Moto 3 Mugello 2017 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
6

Mugello

4 juni 2017
Italië Autodromo Internazionale di Mugello

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1John McPhee
2Joan Mir
3Fabio Di Giannantonio
4Nicolò Bulega
5JuanFran Guevara
Volledige uitslag »

RACE

1Andrea Migno
2Fabio Di Giannantonio
3JuanFran Guevara
4Darryn Binder
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Door het 2013 podium (Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow) eindigde een serie van 17 jaar waarin Italianen onafgebroken op het podium van de zwaarste klasse stonden. Luca Cadalora was in 1996 de eerste met een derde plaats.
Sebastián Porto (Aprilia) wist hier als eerste Argentijn een Grand Prix buiten eigen land te winnen door in 2004 de 250cc race op zijn naam te schrijven.
Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) behaalde hier tijdens de Italiaanse GP van 2015 zijn eerste Grand Prix zege en werd hiermee de eerste coureur uit Portugal die een wegrace GP wist te winnen.
Tomomi Manako rijdend op een Honda won hier in 1998 de 500e 125cc Grand Prix uit de geschiedenis. Manako zou dat jaar achter Kazuto Sakata als tweede eindigen in het wereldkampioenschap.
Romano Fenati (KTM) won de race in 2014 voor merkgenoot Isaac Viñales en Alex Rins (Honda). De 0,010 sec. verschil tussen de eerste en derde plaats was het kleinste ooit gemeten.
Mika Kallio was hier niet altijd gelukkig in de kleinere klasses. In 2005 kwalificeerde hij zich met de Red Bull KTM op Pole, maar ging in leidende positie in de laaste bocht van de laatste ronde onderuit. Teamgenoot Gabor Talmácsi won toen de race.
Tijdens zijn debuut GP rijdt wild-card rijder Loberto Locatelli op zaterdag 2 juli 1994 zijn Aprilia naar polepostion, in de race werd hij 10e.
Jorge Lorenzo behaalde hier in 2016 de 100e MotoGP overwinning voor Yamaha door Marc Márquez in de laatste meters te verslaan. Teamgenoot Valentino Rossi moest opgeven wegens een opgeblazen motorblok.
Topic: Moto 3 Mugello 2017 (8550 keer gelezen)
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Er staan momenteel 6 KTM's voor Bo in het kampioenschap,en 5 achter hem. Voor het fabrieksteam is dit natuurlijk een zeer slechte prestatie.
Bo staat nu gedeeltelijk veertiende, daar waar hij vorig jaar was geeindigd. Nu moet hij gaan oogsten, en er komen ook wat betere circuits aan waar slipstreamen iets minder van belang is. Ik denk zelf gezien zijn snelheid dat het er aan zit te komen. Ook zag ik op Mugello dat hij wat meer aan het vechten raakt, en het zag er goed uit.
Nu vooral dat vertrouwen houden, en hopenlijk geen dipjes als het even tegenzit door een crash...etc..
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Allicht dat Aki Ajo zuur is. De afgelopen 10 jaar deden ze bijna elke race mee voor het podium en waren op dit moment van het seizoen nog volop in de running voor het WK en werden 5 keer wereldkampioen. Nu zijn ze nog niet verder gekomen dan meerijden. Ze weten niet wat ze meemaken daar.


Harald schreef 06-06-17 om 13:24:43
(...)


Het grote verschil is wel dat ze dit jaar voor het eerst nu ook in de Moto2 en MotoGP meedoen. Misschien dat er teampersoneel naar de Moto2 is overgeheveld. Geen idee of dit zo is maar het zou wel zo maar kunnen.


Met het MotoGP team heeft Ajo niks te maken. In voorgaande jaren deed Ajo ook mee in de Moto2 (Zarco). Er waren jaren dat Ajo met 4 verschillende teams meedeed in de moto3. Dat de tegenvallende resultaten de schuld zijn van het team is echt uit de lucht gegrepen.
     Reageer met citaat 
Harald schreef 06-06-17 om 11:40:02
(...)


Mee eens, Beide rijders doen het minder dan verwacht maar ik heb het aantrekken van Antonelli vanaf het begin aan vreemd gevonden. Ik kan mij herinneren dat in eerste instantie Bastianini de eerste keus was. Ik denk dat beiden zich nu wel achter de oren krabben....
misschien compenseert Antonelli de minder grote zak geld van Bo?
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Bo moet deze lijn gewoon doorzetten. Verwachtingen voor titelzege heb ik persoonlijk nooit bij Bo gehad in de Moto3. Als anderen die wel hadden snap ik de soms wat snelle,zure reacties. Natuurlijk moet hij doorgroeien, maar titelkandidaat verwachtingen waren imó niet helemaal op werkelijkheid gebaseerd...
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Nou ik heb hem ook gezien, de Moto3 race. Beetje laat, maar ja druk leven

Eigenlijk is dit een bijzondere eigen tak van sport. Moto3 is iets wat we niet kennen uit het verleden en in het nu ook zijn gelijke niet kent. Het is leuk, het is amusant, het is spannend, maar het is ook een op zichzelf staand iets. Een kopgroep van twintig man waarin zoveel afhangt van slipstream en je per ronde tien plaatsen wint of verliest.

Stoomt dit je klaar voor de Moto2 en vooral voor de MotoGP?
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Even een interessant weetje wat ik ergens las:
Citaat:
at Mugello the 15th place finisher in the Moto3 race, Jorge Martin, crossed the line just 1.553 seconds behind race winner Andrea Migno;the closest top 15 in any class in the 69 year history of motorcycle grand prix racing .

bron: Martin Raines

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: