Imola, terugkeer Ten Kate? favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
5

Imola

12 mei 2019
Italië Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Chaz Davies
2Jonathan Rea
3Álvaro Bautista
4Leon Haslam
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

RACE 1

1Jonathan Rea
2Álvaro Bautista
3Toprak Razgatlioğlu
4Michael van der Mark
5Leon Haslam
Volledige uitslag »

TRIVIA

Rubén Xaus (Fila Ducati 999 F03) pakte hier in 2003 zijn eerste Superpole. De eerste vijf rijders reden allemaal op een Ducati. De top 10 van de startopstelling bestond toen uit acht Ducatis.
Régis Laconi (Axo Aprilia RSV) haalt tijdens de allerlaatste race van 2001 zijn allereerste WSB zege. Rubén Xaus (die race 1 won op zijn Infostrada Ducati 996) en Tadayuki Okada (Castrol Honda VTR) vergezellen hem op het podium.
Jonathan Rea (Kawasaki) evenaarde met een dubbelzege in 2018 Carl Fogarty als meest succesvolle coureur met 59 WSB overwinningen. Hij passeerde ook Fogarty en Troy Bayliss als rijder met het meeste aantal (17) dubbelzeges.
Met punten in beide 2010 races werd Max Biaggi de nieuwe recordhouder van het aantal races onafgebroken in de punten. John Kocinski kwam in 1997 tot 33. Na Kocinski is Max nu ook de 2e coureur met zowel een 250cc als SBK titel.
250cc GP coureur Marco Simoncelli zorgt op 27 september 2009 bij een gastoptreden voor sensatie. Na DNF in race 1 eindigt hij in race 2 zelfs als 3e voor Aprilia merkgenoot Max Biaggi!
Door zijn dubbelzege in 2012 werd Althea Ducati rijder Carlos Checa de eerste rijder in de historie met meer dan drie WSB zeges op dit circuit. Checa behaalde in totaal vijf zeges op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.
Met een 14e plaats in race 1 van 2012 werd Leandro Mercado (Pedercini Kawasaki ZX-10R) de eerste Argentijnse coureur die WK punten scoorde in de WSBK historie.
Colin Edwards (Castrol Honda VTR SP2) haalt in 2002 zijn 75e zege. Colin wint ook race 2 door opnieuw Troy Bayliss (Infostrada Ducati 996) in een van de enerverendste races ooit te verslaan en verovert zijn tweede wereldtitel.
Tom Sykes pakte in een verregende sessie in 2010 de eerste Superpole voor Kawasaki sinds Fonsi Nieto (ook in de regen) op de Lausitzring in 2007. Luca Scassa met de Supersonic Ducati stond met P4 voor het eerst in zijn carrière op de eerste startrij.
Troy Bayliss weet zich na een vijfde plaats in race 1 van 2006 verzekerd van zijn tweede wereldtitel. De Xerox Ducati 999 F06 rijder, die van Poleposition vertrok, maakt zijn feestje compleet met een zege in race 2.
Na zijn tweede dubbelzege in 2013 nam Tom Sykes (Kawasaki) hier de leiding in de WK tussenstand over van Sylvain Guintoli (Aprilia).
Oud 500cc/MotoGP winnaar Alex Barros (Klaffi Honda) wint in 2006 bij de voorlaatste ronde van het seizoen op 1 oktober van dat jaar race 1. Barros kwam dat jaar 6 keer op het podium en eindigde als 6e in het kampioenschap.
Jonathan Rea (Kawasaki) behaalde hier (tijdens zijn 150e start) zijn 3e dubbelzege van het seizoen in 2015. Slechts 5 rijders (Bayliss, Fogarty, Edwards, Corser en Checa) gingen hem hierin voor.
Michel Fabrizio (Xerox Ducati 1098R) verzekert zich hier in 2009 van zijn eerste Superpole. De dag erna wordt hij derde in race 1 en zegeviert in race 2 voor teamgenoot Noriyuki Haga.
Met een dubbelzege in de voorlaatste ronde van 2004 nam Fila Ducati 999 F04 rijder Régis Laconi de WK leiding over van teamgenoot James Toseland met 4 punten voorsprong. Laconi verspeelde echter de titel toch bij zijn thuisrace op Magny Cours..
Op de dag dat Max Biaggi zich van de wereldtitel 2010 verzekerde haalde Carlos Checa zijn eerste dubbelzege met de Althea 1098R Ducati. De Spanjaard reed in race 2 ook een nieuw ronderecord.
Het Ten Kate Castrol Honda team maakte hier in 2011 voor het eerst gebruik van ride-by-wire electronica als voorbereiding op het volgende seizoen. Jonathan Rea wist race 1 gelijk te winnen, in race 2 ontglipte hem de zege door een los contactje.
Topic: Imola, terugkeer Ten Kate? (13674 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De intentie was enkele weken geleden al uitgesproken om er proberen te zijn in het tweede weekend van mei. In dit artikel op bikesportnews.com legt Ronald TK oa dat het niet gemakkelijk zal worden, maar dat er een kans bestaat dat ze deze ronde al meedoen. Er staat sowieso een test op Misano in de laatste dagen van mei gepland.

De basis vd machine zal hetzelfde zijn als de Pata en GRT fietsen. De wielen (PVM) en remmen (Nissin) zullen echter geleverd worden door partners waar men al jarenlang mee samenwerkt.
     Reageer met citaat 
Verkeerde topic
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Prima begin voor Michael. 6e en net binnen een seconde van Rea. Goed begin, aangezien Imola nooit echt gunstig is voor de Yamaha's.

Rea was het snelst voor Davies en Bautista.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Er was ook met iets meer dan half uur te rijden rode vlag wegens crash Eugene Laverty bij het uitkomen van Aqua Minerale. Hij stapte lopend de ambulance in, maar in het medisch centrum bleek dat hij fracturen in beide polsen had. Deze pechvogel zien we dus even niet meer.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Michael ging lekker vandaag. Ook in FP2 een 6e tijd op 0.840 van Rea. Op zich een best gat, maar Imola is geen ideaal circuit voor de Yamaha's. Veel accleratie ben je nodig. Iets waar de Ducati's en Kawasaki's beter in zijn.

Dus ja positief gestemd. Als hij in de races top 5 weet te rijden ben ik tevreden. Alles daarboven is bonus. Podium is niet uitgesloten, maar lijkt me wel lastig. Davies en Rea zijn constant en snel. En Bautista zal zonder twijfel ook voorin meedoen.
     Reageer met citaat 
Mooi kut voor Laverty. Zit vaak in de hoek waar de klappen vallen.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zuur voor Laverty. Een polsfractuur ben je niet snel weer van herstelt, laat staan beide polsen.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
P6 is inderdaad in principe niet verkeerd voor MVDM hoewel ik persoonlijk het gat redelijk fors vind.

ik hoop dat hij het in de superpole net zo blijft doen. Helaas is hij natuurlijk niet echt een kwalificatie rijder.

Op zich goed om eens iemand anders te zien dan Bautista alleen stiekem wel jammer dat het dan toch weer Rea is.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ik vind het gat ook groot, vooral omdat ik dacht dat het gat naar de kawas aardig closer was geworden. Na de kwalificatie zou het niet raar zijn als hij weer ergens rond plek 9 moet starten. Dan is het op een voor hem lastige baan toch aardig aanpezen en hopen op wat geluk, en foutjes van anderen.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Bridewell wordt ingevlogen om Laverty te vervangen.

http://www.worldsbk.com/...ace+Laverty+at+Imola
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 10-05-19 om 17:55:39
P6 is inderdaad in principe niet verkeerd voor MVDM hoewel ik persoonlijk het gat redelijk fors vind. ..

Vorig jaar 1,2 achterstand na FP2 en 1,9 sec. na de kwalificatie. Dus gat is wel kleiner.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
kwalificatie (Eurosport 2) chaos. In paar minuten tijd 2x rode vlag. Eerst voor Rinaldi wiens Ducati olie verloor in bocht 2 (dacht ik). Bij de herstart na paar minuten Cortese en Camier in bocht 4 die elkaar waarschijnlijk geraakt hebben.
     Reageer met citaat 
Dus!!!! Rea heeft Bautista weten te pakken.

Jammer dat VDM net de Turk niet achter zich wist te houden.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Goede race en resultaat voor Michael! P4 is dikke prima. Hij heeft er hard voor moeten vechten. Net niet op het podium helaas, maar dat lag zeker niet aan zijn inzet.

Ook met afstand de beste Yamaha coureur, wat altijd goed is natuurlijk.

Uiteraard wel geluk gehad met het uitvallen van Sykes en Davies. Wat ontzettend zuur voor beiden zeg dat eerste BMW podium leek al in the pocket. Sykes lag 3 seconden voor. Het mocht niet zo zijn.

Mooi dat Rea de race weet te winnen voor Bautista ipv andersom.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Benieuwd wat morgen brengt....

Het lijkt een erg regenachtige dag te worden.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: