Ronde 7: Imola favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
7

Imola

30 juni 2013
Italië Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Tom Sykes
2Jonathan Rea
3Davide Giugliano
4Sylvain Guintoli
5Eugene Laverty
Volledige uitslag »

RACE 1

1Tom Sykes
2Davide Giugliano
3Eugene Laverty
4Marco Melandri
5Michel Fabrizio
Volledige uitslag »

RACE 2

1Tom Sykes
2Jonathan Rea
3Sylvain Guintoli
4Marco Melandri
5Chaz Davies
Volledige uitslag »

TRIVIA

Michel Fabrizio (Xerox Ducati 1098R) verzekert zich hier in 2009 van zijn eerste Superpole. De dag erna wordt hij derde in race 1 en zegeviert in race 2 voor teamgenoot Noriyuki Haga.
Het Ten Kate Castrol Honda team maakte hier in 2011 voor het eerst gebruik van ride-by-wire electronica als voorbereiding op het volgende seizoen. Jonathan Rea wist race 1 gelijk te winnen, in race 2 ontglipte hem de zege door een los contactje.
Rubén Xaus (Fila Ducati 999 F03) pakte hier in 2003 zijn eerste Superpole. De eerste vijf rijders reden allemaal op een Ducati. De top 10 van de startopstelling bestond toen uit acht Ducatis.
Met een 14e plaats in race 1 van 2012 werd Leandro Mercado (Pedercini Kawasaki ZX-10R) de eerste Argentijnse coureur die WK punten scoorde in de WSBK historie.
250cc GP coureur Marco Simoncelli zorgt op 27 september 2009 bij een gastoptreden voor sensatie. Na DNF in race 1 eindigt hij in race 2 zelfs als 3e voor Aprilia merkgenoot Max Biaggi!
Colin Edwards (Castrol Honda VTR SP2) haalt in 2002 zijn 75e zege. Colin wint ook race 2 door opnieuw Troy Bayliss (Infostrada Ducati 996) in een van de enerverendste races ooit te verslaan en verovert zijn tweede wereldtitel.
Oud 500cc/MotoGP winnaar Alex Barros (Klaffi Honda) wint in 2006 bij de voorlaatste ronde van het seizoen op 1 oktober van dat jaar race 1. Barros kwam dat jaar 6 keer op het podium en eindigde als 6e in het kampioenschap.
Tom Sykes pakte in een verregende sessie in 2010 de eerste Superpole voor Kawasaki sinds Fonsi Nieto (ook in de regen) op de Lausitzring in 2007. Luca Scassa met de Supersonic Ducati stond met P4 voor het eerst in zijn carrière op de eerste startrij.
Op de dag dat Max Biaggi zich van de wereldtitel 2010 verzekerde haalde Carlos Checa zijn eerste dubbelzege met de Althea 1098R Ducati. De Spanjaard reed in race 2 ook een nieuw ronderecord.
Jonathan Rea (Kawasaki) behaalde hier (tijdens zijn 150e start) zijn 3e dubbelzege van het seizoen in 2015. Slechts 5 rijders (Bayliss, Fogarty, Edwards, Corser en Checa) gingen hem hierin voor.
Jonathan Rea (Kawasaki) evenaarde met een dubbelzege in 2018 Carl Fogarty als meest succesvolle coureur met 59 WSB overwinningen. Hij passeerde ook Fogarty en Troy Bayliss als rijder met het meeste aantal (17) dubbelzeges.
Door zijn dubbelzege in 2012 werd Althea Ducati rijder Carlos Checa de eerste rijder in de historie met meer dan drie WSB zeges op dit circuit. Checa behaalde in totaal vijf zeges op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.
Met een dubbelzege in de voorlaatste ronde van 2004 nam Fila Ducati 999 F04 rijder Régis Laconi de WK leiding over van teamgenoot James Toseland met 4 punten voorsprong. Laconi verspeelde echter de titel toch bij zijn thuisrace op Magny Cours..
Na zijn tweede dubbelzege in 2013 nam Tom Sykes (Kawasaki) hier de leiding in de WK tussenstand over van Sylvain Guintoli (Aprilia).
Met punten in beide 2010 races werd Max Biaggi de nieuwe recordhouder van het aantal races onafgebroken in de punten. John Kocinski kwam in 1997 tot 33. Na Kocinski is Max nu ook de 2e coureur met zowel een 250cc als SBK titel.
Troy Bayliss weet zich na een vijfde plaats in race 1 van 2006 verzekerd van zijn tweede wereldtitel. De Xerox Ducati 999 F06 rijder, die van Poleposition vertrok, maakt zijn feestje compleet met een zege in race 2.
Régis Laconi (Axo Aprilia RSV) haalt tijdens de allerlaatste race van 2001 zijn allereerste WSB zege. Rubén Xaus (die race 1 won op zijn Infostrada Ducati 996) en Tadayuki Okada (Castrol Honda VTR) vergezellen hem op het podium.
Topic: Ronde 7: Imola (3739 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
De heren in de staart van het veld krijgen deze ronde concurrentie http://www.crash.net/...ock_wsbk_return.html
Mugello never sleeps!
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Ben benieuwd of íe het nog heeft...
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Haga zal idd. concurrentie geven aan het achterveld. Hij was vorig seizoen in het BSB al niet meer dan een middenvelder en dan nu in een seizoen met weinig ritme voor 1 ronde op een BMW stappen van het Grillini team? Dat is ook nog eens geen best materiaal lijkt me.

Hij zal zeker geen indruk maken.
     Reageer met citaat 
Elvera schreef 26-05-13 om 12:20:25
Ben benieuwd of íe het nog heeft...


Wat nog heeft?
Mugello never sleeps!
     Reageer met citaat 
The.Gambler schreef 26-05-13 om 13:17:22
(...)


Wat nog heeft?


Tja, inderdaad. Zijn laatste seizoenen in de WSBK waren nou niet bepaald zijn beste en in de BSB heeft hij het ook niet kunnen waarmaken. Ondanks dat ik hem een baas vind verwacht ik er nou niet al te veel van.
     Reageer met citaat 
in ieder geval een extra man aan de start
     Reageer met citaat 
zelhemboy schreef 27-05-13 om 20:40:47
in ieder geval een extra man aan de start


Niet extra toch? Dacht dat het als vervanging voor Ianuzzo was..
     Reageer met citaat 
Herma schreef 28-05-13 om 12:37:46
(...)


Niet extra toch? Dacht dat het als vervanging voor Ianuzzo was..


Citaat:
The deal with Haga is currently only in place for one event, with current rider Vittorio Iannuzzo also set to ride in an expanded two-man line-up.


uit het bericht dat the.gambler als bron gebruikt


http://www.crash.net/...ock_wsbk_return.html
     Reageer met citaat 
Oké, dan heb ik het verkeerd begrepen!
     Reageer met citaat 
Voor Ducati het eerste podium? Batta ziet het rooskleuriger in, zie citaat uit Speedweek:

Citaat:
«Wir durften einen erfolgreichen Tag erleben», freute sich der Belgier. «Das war der Beweis dafür, dass sich Carlos‘ gesundheitliche Situation deutlich verbessert hat. Unsere Arbeit am Motorrad hat sich ebenfalls positiv ausgewirkt. Jetzt ist ein Podiumsplatz unser Ziel. Bevor wir den nicht erreichen, werden wir in unseren Anstrengungen nicht nachlassen.»
Grund für den Optimismus: Ab Imola darf Ducati ohne Air-Restrictor fahren, der V-Twin wird dadurch mehr Leistung haben.


Als Ducatist zou ik dit wel heel mooi vinden. De Pani's doen het in de Superstock ook niet geheel onverdienstelijk
TheSuperbikeBarn
www.thesuperbikebarn.eu

     Reageer met citaat 
Als het toch geen podiumplaats zou worden dan mogen de Pani's van mij in elk geval een schoonheidsprijs krijgen, vandaag op de Ital CRT dag in Assen waren er weer veel schitterende Duc's bij !
     Reageer met citaat 
Ook nog mooie 851/888 SP's gezien?
TheSuperbikeBarn
www.thesuperbikebarn.eu

     Reageer met citaat 
Triple-racing schreef 15-06-13 om 13:00:30
Ook nog mooie 851/888 SP's gezien?


Ik kwam door werkzaamheden en het feit dat het een rit van 1,5 uur is pas rond 14 uur aan en heb de rest van de dag (tot ongeveer 18 uur) doorgebracht bij en met een supersport-team. Heb dus de ochtendsessies met veel italiaanse bikes helaas gemist. Zag wel meerdere 999R, 1098R en Panigales in de middagsessies meedoen (ook duitse en belgische teams), en er reden enkele 851/888's met kentekenplaat op het rennerskwartier rond. Genoeg moois te zien dus, ook bij de andere merken. Wel klaagden meerdere rijders over de snelheidsverschillen en onduidelijke akties van anderen op de baan, de snellere mannen werden vaak behoorlijk opgehouden en dat zat ze duidelijk niet helemaal lekker. Ook zijn de sessies van 20 minuten aan de korte kant als je nog een keer stopt om de vering bij te stellen of iets anders op te lossen. Maar ja, het was voor velen toch weer een prachtkans om zich eens uit te leven en voor anderen een mooie gelegenheid om aan afstellingen te werken voor het TT-weekend. Tel uw zegeningen nietwaar ?

« Gewijzigd: 15-06-2013 om 14:12:57 door TheSuperbikeBarn »

TheSuperbikeBarn
www.thesuperbikebarn.eu

     Reageer met citaat 
Met blijkbaar "interesting" rondetijden, een oude vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken ? Ben beniewd wat het resultaat gaat worden !

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: