RACE 2

2Michael van der Mark
5Tom Sykes

TRIVIA

Troy Bayliss (Xerox Ducati 1098 F08) wint ook zijn allerlaatste race in 2008 (na eerder race 1 te hebben gewonnen). Teamgenoot Michel Fabrizio maakt er een dubbel feest van door de tweede plaats te veroveren.
Met 3 zeges in 2020 kwam Jonathan Rea op een totaal van 20 podiumplaatsen op dit circuit. Er is geen enkele rijder die dit ooit gepresteerd heeft, Troy Corser (16x op Misano) komt nog het dichtst in de buurt.
Max Biaggi (Alitalia Aprilia RSV4) behaalde hier in 2010 de eerste dubbelzege in zijn WSBK carrière. Hij zou dat dit seizoen nog 3x weten te herhalen om later wereldkampioen te worden.
Met een derde plaats in de Sprintrace behaalde Loris Baz hier in 2020 het eerste podium voor het Ten Kate Yamaha team.
Jonathan Rea kende hier in 2020 een perfect weekend met Poleposition, de snelste ronde en drie zeges waaronder de 150e voor Kawasaki. De Noord-Ier nam tevens de WK leiding over van Scott Redding.
Troy Corser scoorde met P14 in race 1 van 2011 zijn laatste WK punten op de fabrieks BMW. De tweevoudig oud kampioen behaalde in totaal 4021,5 punten en is hiermee recordhouder. Na hem volgen Haga (3689), Fogarty (3020), Slight (2834,5) en Bayliss.
Door een tweede plaats in de zondagrace van 2017 behaalde Michael van der Mark zijn eerste podium voor Yamaha in deze klasse.
Topic: Ronde 10: Portugal 2018 (6800 keer gelezen)