Grosser Preis von Österreich /moto drei favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
11

Red Bull Ring

13 augustus 2017
Oostenrijk Red Bull Ring, Spielberg

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Gabriel Rodrigo
2JuanFran Guevara
3Arón Canet
4Enea Bastianini
5John McPhee
Volledige uitslag »

RACE

1Joan Mir
2Philipp Oettl
3Jorge Martín
4Livio Loi
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Valentino Rossi behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een derde plaats zijn eerste Grand Prix podium op de toenmalige A1 Ring.
Rookie Joan Mir (Leopard KTM) behaalde hier in 2016 zijn eerste Poleposition gevolgd door zijn eerste overwinning. Mir was hiermee ook de eerste rookie die dit presteerde in de Moto 3 klasse.
Andrea Dovizioso (Ducati) reed hier in 2016 zijn 250e Grand Prix en vierde dit met een tweede plaats. Dovi was met 30 jaar en 144 dagen oud de jongste rijder die deze mijlpaal noteerde en het oude record van Dani Pedrosa (30/236) overnam.
Valentino Rossi (Aprilia) behaalde op de A1 Ring in 1996 met een derde plaats zijn eerste GP podium. Een jaar later stond hij hier opnieuw op het podium, toen met een tweede plaats, 0,004 achter winnaar Noboru Ueda.
De Italiaan Ivan Goi (Honda) won hier in 1996 de Oostenrijkse Grand Prix op de A1 Ring. Op een leeftijd van 16 jaar en 157 dagen was hij op dat moment de jongste GP winnaar ooit.
Johann Zarco behaalde hier in 2016 met een zege in de Moto 2 klasse zijn 38e GP podium behalen waarmee hij Christian Sarron (37) passeerde als meest succesvolle Grand Prix coureur uit Frankrijk
Collin Veijer (Intact Husqvarna) veroverde hier in 2023 als eerste Nederlander Poleposition in de lichtste 4-takt klasse. Hans Spaan (1990) was de laatste landgenoot in de 125cc, Jurgen vd Goorbergh (500cc in 1999) gingen hem voor.
Topic: Grosser Preis von Österreich /moto drei (4996 keer gelezen)
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Het leek alsof hij even uit zijn ritme raakte na wat "schermutselingen", zoals Patrick dat zo mooi zegt, met een andere rijder. Dan vliegen ze je ineens aan alle kanten voorbij.

Hopelijk levert dit geen buts in zijn zelfvertrouwen op want hij heeft de laatste tijd een goede vorm te pakken.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ontzettend balen. Erg frustrerend. De lol was er voor mij wel meteen vanaf toen. Zo ontzettend jammer :'(

Maar de start en de eerste paar rondes waren wel geweldig! Wat ging Bo weer hard en fel tekeer in de openingsfase. Aan agressie geen gebrek meer! Dat is goed om te zien.

Vervolgens wist hij meteen wat weg te lopen. Helaas was dat te mooi om waar te zijn. Maar hij deed het toch weer en dat is zeer positief. Zal hem toch het nodige vertrouwen hebben gegeven.

Op een gegeven moment viel hij steeds wat verder terug tot naar P10 zelfs, maar hij weerde zich kranig vond ik. Maar hij wordt makkelijker geslipstreamed dan dat hij een ander kan slipstreamen en dat maakt het erg lastig in zo'n grote groep.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie race niettemin.

Er stond geen maat op Mir overwinning nummer 7 al weer! Overtuigend de beste moto3 coureur dit jaar.

Hele mooie 2e plaats voor Oettl.

De held van de race was Martin vorige week kon hij nog niet rijden en amper lopen. Om bij je terugkeer dan gelijk 3e te worden is bijzonder knap!

Wel erg zuur voor Loi.....komt 0,008 sec tekort voor het podium. Maar wel een fantastische race en uitslag natuurlijk.

En Masia was de verrassing en smaakmaker van de race. Klein, jong en onervaren mannetje....maar rijdt wel vooraan in die grote kopgroep beter visitekaartje kun je niet geven.
Will
Fryslan Boppe!

     Reageer met citaat 
24 rijders hebben een boete van 500 eurie gekregen voor de kwalificatie. Wat een lachertje
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik zie Bendsneyder sinds de zomerpauze eindelijk rijden zoals ik hem dat graag zie doen: initiatiefnemend en niet meer timide/anoniem mee rijdend in het gezelschap en dan vaak in de verkeerde groep terecht komend omdat er ergens een breuk ontstaat.
Het lijkt voor mij op een mentale stap, maar wellicht heeft dat ook te maken met een verbetering aan de KTM's die er sinds Brno gemiddeld toch wat beter bij zitten dan voor de zomerpauze.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: