Carrera no. 2: Argentina favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
2

Rio Hondo

31 maart 2019
Argentinië Autódromo Termas de Río Hondo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jaume Masiá
2Arón Canet
3Tony Arbolino
4Lorenzo Dalla Porta
5Niccolò Antonelli
Volledige uitslag »

RACE

1Jaume Masiá
2Darryn Binder
3Tony Arbolino
4Niccolò Antonelli
5Ayumu Sasaki
Volledige uitslag »

TRIVIA

Jaume Masiá (Bester Capital Dubai /KTM) behaalde hier in 2019 zijn eerste Poleposition die hij een dag later verzilverde met zijn eerste Grand Prix zege.
Met Danny Kent (P1/Moto 3), Sam Lowes (P3/Moto 2) en P3 voor Cal Crutchlow in de MotoGP waren er in 2015 voor het eerst Britse podiumplaatsen in de 3 belangrijkste klassen sinds Silverstone 1978 (Horton/125cc, Herron/250cc en Manship & Sheene (500cc)
Khairul Idham Pawi (Honda) werd hier in 2016 de eerste Grand Prix winnnaar uit Maleisië, daarnaast was hij ook de eerste Aziatische GP winnaar in de Moto 3 klasse.
De Argentijnse broers Juan (2e) en Eduardo (3e) Salatino waren de eerste broers die gezamenlijk op het zelfde podium stonden bij een Grand Prix. Dit gebeurde in de 500cc klasse bij de Argentijnse GP van 1962 op het circuit van Buenos Aires.
Brad Binder (Ajo KTM) behaalde hier in 2016 als eerste Zuid-Afrikaan Poleposition in de lichtste klasse.
In 2014 werd de Argentijnse Grand Prix voor het eerst sinds 15 jaar op dit circuit (aangelegd in 2008) verreden. Marc Márquez (Honda/MotoGP), Esteve "Tito" Rabat (Kalex/Moto2) en Romano Fenati (KTM/Moto3) waren de winnaars.
Sebastián Porto is met afstand de meest succesvolle Argentijnse Grand Prix coureur; van 2002 tot en met 2005 behaalde hij zeven GP zeges in de 250cc klasse. Jorge Kissling en Benedicto Caldarella behaalden elk een 500cc (thuis) zege.
Marco Bezzecchi zorgde in april 2018 voor de eerste KTM zege sinds Mugello 2017 (Andrea Migno), hij werd hiermee de 49e Italiaanse coureur die een GP zege behaalde in de 125cc/Moto 3 klasse.
Marc (winnaar MotoGP) en Alex Márquez (P2 in Moto3) stonden hier in 2014 voor de zevende keer in hun carrière op het podium van dezelfde Grand Prix. Dit was een evenaring van het record van de Sarron broers (Christian en Dominique) in de jaren '80.
Livio Loi (Marc VDS/Kalex KTM) behaalde op de dag dat hij 17 jaar werd in 2014 met een 4e plaats de beste klassering uit zijn carrière tot op dat moment.
Danny Kent (Leopard Honda) behaalde na de Texas GP in Austin, zijn tweede achtereenvolgende zege in 2015. Kent werd hiermee de eerste Britse coureur die dat presteerde sinds Zweden en Finland 1971 waar Barry Sheene de 125cc klasse won.
Danny Kent (Ajo Husqvarna) kwam hier in 2014 bij het uitkomen van de laatste bocht ten val. Omdat hij nog in contact was met zijn machine bij het passeren van de finishlijn werd hij toch nog als 9e geklasseerd.
Topic: Carrera no. 2: Argentina (4469 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het Angel Nieto team meldde dat Albert Arenas een ongeval met de (race?) fiets heeft gehad en niet zal rijden. Op hun Social Media zal dinsdag meer info volgen over de aard van de blessures.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
the long lap penalty loop in bocht 7:

via @julianronaldo
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Die blessures van Arenas zijn niet mis trouwens zag ik op racesport.nl met o.a. een gescheurde milt, enkele gebroken ribben en diverse kneuzingen en schaafwonden. CEV rijder Alex Viu neemt zijn plaats in dit weekend.
     Reageer met citaat 
Nou dat is idd niet niks
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Eerste pole voor Masia.

Toba staat er met P8 ook prima bij. Eens zien of hij z'n succes in Qatar een vervolg kan geven.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Rode vlag in warm-up door rommel op de baan:

Debutant Garcia komt in bocht 11 naast de baan en crasht, polesitter Masia kon hem niet meer ontwijken. Ook Oncu al onderuit
     Reageer met citaat 
Nou dat was gewoon een loterij, ging echt alle kanten op. Wat me wel opvalt is dat KTM het gat met Honda aardig gedicht lijkt te hebben en dat is positief
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 31-03-19 om 03:49:06
Eerste pole voor Masia.
...

En eerste zege Mooi altijd als iemand zijn eerste GP wint!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zoals zo vaak een grote loterij. Goede slipstream in de laatste ronde en je kunt zo vanuit een mindere positie op het podium staan of zelfs de race winnen en visa versa. Geeft wel een boel actie en spektakel natuurlijk, maar ik vind het soms wel lastig om te volgen allemaal

Wat een mooie overwinning voor Masia die jongen was echt overmand door emoties. Logisch natuurlijk. Het zal vast niet z'n laatste zijn.

En ook een eerste podium voor Arbolino

Binder reed ook een geweldige race! Ontzettend hard en fel, maar ik mag dat graag zien. En een berg aan vertrouwen in de voorkant van z'n KTM. Wat remt die Binder laat.

Antonelli ook een lekker resultaat weer. Goed teruggekomen de laatste paar rondjes. Lag zo rond P15.

Had ook Rodrigo graag op het podium gezien. Zo dichtbij, maar toch niet.

Fenati kreeg het niet voor elkaar vandaag en Canet had ook geen goede laatste ronde.....P12 uiteindelijk voor hem.
     Reageer met citaat 
Can Öncü staat na zijn GP-overwinning inmiddels ook weer met beide benen op de grond.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 02-04-19 om 09:53:30
Can Öncü staat na zijn GP-overwinning inmiddels ook weer met beide benen op de grond.

Dat zei hij zelf van tevoren ook al wel, gelukkig. Misschien dat het in Europa wat beter gaat; dit zijn wel nieuwe circuits voor hem, natuurlijk.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Gezien de vele opstellingen in de diverse droomteams hadden velen meer verwacht van Öncü merkte ik al. Maar, wat Jarno zegt, het kan natuurlijk best beginnen te lopen met hem zodra hij op bekender terrein komt.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zit net wat weetjes bij te werken voor de racetopics en besef me eens te meer dat de jeugd de toekomst heeft. Met Öncü, Toba en Masiá hebben we nu 3 jochies geboren in de 21e eeuw op rij als GP winnaars

Snelle navigatie: