Behoud de ManxGP en help mee door petitie te tekenen! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Topic: Behoud de ManxGP en help mee door petitie te tekenen! (1551 keer gelezen)
catweazle
ManxGP 2012

     Reageer met citaat 
Beste lezers van dit forum;

graag vraag ik jullie aandacht als motorsport liefhebbers om de onderstaande petitie te ondertekenen.
http://www.change.org/petitions/isle-of-man-government-reconsider-the-current-proposals-in-order-to-preserve-the-manx-grand-prix?utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=share_page_mobile

Dit is omdat de ManxGP dreigt te verdwijnen in de vorm zoals deze nu is opgezet.
Men wil het omvormen tot een soort Classic TT waarbij er alleen zal worden gereden met classic motoren en het liefst door oud coureurs of hedendaagse top rijders.
Daardoor vervalt de zogenaamde nieuwkomers race, specifiek voor rijders die hun debuut maken op het Eiland. En een 3 tal races met moderne motoren specifiek bedoeld voor rijders 'zonder fabrieks ondersteuning'.
Wat hebben al de volgende rijders bv gemeen met elkaar? Ian Hutchinson, Michael Dunlop, Ryan Farquhar, Martin Finnegan, Adrian Archibald, Ian Lougher, Robert Dunlop, Carl Fogarty.... Antwoord: Ze hebben alle een MGP nieuwkomers race gewonnen.
Kortom nieuwkomers van de ManxGP zijn ook de toekomst van de IOM TT.

Dit jaar waren de races voor de Isle of Man TT compleet overschreven met inschrijvingen.
Voor bv de SBK races waren er meer als 110 rijders die wilden starten, terwijl er 70 zijn toegelaten. Enkele rijders daarvan die niet mochten starten ken ik en zijn ervaren rijders die ook al het eea hebben gewonnen zelfs. Men verkiest blijkbaar liever BSB top rijders die nog geen enkele verdere 'wegrace' ervaring hebben. Mede hierdoor en het aanpassen van de huidige ManxGP verdwijnt de mogelijkheid voor veel rijders om te kunnen racen op het Eiland Man.

Bedankt voor jullie ondertekening en het behoud van 'road racing' !

Snelle navigatie: