Erik Günther (Aka Kikkie95) favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Topic: Erik Günther (Aka Kikkie95) (414878 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
     Reageer met citaat 
kikkie95 schreef 22-06-15 om 10:02:51
Het was deels nat, ik reed op een regen voorband en een inter achterband. Heb inmiddels vrijdag weer gereden, welliswaar niet op een 600 maar op een YZF R125 om te kijken hoe het gaat.

Dat is alweer vlot! Gips er alweer vanaf?
"If everything seems under controle, you are not going fast enough!" - Mario Andretti
     Reageer met citaat 
Het gips is er inderdaad alweer af, op de MRI bleek uiteindelijk dat het botje nu niet gebroken was, hij had het zelfde botje al twee keer eerder gebroken gehad waardoor de foto's blijkbaar niet goed beoordeeld konden worden. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot een zware kneuzing en spieren die overrekt waren.

Al met al dus een flinke opsteker, anders had Erik de hele zomerstop in het gips gezeten. Nu kunnen we lekker de sportschool in en een circuitdag boeken.
kikkie95

avatar
#NLYF

     Reageer met citaat 
Aankomende zondag weer een race bij de OW-cup,
De afgelopen 5 jaar kan ik mij niet herinneren dat ik zo zenuwachtig ben geweest voor een race. Op 23 mei ben ik met een op het eerste gezicht onschuldig momentje uitkomen strubben geblesseerd geraakt. Na dit momentje zijn er verschillende diagnoses gesteld, eerst dachten ze dat ik m'n hand had gebroken dus ging ik in het gips. Na een paar weken met bijzonder veel pijn en meerdere ziekenhuis bezoekjes moest ik met mijn hand/arm door de MRI, daar werd er toch geconstateerd dat ik geen breuk had in mijn maar slechts haarscheurtjes in de aanzet van mijn duim. Er werd verteld dat het gips er af mocht en dat ik na een paar weken weer volledig alles met mijn hand zou moeten kunnen doen.

Na eerst een tijdje te hebben geprobeerd ben ik toch maar naar de fysio gegaan omdat er geen verbetering was en omdat ik bijna geen kracht in mijn hand had. Toen is er uit gekomen dat door het onschuldige momentje toch meer schade had opgelopen dan gedacht door zowel mijzelf als de artsen in eerste instantie. Namelijk serieuze spierschade in mijn hand, onderarm en tot zelfs in mijn bovenarm. Nu bijna 2 maanden en vele fysio behandelingen verder heb ik nog steeds erg weinig kracht in mijn hand(+- 20%). Wel is in het normale gebruik in principe bijna alle pijn weg.
Ik kijk er heel erg naar uit om weer op de Suzuki te stappen maar ben wel erg zenuwachtig en weet niet goed wat ik kan verwachten.
Lets go for it!
Kiki Racing zal uitkomen in:
Retired
     Reageer met citaat 


Afgelopen zaterdag heeft Erik meegedaan aan de eerste praktijk dag voor de licentiecursus van de Dutch Sidecar Racing Association (DSRA). Jarno, vorig jaar bakkenist in het ONK zijspan maakt in 2016 de overstap naar bestuurder. Hij zal uitkomen in het DSRA Experience zijspan, welke ieder jaar ter beschikking wordt gesteld aan nieuw talent, om de zijspansport te promoten. Erik kwam via Frank Remmé van DSRA in contact met Jarno die op zijn beurt nog op zoek was naar een bakkenist voor zijn combinatie. Doordat Erik geen vastomlijnde plannen had om met zijn Suzuki competitie te gaan rijden, bood hij aan om een testdag mee te draaien. Deze dag beviel zo goed, dat Jarno en Erik hebben besloten om in 2016 samen deel te gaan nemen in het ONK zijspan.

Voor Erik officieel deel kan nemen aan wedstrijden, zal hij nog wel de volledige licentiecursus moeten gaan volgen. De eerste theorie dag was al geweest, dus deze moet in ieder geval ingehaald worden. De eerste praktijk dag is afgelopen zaterdag met succes afgerond, het volgende deel van de cursus zal worden gehouden in Frankrijk. Maandag 14 en dinsdag 15 maart vervolgt DSRA haar licentiecursus op het circuit Val de Vienne nabij Poitiers. Dit circuit is voor Erik niet onbekend, in het voorjaar van 2014 heeft hij daar deelgenomen aan de licentiecursus voor de OW cup.

Voor zowel Jarno als Erik is het een nieuwe stap in hun race carrière. Beide mannen gaan een discipline in de sport doen, welke zij niet eerder hebben gedaan. Erik heeft weliswaar behoorlijk wat jaren ervaring met competitie rijden op circuits, maar dan wel in een soloklasse. Jarno heeft eveneens circuitervaring, maar dan als bakkenist. Het bemannen van de combinatie zal een nieuwe uitdaging worden voor beide mannen.

Zijspanracen is een spectaculaire sport, de combinaties hebben weinig meer van doen met een reguliere motor. In de vroege jaren, waren reguliere motoren waar een span aan gebouwd werd. Inmiddels zijn het monocoque frames met volledige stroomlijn. Wat hetzelfde is gebleven, zijn rijder en passagier. Juist de combinatie van deze twee zijn de sleutel voor succes, daar waar de rijder moet zorgen voor het tempo en de strakke lijnen, is de passagier verantwoordelijk voor de balans in de combinatie. Enerzijds moet er druk zijn op het achterwiel om zoveel mogelijk tractie te hebben, anderzijds moeten alle wielen aan de grond blijven om goed te kunnen sturen en tenslotte moet de luchtweerstand op de rechte einden zo laag mogelijk zijn. Beide mannen moeten harmonieus samenwerken om zo goed mogelijk rond te komen.

Op het juniortrack, werkten Jarno en Erik met veel plezier de testdag af, beide hadden een goed gevoel over de samenwerking en kijken er naar uit om samen de strijd aan te gaan in het kampioenschap welke in Nederland, België en Duitsland zal worden gehouden onder de vlag van de KNMV.

De focus zal in 2016 volledig op het ONK zijspan liggen, er staan voorlopig geen wedstrijden voor de solo machine ingepland.
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Vreselijke crash voor Erik vandaag

http://www.racesport.nl/...D/40389/Default.aspx

Van zijn moeder heb ik inmiddels begrepen dat hij iig wel gevoel in armen en benen heeft.

Heel veel sterkte fam Günther !
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
Sterkte en beterschap
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Sterkte
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
Giacomo
ZAC #905

     Reageer met citaat 
Elvera schreef 15-05-16 om 16:02:38
Vreselijke crash voor Erik vandaag

http://www.racesport.nl/...D/40389/Default.aspx

Van zijn moeder heb ik inmiddels begrepen dat hij iig wel gevoel in armen en benen heeft.

Heel veel sterkte fam Günther !

Pfff.... Beterschap Erik.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Oh man......sterkte erik. Wens je een spoedig herstel en hopelijk kom je er weer volledig bovenop.

Sterkte fam. Gunther
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Tjee Erik, dat zijn niet de berichten die we willen lezen. Heel veel sterkte
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Damn.... Dat had nog wel erger af kunnen lopen ook zo te lezen Enorm veel sterkte Erik en familie!!
Giacomo
ZAC #905

     Reageer met citaat 
Elvera schreef 15-05-16 om 20:33:21

Heftig. Maar klinkt "positief" dat operatie goed is geslaagd.
     Reageer met citaat 
Erik en familie Gunther heel veel sterkte gewenst.

Pagina's: 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47


Snelle navigatie: