Japan / Motegi 2018 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
16

Motegi

21 oktober 2018
Japan Twin Ring Motegi

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Gabriel Rodrigo
2John McPhee
3Marco Bezzecchi
4Jorge Martín
5Darryn Binder
Volledige uitslag »

RACE

1Marco Bezzecchi
2Lorenzo Dalla Porta
3Darryn Binder
4Dennis Foggia
5John McPhee
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met zijn debuutzege bij de Japanse Grand Prix van 2011 werd Johann Zarco (Derbi) de zesde Fransman in de geschiedenis die een 125cc GP wist te winnen. Jean Aureal, Guy Bertin, Jean-Claude Selini, Arnaud Vincent en Mike di Meglio gingen hem voor.
Roberto Locatelli wint in 2000 op een Aprilia de eerste Pacific GP die wordt verreden en verzekert zich hiermee van de wereldtitel in dat jaar.
Nadat hij in 2005 won, wist Mika Kallio (Red Bull KTM) ook in 2006 voor de tweede achtereenvolgende keer de Japanse Grand Prix te winnen.
Met een tweede plaats in de MotoGP race van 2017 werd Marc Márquez de jongste coureur met 100 GP podiums op een leeftijd van 24 jaar en 240 dagen oud. Hij nam hiermee het oude record over van Valentino Rossi die daar een jaar langer over deed.
Dani Pedrosa (Repsol Honda) behaalde in 2015, na een sterke inhaalrace op een iets opdrogende baan, zijn 50e Grand Prix overwinning door de MotoGP klasse te winnen.
Danny Kent (Red Bull Husqvarna Ajo) kwalificeerde zich voor de Japanse Grand Prix van 2014 op Poleposition. Dit was de eerste keer in de GP geschiedenis dat een machine met het logo van het Zweedse motormerk het snelst in de kwalificaties was.
Vanwege de orkaan Francisco werden alle vrijdagtrainingen van de Grand Prix van Japan in 2013 afgelast. Dichte mist zorgde ervoor dat de medische helikopter niet kon opstijgen. De coureurs moesten zaterdag direct beginnen aan hun kwalificaties.
Met zeges voor Mika Kallio (125cc) en Hiroshi Aoyama (250cc) in 2006 was er voor de eerste maal een dubbelsucces voor KTM met winst in twee verschillende klasses.
Álex Márquez van het Estrella Galicia 0,0 team behaalde hier zijn eerste Grand Prix zege in 2013. Voor KTM was het de 20e achtereenvolgende overwinning in de lichtste klasse, een verbetering van het oude record (Honda/19) in 1990/1991.
Álex Márquez (Estrella Galicia 0,0/ Honda) behaalde hier in 2014 de 4e Grand Prix zege uit zijn carrière. Het was de eerste keer dat hij twee achtereenvolgende zeges boekte op het zelfde circuit.
Lucio Cecchinello kwam in 2000 met zijn Givi Honda als vierde over de finish maar werd na afloop uit de uitslag geschrapt wegens het gebruik van illegale brandstof. Alle achter hem gefinshte rijders schoven een plek op in de einduitslag.
Topic: Japan / Motegi 2018 (3036 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Via Twitter vernam ik dat Nicolò Bulega niet zal rijden in Japan door een ongelukje thuis waarbij hij (als ik het goed begrijp) 2 pezen in zijn hand (door) gesneden heeft. Phillip Island lijkt ook twijfelachtig.
Oh, ik zie net dat er ook al wat op racesport.nl staat en dat Celestino Vietti Ramus, die in het CEV rijdt, hem vervangt.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ben benieuwd naar de race van morgen. De titelstrijd gaat tussen 3 man: Martin, Bezzecchi en Di Giannantonio.

Martin is de sterkste van de 3 maar wil nog wel eens een steekje laten vallen. Toch zal het me verrassen als hij de titel niet pakt uiteindelijk.

Bastianinni is te onconstant. Snel genoeg, maar crasht teveel.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Die wildcards zijn een aanfluiting....beiden op ruim 6 seconden achterstand.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 20-10-18 om 12:10:49
Die wildcards zijn een aanfluiting......

Olympische gedachte, begreep uit het commenteer dat ze ook motoren van 5 a 6 jaar oud hebben, dat helpt ook niet.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie spannende race! Drama voor Gresini met crashes voor Di Giannantonio en Martin.

Bezzecchi profiteert optimaal door de race te winnen! Verschil nog maar 1 punt.

Geweldige race van Binder had hem bijna gewonnen, maar kwam niet lekker uit de laatste bocht en word nog 3e. Wel z'n eerste podium.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Oei, Martin laat het wel heel erg liggen hier. De hele voorsprong in één klap weg. Dat wordt nog spannend!

Snelle navigatie: