Moto2 Aragon favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
14

Aragón

23 september 2018
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Brad Binder
2Marcel Schrötter
3Jorge Navarro
4Álex Márquez
5Francesco Bagnaia
Volledige uitslag »

RACE

1Brad Binder
2Francesco Bagnaia
3Lorenzo Baldassarri
4Álex Márquez
5Marcel Schrötter
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Montjuïch Park & Catalunya (beiden Barcelona), Jarama (Madrid), Jerez en Valencia is in 2010 dit circuit de zesde in de geschiedenis geworden waar op Spaans grondgebied ooit een GP verreden is...
Vanaf deze GP (2010) zijn er weer 3 vrije trainingen. De ochtendtrainingen op vrijdag worden op verzoek vd rijders weer opnieuw ingevoerd naar aanleiding van enkele stevige valpartijen (oa Rossi/Aoyama) als gevolg van de lage baantemperaturen.
Voor het eerst sinds de Spaanse 125cc Grand Prix van 1994 (Daniela Tognoli en Tomoko Igata) stonden er in 2013 twee vrouwen aan de start van een GP. In de Moto 3 race gingen vaste rijdster Ana Carrasco en wild-card Maria Herrera van start.
Na de eerste trainingen van 2010 wordt meegedeeld dat het startnr #48 in de toekomst niet meer gebruikt zal worden in deze klasse als eerbetoon aan de twee weken eerder tijdens de race in Misano dodelijk verongelijkte Shoya Tomizawa.
Met winst in de eerste Moto 3 race op dit circuit in 2020 werd Jaume Masiá (Team Leopard) de 100e coureur die een Grand Prix zege wist te behalen voor Honda.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Groot succes was er in 2010 voor het Fimmco Speed Up team. Andrea Iannone won zijn derde Grand Prix van het seizoen, teamgenoot Gábor Talmácsi eindigde als derde en stond voor de eerste keer in de 'tussenklasse' op het podium.
Topic: Moto2 Aragon (6086 keer gelezen)
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Bo 25ste, , met 3 uitvallers voor hem......
Mooie strijd voorin gezien, Binder die zijn 2de winst pakt
Midstar racing
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knappe overwinning van Binder rijdt geen bijzonder sterk seizoen, wel zo rond de top 6, maar heeft dan zo'n weekend ( net als de Sachsenring) dat alles op zn plek valt.

Hij staat weliswaar 3e, maar dat heeft hij ook wel te danken aan zijn constante presteren.

Goede come-back van Baldassarri! Eindelijk weer eens op het podium na een pittig duel met Marquez. Jammer dat hij met nog een paar ronden te gaan wijd ging, maar podium is podium.

En blijf het toch raar vinden hoe ( in dit geval) Marini, 3 keer achter elkaar op het podium staat en dan ineens weer compleet anoniem mee rijdt.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En een kleurloos weekend weer voor Bo. Jammer dat het contract met NTS hem niet een boost heeft gegeven voor betere resultaten. Hier had ik wel op gehoopt, maar helaas.
     Reageer met citaat 
Ik heb de race niet gezien en weet niet of er verzachtende omstandigheden zijn maar 25e, nog achter de RW mannen, is wel gênant zeg....
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Op racesport verklaart hij dat hij geen enkel moment het goede gevoel had met de motor, aangezien hij dit seizoen tot nu toe vrijwel meer dan regelmatig rond deze plek rijd, vraag ik mij af...whats new.
Heeft hij wel een goed gevoel gehad dit seizoen met de motor, of is het continue zoeken naar een afstelling die niet komen gaat, of moet de motor anders bereden worden als hij doet/kan. (Aanpassen).
Volgend jaar nieuwe ronde en kansen, andere blokken, ander frame etc..maar ben bang dat Bo hetzelfde blijft. Te voorbarig in anderrmans ogen waarschijnlijk. Hoop dat ik het flink fout heb en op mijn falie hier krijg
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Het zou kunnen dat je gelijk krijgt maar net zo goed kan het opeens anders uitvallen. Races zoals die van gisteren zijn gewoon ruk. Daar valt niet over te discussiëren en ja, als dat een 2e seizoen zo doorgaat dan heeft hij niets te zoeken in de Moto2. Maar op basis van zijn prestaties uit het verleden verdient hij een 2e seizoen vind ik. Ook Kent krijgt maar zitjes aangeboden op basis van ooit één half goed Moto3 seizoen in het verleden en zo zijn er talloze voorbeelden.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Het viel me wel op dat Gardner ook niet zomaar de top 15 binnenrijdt. Het was überhaupt niet zo'n goed weekend voor Tech3.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Jarno schreef 24-09-18 om 16:25:30
Het viel me wel op dat Gardner ook niet zomaar de top 15 binnenrijdt. Het was überhaupt niet zo'n goed weekend voor Tech3.

Klopt, zijn tijden kwamen alleen maar sporadisch in een snel groepje.
We gaan weer kijken wat het volgende weekend doet
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ondanks alles ziet Poncharal nog wel positieve dingen. (nl.motorsport.com)
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Matige kwalificatievorm Oliveira baart KTM zorgen

Opvallend inderdaad. Hij zit er in de race steeds goed bij maar om de een of andere reden lukt het kwalificeren niet.
Als je kijkt naar zijn startposities dan zijn die niet best, zeker vergeleken met Bagnaia.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: