Eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
11

Red Bull Ring

12 augustus 2018
Oostenrijk Red Bull Ring, Spielberg

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Marco Bezzecchi
2Jorge Martín
3Albert Arenas
4Arón Canet
5Tony Arbolino
Volledige uitslag »

RACE

1Marco Bezzecchi
2Enea Bastianini
3Jorge Martín
4Albert Arenas
5Lorenzo Dalla Porta
Volledige uitslag »

TRIVIA

Valentino Rossi behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een derde plaats zijn eerste Grand Prix podium op de toenmalige A1 Ring.
De Italiaan Ivan Goi (Honda) won hier in 1996 de Oostenrijkse Grand Prix op de A1 Ring. Op een leeftijd van 16 jaar en 157 dagen was hij op dat moment de jongste GP winnaar ooit.
Andrea Dovizioso (Ducati) reed hier in 2016 zijn 250e Grand Prix en vierde dit met een tweede plaats. Dovi was met 30 jaar en 144 dagen oud de jongste rijder die deze mijlpaal noteerde en het oude record van Dani Pedrosa (30/236) overnam.
Collin Veijer (Intact Husqvarna) veroverde hier in 2023 als eerste Nederlander Poleposition in de lichtste 4-takt klasse. Hans Spaan (1990) was de laatste landgenoot in de 125cc, Jurgen vd Goorbergh (500cc in 1999) gingen hem voor.
Valentino Rossi (Aprilia) behaalde op de A1 Ring in 1996 met een derde plaats zijn eerste GP podium. Een jaar later stond hij hier opnieuw op het podium, toen met een tweede plaats, 0,004 achter winnaar Noboru Ueda.
Rookie Joan Mir (Leopard KTM) behaalde hier in 2016 zijn eerste Poleposition gevolgd door zijn eerste overwinning. Mir was hiermee ook de eerste rookie die dit presteerde in de Moto 3 klasse.
Johann Zarco behaalde hier in 2016 met een zege in de Moto 2 klasse zijn 38e GP podium behalen waarmee hij Christian Sarron (37) passeerde als meest succesvolle Grand Prix coureur uit Frankrijk
Topic: Eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich 2018 (2686 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Voor dat de race begint al van mij een petje af aan Jorge Martin na zijn polsbreuk van een week geleden. Je zag hem lijden in de trainingen, weinig rondjes rijden en vaak met linker elleboog op de tank om arm/pols te ontlasten. Ik vroeg me zelf af of hij de race van zondag wel zou halen.


Goed gebruik makend van de omstandigheden in de kwalificatie, relatief veel rondjes rijden en zo maar weer P2 waar niemand hem vooraf had verwacht. Nu ook weer de warm-up: P4, die gaat dus weinig punten verliezen op de concurrentie in de race van vandaag lijkt het.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Race is lang en zwaar, als hij het vol houd om mee te doen met de kopgroep vind ik het bewonderenswaardig, maar ik betwijfel het.
Midstar racing
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Wat een kerel die Martin
Midstar racing
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
midstar schreef 12-08-18 om 11:46:36
Wat een kerel die Martin


Absoluut wat een held
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Mooie race en sterk gereden door Bastianini........die moet gewoon beter qualificeren.

Erg erg jammer voor Masia.
Manneke zat nog te huilen ook.........kump wel goe.

En idd, die Martin zeg.

Trainen/qualificeren is tot daar aan toe, maar een hele race..........RESPECT
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Martín wat een held, chapeau

Snelle navigatie: