Plaatsen van foto's en teksten in forumberichten favoriete topics

Moderator: RG500IU

*Topic is gesloten*
Topic: Plaatsen van foto's en teksten in forumberichten (20017 keer gelezen)
Jarno
 Administrator

avatar
Uit onze forumregels:

Citaat:
Ook stem je ermee in geen materiaal te plaatsen waar auteursrecht (copyright) op zit, zonder daarvoor uitdrukkelijk toestemming te hebben gekregen.


Wat betekent dit?
Op alle tekst- en beeldmateriaal zit auteursrecht. Dat houdt in dat deze NIET zomaar mogen worden overgenomen zonder toestemming van de auteur/uitgever. Dat geldt voor elke vorm van publicatie, dus ook op internet!
Het zonder toestemming plaatsen van andermans werk kan ons grote boetes opleveren. Op Wegraceforum.nl is het daarom slechts onder bepaalde voorwaarden toegestaan auteursrechtelijk beschermd materiaal te plaatsen. Berichten die niet aan onderstaande voorwaarden voldoen kunnen door de moderators worden verwijderd!

(Onderstaande regels gelden dus alleen voor foto's en/of teksten die niet van jou zijn. Eigen materiaal mag je zoveel plaatsen als je wil.)

  • Niet meer dan 1 foto per bericht.
  • Kopieer nooit een compleet artikel maar citeer alleen relevante stukken.
  • Plaats andermans teksten binnen Quote tags zodat we duidelijk kunnen zien dat de tekst niet van jou is.
  • Plaats bij de foto en/of tekst ALTIJD een link naar de pagina waar je het vandaan hebt. Om drie redenen: 1) Als je materiaal van een ander overneemt kun je op zijn minst erbij zetten van wie het oorspronkelijk is. Het is niet alleen wettelijk verplicht, het is gewoon netjes. Ere wie ere toekomt! 2) Het vertelt de overige lezers iets over de herkomst en betrouwbaarheid van hetgeen geplaatst is. 3) Het is handig voor de overige lezers als ze meer willen lezen van de oorspronkelijke informatie. We hoeven dan niet steeds te vragen: "Hoe kom je aan die informatie?" Let op: alleen de naam van de website noemen is geen correcte bronvermelding!
Jarno
 Administrator

avatar
Even een huishoudelijke mededeling:

Nu het weer tijd is voor de wintertesten en presentaties van teams voor komend seizoen verschijnen er zoals elk jaar weer veel foto's op het forum. Hierbij dus even een herinnering dat we op Wegraceforum een aantal regels hebben m.b.t. het plaatsen van materiaal met copyright.

De regels lees je hierboven en staan ook in het gele vak naast het berichtvenster als je een bericht plaatst.
Berichten die daaraan niet voldoen ben ik helaas genoodzaakt te verwijderen.

Dank voor de medewerking!
*Topic is gesloten*

Snelle navigatie: