Wintertesten 2012/2013 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Topic: Wintertesten 2012/2013 (32170 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Weet je wat, laat maar zitten ook.

Jasper: goed bezig!

« Gewijzigd: 19-03-2013 om 22:05:52 door Optimate »

     Reageer met citaat 
Ik ben ook van mening dat we niet te snel moeten oordelen. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Dat geldt zowel voor de resultaten van Jasper zelf (4x een top tien klassering, waarvan er eigenlijk drie echt tellen als je Le Mans vorig jaar niet meerekent) maar het geldt ook voor de combinatie RW Racing Team en Luis Salom. Jakub Kornfeil is wel sneller op dit moment maar kan hij straks een top tien klassering behalen? Kornfeil is overigens bijna net zo lang in het GP wereldje actief dan Jasper.
En als je de resultaten van Jasper er op naslaat dan zijn de verwachtingen van het RW team t.o.v. Jasper nog niet eens zo gek verwoord. Laten we maar hopen dat de testen geen voorbode zijn voor het nieuwe seizoen en ergens geloof ik dat ook niet. Regelmatig in de punten rijden zou een goed begin zijn. En daarna de weg omhoog vinden. En in Assen de doorbraak. Dat is toch ook veel mooier dan nu continu in de top tien zitten en in het seizoen nauwelijks in de punten rijden...


http://www.motogp.com/en/riders/Jasper+Iwema
     Reageer met citaat 
Tsja, om dan maar de zoveelste mening hier op het forum te hebben: ik hoop dat het team weet wat ze aan t doen zijn en we echt nog geen zorgen hoeven te maken. Als buitenstaander doe je dat echter snel, want de resultaten in de test (qua tijden) zijn nu eenmaal niet veelbelovend...

Als er dan ook nog eens een doelstelling af wordt gegeven van: hopelijk weer punten en uiteindelijk top tien klasseringen... Tsja, dan snap ik Optimate wel. Dan vind ik t ook raar dat er steeds weer tonnen tegenaan gaan. Het zal toch een keer terugbetaald moeten worden.

Maar goed, omdat we hier Nederlanders per definitie steunen, weet ik zeker dat iedereen uitkijkt naar Qatar, en we allemaal stiekem de hoop hebben dat RW daar gewoon weer een topteam blijkt en we beide coureurs voorin zien!
Mugello never sleeps!
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 19-03-13 om 21:31:50
Weet je wat, laat maar zitten ook.

Jasper: goed bezig!


Je kunt al prima oordelen, want ik zie ook geen verschil met de afgelopen jaren. En ik zie ook geen wonderen gebeuren, Jasper is niet gemaakt voor de Moto3.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
DE baan is alweer droog gereden, de tijden zijn inmiddels alweer laag in de 1.48.

27 rijders zijn in de baan, RW racing vooralsnog niet.

________________________________________


Inmiddels iedereen in de baan, Rw ontbreekt nog.
Hadden ze niet veel te testen?


__________________________________________

Mmmm , apart nog steeds niet op de baan, er wordt al harder gereden dan eergisteren?

« Gewijzigd: 20-03-2013 om 12:26:34 door midstar »

Midstar racing
     Reageer met citaat 
Beste wegrace liefhebbers,

Het is niet mijn gewoonte om me te mengen in diverse discussies maar het gaat me wel aan het hart hoe er nu al weer geoordeeld wordt over het optreden van RW Racing GP en met name over onze enige Nederlandse deelnemer in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap Jasper Iwema.

Ten eerste lees ik steeds maar weer dat RW Racing GP beschikt over het beste materiaal van KTM en Kalex en wordt er regelmatig een vergelijk gemaakt met het afgelopen seizoen waarin Luis Salom tweede werd in het Moto3 wereldkampioenschap en dat het bijna vanzelfsprekend is dat men met deze machine ook komend seizoen weer kan gaan voor dezelfde prestaties. Degene die iets meer inside informatie hebben zullen kunnen beamen dat deze vlieger absoluut niet opgaat en dat deze vergelijking zeker niet terecht is. Natuurlijk beschikt RW Racing GP over goed materiaal, alleen daar zijn zij absoluut niet uniek in de huidige Moto3 klasse en wat misschien nog wel belangrijker is, van de huidige Kalex KTM is geen boutje hetzelfde in vergelijking met de 2012 machine. Dus iedere keer maar roepen dat Salom tweede is geworden op deze machine en dat Kornfeil en Iwema daar momenteel nog niet toe in staat lijken te zijn raakt kant nog wal.

Momenteel wordt er weer volop getest in Spanje en met verbazing lees ik soms de commentaren van een aantal mensen die het nu al weer nodig vinden om alles tot aan de grond toe af te branden. Ook hier geld in mijn ogen, de beste stuurlui staan al wal. Laten we alles nu eens van een positieve kant bekijken.

Hoe lang is het geleden dat we überhaupt een Nederlander hebben gehad die op het hoogste niveau actief was en betere prestaties achter zijn naam heeft staan dan Jasper Iwema?

Hebben we in Nederland momenteel iemand die meer kwaliteiten heeft dan Jasper en tot betere prestaties in staat is in de sterk bezette Moto3 klasse?

De eerste vraag is simpel uit te zoeken maar volgens mij is dit al een tijdje geleden. De tweede vraag is ook heel simpel te beantwoorden. Nee, die is er momenteel niet met alle respect voor de kwaliteiten van Bryan Schouten en de veel genoemde Scott Deroue. Bryan staat heel duidelijk aan de deur te kloppen en kan zijn kwaliteiten komend seizoen bewijzen op goed materiaal van het Dutch Racing Team en Ten Kate Racing Products in het ONK en IDM. Voor Scott wordt er momenteel ook een route uitgestippeld en het is niet voor niks dat hij naast zijn vaste plek in de Red Bull Rookies Cup een plekje heeft in het junior team van RW Racing GP.

Jasper weet als geen ander dat er achter hem op de deur geklopt wordt, dat er nieuw Nederlands talent aan zit te komen en heeft drommels goed in de gaten dat dit seizoen een seizoen wordt van de waarheid. Maar om hem nu al weer zo in de hoek te schoppen zoals ik sommige mensen hier zie doen is niet terecht en getuigt van zeer weinig kennis van zaken en heel erg weinig respect voor hem persoonlijk en alle mensen om hem heen die dit allemaal mogelijk maken. Hem kritisch volgen en beoordelen is niks mis mee maar ongefundeerd (al dan niet anoniem) commentaar geven is wel heel erg makkelijk en goedkoop.

Laten we de mensen die momenteel achter de schermen heel druk bezig zijn met de toekomst van de Nederlandse wegrace, en echt heel goed weten waar ze mee bezig zijn, de tijd geven om alles vorm te gaan geven. Neem van mij aan dat er momenteel veel meer gebeurt dan menigeen, die steeds maar weer zijn gal denkt te moeten spuwen, in de gaten heeft. Ook deze mensen, naast de sponsoren die er veel geld in steken, lezen de soms onzinnige commentaren en ondanks dat ik ze regelmatig hoor zeggen dat men zich er niets van aan zal trekken ben ik ervan overtuigd dat men zich ‘s avonds op de bank wel eens afvraagt of dit een normale gang van zaken is in onze vaderlandse wegracerij en of men hier nog langer energie (en de nodige euro’s) in moet blijven steken.

De vaderlandse racerij bestaat in mijn ogen uit sporters, teams, de bond, sponsors, organisatoren maar ook de fans en supporters maken hier deel vanuit. Laten we er a.u.b. met ons allen voor zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten, en ja ik weet het commentaar hoort erbij maar commentaar leveren kan ook netjes en gefundeerd. Blindelings en anoniem iets roepen is tegenwoordig heel erg makkelijk maar volgens mij doe je jezelf daar geen plezier mee, en zeker de mensen die er actief bij betrokken zijn niet. Sterker nog, als zij hun plezier verliezen hoeven we straks geen commentaar meer te leveren op onze eigen talenten maar kunnen we overgaan tot het commentaar leveren op de Spaanse en Italiaanse overmacht, landen waar ze het iets makkelijker schijnen te hebben dan in ons eigen Nederland.



Met sportieve groet,

Evert Slager
Teammanager, ondernemer, motorsport journalist maar vooral wegraceliefhebber

« Gewijzigd: 20-03-2013 om 12:35:41 door Evert »

     Reageer met citaat 
Goed om hier ook de reactie van iemand die een ruime ervaring in de racesport heeft en ook wat dichter bij het vuur zit zoals Evert Slager te lezen.

Ik krijg het idee dat hij de impact van internet fora zoals het wegrace forum een beetje overschat. Je moet fora zoals deze zien als het kletsen met een biertje in de kroeg. Ongezoute meningen en formuleringen die af en toe uit de bocht vliegen horen daar bij. Als het echt te gortig wordt dan is het aan de moderator van dit forum om in te grijpen. Volgens mij doet hij dit ook.

Ik vind de reacties op dit forum door de bank genomen normaal geformuleerd. Dat ze niet altijd onderbouwd zijn hoort er een beetje bij, zijn de meningen in de kroeg ook niet altijd.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Volgens mij hebben hier weinig mensen tot nu toe hun gal gespuwd.
Alle commentaar en discussies hier op het forum, komen voort uit het serieus volgen van de prestaties,testen,trainingen enz.. van de rijders op de baan.
Meestal zijn dit gewoon de feiten zoals ze er liggen.

Het is logisch dat niet alle inside info ons ter beschikking komt, maar wat telt zijn de verrichtingen op de baan.

Aan de hand van deze feiten wordt hier op dit mooie forum gediscuseerd zoals het op een forum eraan toe gaat.

Ik denk dat als er wat verder gelezen wordt (ook in de oude topics) er ook genoeg info te vinden is over wat en waarom we hier op deze manier over Jasper discusieren.

Ik denk dan ook dat er hier genoeg liefhebbers zijn met een eigen verleden in de motosport die echt wel wat zinnigs te vertellen hebben.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Evert schreef 20-03-13 om 12:30:46
Beste wegrace liefhebbers,

...........................

Met sportieve groet,

Evert Slager
Teammanager, ondernemer, motorsport journalist maar vooral wegraceliefhebber


Beste teammanager, ondernemer, motorsport journalist maar vooral wegraceliefhebber,

Niemand hier brand Jasper tot de grond toe af en we zijn ook niet de beste stuurlui aan wal. Wij zijn de fans die alles volgen, zelfs de voorjaarstrainingen. Wij volgen Jasper al sinds het begin en we bespreken dat en het komt mij voor dat we dat vrij realistisch doen. Jasper in de hoek schoppen, nou ik weet niet waar je dat leest.

Ik volg nu ongeveer 45 jaar wegraces. Heb duizenden en duizenden guldens en euro's besteed aan entree en reiskosten om achter hoge hekken, en soms met slecht zicht door reclameborden, de coureurs te volgen en ik behoud me echt het recht voor om op een internetforum mee te discusseren over wat de rijders op de baan laten zien, ongeacht wat jij daar van vind.

Sportieve groet,
Johan Kuipers
Wegracefan
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Waar precies wordt Iwema afgebrand dan? Ik lees hier alleen maar kritische, naar waarheid gegeven reacties. Alleen de mensen die geen enkele kritiek richting Jasper en het RW team kunnen hebben zien dit als afbranden of de grond in trappen.

Ikzelf (en anderen) reageren ook wel positief als Iwema een positief resultaat levert zoals bij de vorige Jerez test waarbij hij dag 2 als 10e afsloot. Maar over het algemeen zie ik maar heel weinig positieve zaken tijdens deze wintertesten en lijkt de lijn van de voorgaande jaren doorgezet te worden. Het is zoals hierboven als gezegd het 5e seizoen voor Iwema en hij is 1 van de meest ervaren rijders in dit veld. Om dan telkens buiten de top 20 te staan is behoorlijk teleurstellend. Ik zie niet in waarom ze expres een seconde laten liggen in de testen, omdat het maar testen zijn. Iedereen wil op een gegeven moment toch zien waar ze nu echt staan.

Ik heb geen zin om door een roze bril te moeten kijken en blij moet zijn omdat er een nederlander lekker z'n rondjes kan rijden in de GP. Volgens mij schiet je met die instelling niks op....
     Reageer met citaat 
Ik vind de reactie van, hij is ons enige GP deelnemer, dus we mogen hem niet afvallen ook altijd zo overbodig.

Jasper is een GP coureur dus die krijgt zowel positieve reacties als negatieve. Als je niet tegen negatieve reacties kunt zit je volgens mij verkeerd. Als een van de ervaren coureurs mag je toch wel verwachten dat zo’n iemand minimaal in de top 15 mee moet kunnen doen, ook tijdens een test!

Dat een test niet alles zegt klopt, maar iemand die tijdens de test in de top 20 rijd zie ik tijdens een raceweekend niet in eens in de top 10 mee strijden.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 20-03-13 om 13:08:03

Ik heb geen zin om door een roze bril te moeten kijken en blij moet zijn omdat er een nederlander lekker z'n rondjes kan rijden in de GP. Volgens mij schiet je met die instelling niks op....


Volgens mij zei Evert dat ook niet. Evert gaf aan dat er veel speelt binnen het team en dat er veel gedaan word en ook moet worden omdat het een andere machine is.

Ik denk dat iedereen hier reageert vanuit het gevoel dat we graag Jasper in de punten zien en men als fan thuis of langs de baan kan juichen en enthousiast worden omdat hij meestrijd in de top, en dat is iets waar we al zo lang op wachten hier in dit land.

Het is denk ik meer onze teleurstelling als fans zijnde dat Jasper als enige nederlander in de GP's ons niet enthousiast kan maken met topprestaties. Persoonlijk hoop ik dat Jasper het goed doet en dat er weer wat meer naamsbekendheid komt voor de sport en de nederlandse rijders.

Ik vind het onderhand best irritant om te moeten uitleggen dat je motorsport volgt en dat je iemand moet vertellen dat we ook nog steeds een nederlander hebben die daarin mee rijd.

misschien een gekke beweegreden maar ik ben met mijn 38 toch net te jong om de gloriedagen van Nederlandse coureurs echt mee gemaakt te hebben. (behalve ene JvdG) Ik zou het graag eens op mijn werk bij de koffiemachine willen hebben over: goh wat doet ... het super he? waar dan de tegenpartij zegt Ja ik zag het of ik las het. "we"doen het goed hoor in de racerij.

ik begrijp beide kanten wel. Evert weet goed wat er speelt en hoe hard men werkt en als fan snap ik ook dat we met zijn allen erg wantrouwig/ teleurgesteld zijn als we deze cijfers zien.

ik ben het echter met Jarno eens als die zegt wacht de eerste wedstrijden maar af. het wil inderdaad best wel eens zo zijn dat na de testen een team tijdens het seizoen toch mooie dingen laat zien. Laten we daar gewoon op hopen en tot die tijd Jasper en het Nederlandse team alle succes wensen. Want hoe hij er ook bij staat hij knokt er echt voor en dat is iets waar we toch best respect voor mogen hebben.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Session 6

1 VIÑALES, Maverick Team Calvo 1:46.603

28 IWEMA, Jasper RW Racing GP 1:50.236 +3.633
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
midstar schreef 20-03-13 om 13:01:13

Ik denk dan ook dat er hier genoeg liefhebbers zijn met een eigen verleden in de motosport die echt wel wat zinnigs te vertellen hebben.


Ik heb geen verleden in de motorsport. Wel ben ik nu 31 jaar motorsportfan in hart en nieren. Ik denk daarom dat ik best wel een mening kan vormen over wat er zoal op en langs de baan gebeurt. En als iemand het daar niet mee eens is dan is dat juist leuk, kunnen we er hier op het forum eens over doordiscussieren. Maar als het om Jasper gaat dan kan dat niet, dan ontploft er vroeg of laat een bommetje en komen termen als "afbranden", "de grond in stampen" en "azijnzeikers" weer om de hoek kijken. Voor de rest ben ik het op dit punt helemaal eens met onderstaande quote.

Plaggie schreef 20-03-13 om 13:08:03
Waar precies wordt Iwema afgebrand dan? Ik lees hier alleen maar kritische, naar waarheid gegeven reacties. Alleen de mensen die geen enkele kritiek richting Jasper en het RW team kunnen hebben zien dit als afbranden of de grond in trappen.


En dat het zo sneu is voor Jasper om negatieve reacties te lezen.... Als je GP-coureur wil zijn dan moet je dus ook accepteren dat er naar je gekeken wordt. Voor een klein deel van de Nederlanders ben je dan een BNer. Als je daar niet tegen kunt heb je ook niets te zoeken in de GP's. Niemand hier stampt de persoon Jasper Iwema de hoek in. Ik (en volgens mij de meesten hier) willen hem beoordelen op zijn prestaties. Hoe die zijn is duidelijk, de feiten spreken voor zich. Waarom hebben mensen als Evert Slager er zoveel moeite mee dat die gewoon nuchter bekeken en benoemd worden?

falerossi schreef 20-03-13 om 13:10:21
Ik vind de reactie van, hij is ons enige GP deelnemer, dus we mogen hem niet afvallen ook altijd zo overbodig.


100% mee eens. Dat is wel zo'n dooddoener. "Meedoen is belangrijker dan winnen". Zo wordt het nooit iets met de Nederlandse motorsport. We zouden al blij moeten zijn dat we uberhaput mee MOGEN doen? Ik zou het andersom willen stellen. Als alle tonnen die tot nu toe zijn geinvesteerd in het GP-avontuur van Jasper (ik kom grofweg toch al gauw op 1.500.000 euro (voor elk GP jaar drie ton)) waren geinvesteerd in de Nederlandse motorsport dan zouden we nu meer talenten hebben dan Bryan Schouten en Scott Deroue. Goed is goed en slecht is slecht. Slecht wordt niet opeens goed omdat het gewikkeld is in een Nederlandse vlag.

Citaat:
...nu al weer nodig vinden om alles tot aan de grond toe af te branden.


Hoezo nu al? We hebben het over een van de meest ervaren coureurs van het veld hoor. De coureurs waar hij in het begin van zijn carriere tegen streed rijden of voor hem, of zijn overgestapt naar een andere klasse, of zijn via de zijdeur afgevoerd vanwege te licht bevonden. We hebben het hier echt niet over een rookie die nog alle ruimte moet krijgen om te kunnen groeien.

En verder: welkom in de 21e eeuw Evert Slager, waarin de massa een stem heeft, en niet alleen maar dient als klapvee.

« Gewijzigd: 20-03-2013 om 14:18:29 door Optimate »

     Reageer met citaat 

Eens met Optimate!

Pagina's: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15


Snelle navigatie: