Monster Energy Grand Prix České republiky 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
10

Brno

5 augustus 2018
Tsjechische Republiek Automotodrom Brno

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Andrea Dovizioso
2Valentino Rossi
3Marc Márquez
4Jorge Lorenzo
5Cal Crutchlow
Volledige uitslag »

RACE

1Andrea Dovizioso
2Jorge Lorenzo
3Marc Márquez
4Valentino Rossi
5Cal Crutchlow
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Garry McCoy, Kenny Roberts Jr, Norick Abe, Alex Crivillé, Loris Capirossi, Alex Barros en Valentino Rossi was Max Biaggi (Marlboro Yamaha) de 8ste rijder die een zege boekte in het seizoen 2000.
In 2009 vervangt 'rookie' Mika Kallio hier Casey Stoner voor de eerste keer op de Marlboro Ducati. De Australiër kampt met fysieke problemen en neemt een pauze voor 3 GP's. Kallio was onderweg naar P8 tot hij samen met Marco Melandri onderuit ging.
Sete Gibernau wordt hier vierde in 2002 met de Telefónica Suzuki GSV-R. Dit zou lange tijd de beste klassering blijven voor de 990cc GSV-R onder droge omstandigheden. John Hopkins evenaarde dit twee keer (China & Catalunya) in 2006.
Door in 1975 een tweede plaats te veroveren bij de Grand Prix van Tsjechoslowakije op het circuit van Brno, behaalde Giacomo Agostini zijn eerste 2-takt wereldtitel met Yamaha. Het was tevens Ago´s 15 en laatste kampioenschap in zijn carrière.
Max Biaggi haalt in 2002 voor Marlboro Yamaha de eerste overwinning binnen op de M1 wanneer Valentino Rossi met bandenproblemen opgeeft. Daijiro Kato debuteert op de RC211V Fortuna Gresini Honda met een tweede plaats.
Kevin Schwantz valt in 1990 in zijn jacht op concurrent Wayne Rainey in bocht 9 (tegenwoordig ook wel 'Schwantz' genoemd), de Lucky Strike Suzuki vliegt in brand. De Marlboro Yamaha rijder wint de race en verovert zijn eerste wereldtitel.
Nadat hij eerder op de dag al de 250 & 350cc had gewonnen deed Mike Hailwood dat in 1966 opnieuw in de zwaarste klasse. Samen met Jim Redman was hij op dat moment de enige rijder die ooit drie zeges op dezelfde dag wist te behalen.
James Whitham crashte in de beginfase van de 1999 race met zijn Modenas. De nog bijna volle tank zette de machine, banden, een luchtkussen en strobalen in brand. Het duurde lange tijd voordat de brand geblust was en de ravage opgeruimd was ...
Door een zege in de Tsjechische 125cc GP van 2007 zorgde Hector Faubel (Bancaja Aspar Aprilia) voor de 300e Spaanse Grand Prix zege.
Toen Valentino Rossi hier in 2001 met zijn Nastro Azurro Honda won, was hij de eerste rijder die in alle drie klasses had gewonnen op het huidige circuit van Brno!
In 1998, zijn debuutjaar, wint Max Biaggi (Marlboro Honda) hier zijn tweede GP van het seizoen. De wheelie (check YouTube) over de finish (waarbij hij nog nét kon vermijden dat hij achterover sloeg) is de grootste herinnering aan deze overwinning.
Kevin Schwantz won op de Pepsi Suzuki in 1989 voor de latere wereldkampioen Eddie Lawson (Rothmans Honda) en Wayne Rainey (Lucky Strike Yamaha). Dit was de enige zege voor Suzuki in de zwaarste klasse in (toen nog) Tsjechoslowakije.
Tadayuki Okada kwam hier als eerste over de streep in 1999 voor teamgenoot Alex Crivillé, de 50e Grand Prix overwinning voor Repsol Honda was hiermee een feit.
Met zijn zege in 2010 zorgde Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) voor de 50e Spaanse GP overwinning in de zwaarste klasse. Hij is nu ook de derde rijder in de geschiedenis die in de eerste 10 races van het seizoen steeds op de eerste twee posities eindigde.
Lucky Strike Suzuki rijder Anthony Gobert eindigde in 1997 in Tsjechië als twaalfde. Later zou blijken dat dit zijn laatste race voor het team was, omdat hij korte tijd later ontslagen werd nadat hij door de mand was gevallen bij een drugstest.
Wayne Rainey (Marlboro Yamaha) haalde hier in 1993 voor teamgenoot Luca Cadalora zijn 24e en laatste GP zege. Twee weken later, op Misano, kwam zijn carrière door een val - waarbij zijn onderlichaam verlamd raakte - ten einde.
Met zijn zege in 2006 passeert Loris Capirossi 13-voudig wereldkampioen Ángel Nieto als degene met de langste race-winnende carrière, met 16 jaar en 15 dagen tussen zijn eerste en laatste zege.
Na afloop vd door Lorenzo op 15 augustus gewonnen race wordt het slechtst bewaarde geheim van 2010 onthuld; Valentino Rossi gaat, na 7 jaar Yamaha, vanaf 2011 voor 2 seizoenen bij Ducati rijden! Yamaha/Ducati brengen afzonderlijk een persbericht uit.
Met een zege in 1990 veroverde Wayne Rainey zijn eerste wereldtitel. Met Rainey, Wayne Gardner (2e) en Eddie Lawson was er voor de eerste maal in de geschiedenis een (500cc) podium dat volledig bestond uit huidige/vroegere kampioenen.
Mick Doohan (Honda) verzekerde zich door een zege hier in 1994 van zijn eerste wereldtitel. Norick Abe debuteerde (hij crashte eerder in de training voor Donington) op de Roberts/Marlboro Yamaha in Europa met een knappe zesde plaats.
Jean-Michel Bayle behaalde in de natte kwalificatie van 1997 met een derde tijd voor de eerste keer een plek op 'front row' voor de Modenas KR3 machine.
Op de dag dat Valentino Rossi zijn eerste GP wint is er in de 500cc een schitterend duel tussen teamgenoten Alex Crivillé en Mick Doohan. De Spanjaard passeert de Australiër in de laatste bochtencombinatie en wint met 0,002 verschil, een fotofinish!
Met een derde plaats in de 125cc klasse in de race van 2007 werd Lukas Pesek de eerste (en tot nu toe enige) Tsjech die het podium haalde tijdens een thuis-GP.
In 1987 werd er voor het eerst gereden op het circuit met de huidige lay-out. Wayne Gardner (Rothmans Honda, de latere wereldkampioen dat jaar) won voor Eddie Lawson en Tadahiko Taira (beiden op Yamaha).
Marco Simoncelli maakte in 2002 hier zijn GP debuut als 15 jarige in de 125cc op de Matteoni Aprilia (27e). In de kwartliterklasse pakte hij hier Pole in 2008 (3e in de race) en in 2009. Met de winst werd hij toen de laatste 250 winnaar in Tsjechë.
In 2007 was Casey Stoner dominant metde Ducati GP7, hij won eenvoudig vanaf poleposition. John Hopkins (Rizla Suzuki GSV-R) haalde met een tweede plaats zijn beste klassering tot nu toe.
Chris Burns was hier op 15 augustus 2003 de laatste rijder die met een 2-takt machine van start ging in de MotoGP klasse, hij reed op een ROC Yamaha voor het WCM team.
Loris Capirossi behaalde met een derde plaats in 2008 zijn enige podium voor Suzuki. Het bleek de 99e en laatste keer dat de Italiaan in zijn carrière op het ereschavot stond..
In 2011 was er een dubbelzege voor Repsol Honda toen Casey Stoner zegevierde voor Andrea Dovizioso. Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini), die voor het eerst op het podium stond, zorgde voor de eerste Honda top 3 sinds Laguna Seca 2006.
Topic: Monster Energy Grand Prix České republiky 2018 (5304 keer gelezen)
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Valentino Rossi kan dit weekend als eerste de mijlpaal van 6000 WK-punten passeren. Hij heeft er nu 5994.

Op de tweede plaats staat overigens Dani Pedrosa met 4094 en derde Jorge Lorenzo met 3869 punten.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Aleix Espargaro is fit verklaard voor de Tsjechische Grand Prix.

https://www.gpupdate.net/...n-tsjechie-na-crash/
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Net FP1 gekeken, waar Zarco snelste was. Stefan Bradl (8e) en Sylvain Guintoli zijn er ook bij als wild-cards voor Honda en Suzuki
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Jarno schreef 01-08-18 om 10:54:34
Valentino Rossi kan dit weekend als eerste de mijlpaal van 6000 WK-punten passeren. Hij heeft er nu 5994.

Op de tweede plaats staat overigens Dani Pedrosa met 4094 en derde Jorge Lorenzo met 3869 punten.

En als we het dan toch over cijfers hebben: dit is Dovi's 100ste Grand Prix bij Ducati.
     Reageer met citaat 
Wat een gave race met Lorenzo absoluut ‘man of the match’! Heerlijk om hem zo te zien aanvallen maar ook erg knap hoe Dovi alle aanvallen wist af te slaan. Prachtig en verdiende Ducati 1-2!

Jammer dat Rossi het niet vol kon houden, was dat de Medium voorhand? En Vinalez... die moet echt weer eens gaan presteren zeg.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Ik lees trouwens net dat Pol Espargaro zijn sleutelbeen heeft gebroken bij een crash vanochtend in de warm-up. Hij was er dus niet bij deze race en zal waarschijnlijk ook de volgende missen.
     Reageer met citaat 
Zuur voor KTM, alleen Smith in hun thuisrace volgende week aan de start. Kallio staat immers ook aan de zijlijn.
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 05-08-18 om 15:35:16
Zuur voor KTM, alleen Smith in hun thuisrace volgende week aan de start. Kallio staat immers ook aan de zijlijn.


Zouden ze nog een vervanger inzetten?

De moto-GP was overigens weer echt om van te smullen, mooie kopgroep, spannend tot de laatste bocht.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Die dubbele inhaalactie van Lorenzo was wel een pareltje. Jammer dat het net niet lukte.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Over KTM
De_Wim schreef 05-08-18 om 15:47:10
(...)
Zouden ze nog een vervanger inzetten? ..

Hmm, ik weet niet zo maar een 'beschikbare' coureur te bedenken, Yonny Hernández ofzo?
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wat worden we toch getrakteerd op prachtige Motogp races dit jaar. Lorenzo inderdaad erg goed hoor. Ik denk dat Elvera wel happy is.

Gedegen gereden van Dovi alles afgeslagen en posities terug gepakt.

Cal zou behoorlijk balen dat hij zijn plaats nog af moest staan aan Rossi.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 06-08-18 om 00:49:17
Wat worden we toch getrakteerd op prachtige MotoGP races dit jaar. ..

En spannende: top 10 Brno was dichtst bij elkaar tot nu toe
Citaat:
This is the closest top ten of all-time in the premier-class of grand prix racing
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Best opmerkelijk ook dat Yamaha al meer dan een jaar niet heeft gewonnen! (laatste keer was Rossi in Assen, 2017)
     Reageer met citaat 
Jarno schreef 06-08-18 om 17:31:42
Best opmerkelijk ook dat Yamaha al meer dan een jaar niet heeft gewonnen! (laatste keer was Rossi in Assen, 2017)


Des te opmerkelijker dat Vinalez de test van vandaag liet schieten. Die strijd met z’n chefmonteur is toch wel erg opmerkelijk, dat Yamaha niet ingrijpt. Benieuwd of ze bij Yamaha al spijt hebben dat ze Zarco hebben laten lopen en ook Mir niet voor ze gaat rijden.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 06-08-18 om 22:07:33
(...)


Des te opmerkelijker dat Vinalez de test van vandaag liet schieten. Die strijd met z’n chefmonteur is toch wel erg opmerkelijk, dat Yamaha niet ingrijpt. Benieuwd of ze bij Yamaha al spijt hebben dat ze Zarco hebben laten lopen en ook Mir niet voor ze gaat rijden.

Vinales lijkt me een erg moeilijk mannetje om mee te werken,dat is in het verleden ook al eens gebleken. Hij maakt zichzelf niet geliefd
Midstar racing

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: