Reb Bull Grand Prix of the Americas 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
3

Austin

22 april 2018
Verenigde Staten Circuit Of The Americas, Austin, Texas

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Maverick Viñales
2Andrea Iannone
3Johann Zarco
4Marc Márquez
5Valentino Rossi
Volledige uitslag »

RACE

1Marc Márquez
2Maverick Viñales
3Andrea Iannone
4Valentino Rossi
5Andrea Dovizioso
Volledige uitslag »

TRIVIA

De eerste Grand Prix (2013) op dit circuit kende 3 Spaanse winnaars: Álex Rins (Moto 3), Nicolás Terol (Moto 2) en Marc Márquez in de MotoGP. Mika Kallio was deze dag met een derde plaats in de Moto 2 de enige niet Spanjaard op het podium.
Marc Márquez (Repsol Honda) schreef hier in 2013 geschiedenis door de records uit 1982 van jongste rijder op Poleposition en jongste GP winnaar (20 jaar/2 maand/5 dagen)in de zwaarste klasse over te nemen van Freddie Spencer.
Met een derde plaats in 2013 stond Jorge Lorenzo voor de 100e maal in zijn carrière op het podium. Alleen Rossi (178), Agostini (159), Nieto (139), Read (121), Hailwood (112), Pedrosa (112) en Biaggi (111) stonden vaker op het podium.
Spanje werd hier in 2013 na Groot Brittanië (Imatra/Finland 1967) het tweede land dat buiten eigen grondgebied 8 van de 9 podiumplaatsen in de belangrijkste klasses in de wacht sleepte.
Met zijn zege bij de tweede race van het seizoen in 2013 vestigde Marc Márquez niet alleen nieuwe records voor de MotoGP klasse. Márquez volgde ook landgenoot Dani Pedrosa op als jongste winnaar in de 3 belangrijkste klasses.
Andrea Dovizioso (Ducati) behaalde in 2014 de derde plaats en was de vijfde rijder in de historie van deze klasse die met drie verschillende merken het podium haalde. Alex Barros, Marco Melandri, Valentino Rossi, en Loris Capirossi gingen hem voor.
Pol (6e) en Aleix Espargaró (9e) werden hier in 2014 de eerste broers in de geschiedenis van deze klasse die samen in dezelfde GP naar een Top 10 plaats reden.
Na Daytona (midden jaren '60), Laguna Seca en Indianapolis werd the Circuit Of The Americas in 2013 het vierde circuit in de USA waar een Grand Prix werd georganiseerd.
Door de zeges van Danny Kent (Moto 3) en Sam Lowes (Moto 2) in 2015 waren er voor het eerst sinds Zweden 1977 (Mick Grant: 250cc en Barry Sheene: 500cc) twee Britse overwinningen op dezelfde dag.
Na winst in de Moto 3 (2013) en Moto 2 (2016) werd Alex Rins (Suzuki) hier in 2019, door winst in de MotoGP klasse, de eerste rijder die in alle klasses op deze baan wist te winnen.
Topic: Reb Bull Grand Prix of the Americas 2018 (6017 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
MM morgen P4 ipv P1 als straf voor het blocken van Vinales.
     Reageer met citaat 
maakt voor hem toch weinig uit,hij wint toch wel
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
yzfr1 schreef 22-04-18 om 17:09:50
maakt voor hem toch weinig uit,hij wint toch wel

Anders gezegd, hij beukt zich toch een weg naar voren
Midstar racing
     Reageer met citaat 
midstar schreef 22-04-18 om 17:15:43
(...)

Anders gezegd, hij beukt zich toch een weg naar voren


Haha tsja. Uiteindelijk is hij met name op dit circuit wel van een uitzonderlijke klasse. Normaal gesproken moet hij deze race zonder al te gek te doen gewoon winnen. Laten we hopen dat hij wat weerstand krijgt en gekke dingen moet doen. Hebben we weer wat om over na te kletsen
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 22-04-18 om 20:13:39
.. Hebben we weer wat om over na te kletsen

Ze staan in ieder geval samen op dezelfde startrij nu
     Reageer met citaat 
Man man die hobbels
     Reageer met citaat 
Niet de meest spannende race die we ooit hebben gehad zullen we maar zeggen..
     Reageer met citaat 
Dit soort circuits met dit soort kwaliteit asfalt, hoort niet in de GP-kalender.
Niet normaal.............zekers als je in de slo-mo's gaat kijken.

Dat kan geen vering verwerken.


En zoals Rossi, heeft Lorenzo ook geen gelukkig huwelijk met Ducati.

Rijden kan die wel (ook al moet alles kloppen) maar die Duc krijgt hij niet naar zijn hand gezet.

Wat zijn de mogelijkheden voor Lorenzo?
Suzuki volgend jaar?
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Een nogal tamme/ matte race. Toch wel leuke momenten, zoals de strijd tussen Zarco, Crutchlow en Dovizioso en ook het groepje van Rabat en Miller.

Marquez zoals altijd ongenaakbaar op Austin. Overwinning nummer 6 alweer.

Ik werd persoonlijk wel erg blij van het sterke optreden van Vinales! Meteen vanaf de start er goed bij en finisht op P2 Hij heeft absoluut het talent. Hopelijk is dit geen uitschieter, maar zijn ze echt op de weg terug.

Ook mooi om Iannone weer een podium te zien pakken! Sterke race eveneens van hem. En goed dat Suzuki weer terug is ( of in ieder geval in de buurt) in de vorm die ze in 2016 lieten zien. Hoe meer merken vooraan, hoe beter.

Lorenzo blijft toch aanmodderen op de Ducati......slechte start van het seizoen. Al met al gaat het minder dan vorig jaar.

Rabat wederom een positief resultaat met P8. Totaal onzichtbaar op de Marc VDS Honda, maar op de Ducati laat hij leuke dingen zien. Hetzelfde lot lijkt ook voor Luthi en Morbidelli weggelegd, al is die conclusie wat vroeg na slechts 3 races.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Naast Dani Pedrosa was ook Jack Miller een bikkel in Austin. Hij reed met een geblesseerde schouder, opgelopen bij een val van zijn mountainbike.

http://www.speedweek.com/...-Schluesselbein.html
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Vlog van Jasper Iwema & Scott Redding in the USA over de roadtrip naar Texas. Leuke beelden van een MotoGP weekend, met een aardige insight van het leven in de paddock, de voorbereidingen van SR45 op de trainingen en race en ook wat van de test maandag na de race.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: