Johannes schreef 20-02-19 om 13:57:11
(...)
Hij wist zich wel te kwalificeren lijkt het. Hij was snel genoeg in beide sessies, .."

Dat is beetje het verwarrende, ik ben hier op afgegaan:
Daar komt de term 'excluded' ook al voor. Maar omdat er ook DNQ (Did not qualify) gemeld werd, had ik dat geiinterpreteerd als 'uitgesloten vd race wegens niet gekwalficieerd' Maar met jou bronnen lijkt het meer er uit te zien als een echte diskwalificatie.
RG500IU schreef 20-02-19 om 14:26:06
(...)

Ik zie DQ staan ( Disqualified ) bij de combined qualifying results.

Hij heeft dus wel meegedaan, maar heeft een rode kaart gekregen om zo te zeggen.
Wel grappig om te zien dat er 45 man aan de training mee doen en 40 van start gaan in de race.
RG500IU
 Moderator

Johannes schreef 20-02-19 om 14:32:15
(...)
.

Gekwalificeerd voor de race (1.14,37) met een tijd die zelfs sneller was dan de Poleposition (1.14,81), maar gediskwalificeerd en dus non-starter dus omdat zijn machine niet aan de reglementen voldeed.

Wat mijn punt dus is, is dat hij niet van start is gegaan in de beide races van Donington '88 en hij dus écht debutant was in de volgende wedstrijd (Sugo '89) waar hij wel van start ging.. en die won hij