Motorland Aragon favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
14

Aragón

24 september 2017
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jorge Martín
2Enea Bastianini
3Arón Canet
4Nicolò Bulega
5Dennis Foggia
Volledige uitslag »

RACE

1Joan Mir
2Fabio Di Giannantonio
3Enea Bastianini
4Jorge Martín
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Montjuïch Park & Catalunya (beiden Barcelona), Jarama (Madrid), Jerez en Valencia is in 2010 dit circuit de zesde in de geschiedenis geworden waar op Spaans grondgebied ooit een GP verreden is...
Nicolás Terol van het Bankia Aspar team van Jorge Martínez behaalde hier in 2011 zijn 13e en laatste zege in de 125cc klasse en ging de geschiedenis in als de rijder met de meeste overwinningen voor Aprilia in deze klasse.
Met winst in de eerste Moto 3 race op dit circuit in 2020 werd Jaume Masiá (Team Leopard) de 100e coureur die een Grand Prix zege wist te behalen voor Honda.
Vanaf deze GP (2010) zijn er weer 3 vrije trainingen. De ochtendtrainingen op vrijdag worden op verzoek vd rijders weer opnieuw ingevoerd naar aanleiding van enkele stevige valpartijen (oa Rossi/Aoyama) als gevolg van de lage baantemperaturen.
Nicolás Terol (Bankia Aspar Aprilia) behaalde hier in 2011 de 14e en laatste opeenvolgende Aprilia zege in deze klasse, een record voor het Italiaanse merk. Honda ging overigens de geschiedenis in als recordhouder met 19 overwinningen in 1990/1991.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Jaume Masiá (Leopard Honda) behaalde hier tijdens de tweede race in 2020 op dit circuit de 800e Grand Prix zege voor Honda.
Voor het eerst sinds de Spaanse 125cc Grand Prix van 1994 (Daniela Tognoli en Tomoko Igata) stonden er in 2013 twee vrouwen aan de start van een GP. In de Moto 3 race gingen vaste rijdster Ana Carrasco en wild-card Maria Herrera van start.
Topic: Motorland Aragon (5154 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mir flikt het hem toch weer! Erg knap, wat kan hij zn races tactisch sterk opbouwen Dat slingeren op het laatste rechte stuk was minder, daarmee heeft hij Di Giannantonio oneerlijk gehinderd ben ik van mening. Ik denk dat Digi hem anders had kunnen winnen....maar goed, als als....

Sterk opgebouwde race van hem en ook van Bastiannini

Ramirez de eerste KTM op plaats 7.

Vwb Bo....hij had de aansluiting met de grote eerste groep, maar kwam niet verder naar voren. Jammer, maar helaas. Zn slechte kwalificatie positie heeft het alleen maar lastiger gemaakt. Maar ik vraag me af of een start op de eerste 2 rijen veel verschil gemaakt zou hebben. Met de slipstream steeds verliezen en moeilijk posities goed kunnen maken....dan zak je ook steeds verder terug.

Hoe dan ook, ik had voorafgaand aan Aragon al niet te veel verwachtingen. Ging er vanuit dat het lastig zou worden.
     Reageer met citaat 
Johannes schreef 24-09-17 om 21:36:44
(...)


En de fictie is dat hij het eigenlijk best goed gedaan heeft en er genoeg verontschuldigingen zijn. Feit is dat hij met nul punten naar huis gaat.


     Reageer met citaat 
Helaas worden er geen punten gegeven voor de afstand vanaf P1 maar voor je plek in het veld.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Bo zal wel balen dat Antonelli nog net zijn plekje 18 in pikte, hier had hij de hele wedstrijd voor gestreden om hem te behouden, wordt je in de lastste ronde nog naar plek 17 geduwd
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Persoonlijk vind ik dat men Mir had moeten declasseren! Men moet hier sterk op reageren of binnenkort slingert iedereen zo over de baan en gebeuren en ernstige ongevallen!
Met hem 6 plaatsen terug te zetten op de grid straft men hem niet vind ik....
fuzzybear

avatar
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Zapper schreef 26-09-17 om 08:32:25
Persoonlijk vind ik dat men Mir had moeten declasseren! Men moet hier sterk op reageren of binnenkort slingert iedereen zo over de baan en gebeuren en ernstige ongevallen!
Met hem 6 plaatsen terug te zetten op de grid straft men hem niet vind ik....


in ieder geval te licht als je het mij vraagt.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: