Mini-Bike Demo + meeting favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Poll
Vraagstelling: Voorkeursdatum voor Mini-Bike Demo
*** Poll is gesloten ***
3 februari 1 (20%)
17 februari 3 (60%)
3 maart 1 (20%)
Aantal stemmen: 5
Topic: Mini-Bike Demo + meeting (6665 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Mooi dat het toch door gaat helaas kan ik zelf de 17de niet had het graag een keer gedaan haha
     Reageer met citaat 
Vandaag was het zover, Erik (kikkie95) had 4 opstapbikes geregeld om mensen te laten kennismaken met de minibike sport. 2 hele tamme bikes, een met iets meer pit en nog een met nog wat meer vermogen. Daarnaast had hij ook zijn eigen ZPF open 40 machine mee, waar hij Allard Kerkhoven een paar sessie op beloofd had.

Van Wegraceforum waren uiteindelijk alleen Kikkie95, Dagobert, Alard en mijn persoontje aanwezig, Allard had zijn vriendin mee en Erik een vriend uit Volendam die een optie op een Minibike had en proef ging rijden. Daarnaast waren er 6 mensen uit het CBR topic van Motorforum aanwezig.

Allard zette meteen de toon door op Erik’s machine een halve seconde sneller te rijden dan Erik. Dit kon hij natuurlijk niet op zich laten zitten en moest en zou de tijd van Allard weer achterhalen. Dit lukte hem uiteindelijk, eerst met 4/10 en later zelfs een volle seconde. Allard had inmiddels de beschikking gekregen over een 4takt minibike zonder tijdwaarneming, dus was de angel een beetje uit deze competitie. Zowel Allard als Erik reden met zichtbaar plezier veel rondjes.

Naast het rijden moest Erik samen met ondergetekende ook de minibikes voor de opstappers regelen. De een ging wat voortvarender van start dan de ander, maar iedereen had het prima naar zijn zin. Zo nu en dan was er een schuivertje, maar niemand raakte geblesseerd.
Mijn eerste sessie op de minibike was een hele ervaring. In iedere bocht zat ik met de zijkant van mijn schoenen op het asfalt, waardoor ik de machine niet echt in de bocht kon leggen. Ik had het gevoel letterlijk stil te staan in de langzame bochten en vond het moeilijk om het gas te doseren. Op het rechte eind was het moeilijk om de machine in balans te houden en kwam de boarding soms angstig dichtbij. Na een klein kwartier kwam ik binnen en moest natuurlijk een flink aantal lachsalvo’s in ontvangst nemen van Erik. Na wat instructie stapte ik in mijn volgende sessie op een iets langzamere fiets. Erik gaf me wat tips voor mijn zitpositie en met goede moed ging ik de baan weer op. Het ging meteen stukken beter. De linkerbochten gingen prima en de rechterbochten aan het begin van de sessie ook. Verder in de sessie kreeg ik moeite om mijn rechtervoet goed op het steuntje te houden en kwam het probleem met voetje aan de grond weer terug.

In de derde sessie, stapte ik weer op de machine waar ik ook de eerste sessie op had gereden, deze had wat meer ruimte op de voetsteuntjes en van begin af aan ging het stukken beter. Het lukte me steeds beter om de bochten in te sturen en op zeker moment werd ik dan ook wat overmoedig en dacht wel iemand aan het einde van het rechte stuk te kunnen uitremmen. Natuurlijk remde ik veel te laat en was de balans tussen voor en achterrem ver te zoeken. Ik gleed onderuit en nam bijna mijn beoogde prooi mee naar het asfalt. Na weer overeind te zijn gekrabbeld had ik even de tijd nodig om weer goed op mijn machine te kruipen en ging ik weer verder. Tegen het einde van de sessie wilde ik bij het inhalen van een langzamere rijder (Jawel die waren er echt!) iets te dicht langs de boarding, ik raakte in onbalans en maakte samen met mijn machine een mooie koprol. Toen ik weer opgekrabbeld was, heb ik nog een paar rondjes geprobeerd, het beste was er wel af en ik besloot dat het mooi was geweest.

Ondertussen schoot de dag al aardig op en was het alweer tijd voor de laatste sessie van de dag. Ik had mezelf inmiddels omgekleed en hield me bezig met het prepareren van de machientjes. Alle opstappers hebben een geweldig leuke ochtend gehad en gingen in het begin van de middag een mooie ervaring rijker naar huis.

De missie was geslaagd, als ik voor mezelf spreek, weet ik zeker dat ik dit vaker ga doen. De snelheid zat er totaal niet in, maar het is stukken leuker dan met een huurkartje over de baan rijden. De overige opstappers waren ook zeer te spreken over het minibiken. Wat ons betreft is het zeker voor herhaling vatbaar.
     Reageer met citaat 
Een beetje laat, maar voor als iemand het wil weten:
Minimotos zijn automaatjes.
Je voeten liggen dus tijdens het rijden lekker te slapen op de stepjes.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: