Grand Prix van Spanje, Jerez favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
4

Jerez

5 mei 2019
Spanje Circuit Angel Nieto, Jerez de la Frontera

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jorge Navarro
2Álex Márquez
3Augusto Fernandez
4Remy Gardner
5Nicolò Bulega
Volledige uitslag »

RACE

1Lorenzo Baldassarri
2Jorge Navarro
3Augusto Fernandez
4Thomas Lüthi
5Brad Binder
Volledige uitslag »

TRIVIA

Juan Garriga won op Spaans grondgebied in 1988 de Portugese Grand Prix met een Yamaha. Het was de eerste zege voor de Spanjaard die dat jaar nog twee zeges zou halen in Assen en Brno, wat ook zijn laatste overwinning zou zijn.
Valentino Rossi (Nastro Azurro Aprilia) kwam in 1999 als winnaar over de finish, parkeerde zijn machine tegen de vangrail en dook tot grote hilariteit van iedereen een toilethokje/dixi in dat langs het circuit stond. Hij kon het niet langer ophouden!
Met zijn zege in de tweede race van 2010 is Toni Elías (Gresini Moriwaki) een van zes rijders, Mike Hailwood, Jim Redman, Chaz Mortimer, Loris Capirossi en Valentino Rossi gingen hem voor, die in 4 verschillende klassen GP's hebben weten te winnen.
De Poleposition bleef bij de start in 1988 onbezet nadat Carlos Lavado (Yamaha), die de snelste was tijdens de trainingen, al in de opwarmronde onderuit ging.
Enea Bastianini, Luca Marini en Marco Bezzecchi (allen Kalex) zorgden bij de Grand Prix van Andalusië in 2020 voor het eerste volledig Italiaanse podium in de Moto 2 geschiedenis.
Romano Fenati (KTM) kwam in 2014 als winnaar in de Moto 3 over de finish. Het was de 50e Grand Prix zege voor deze Oostenrijkse fabrikant, 13 ervan waren in de 125cc, 9 in de 250cc en 28 in de Moto 3 klasse.
Met zijn zege in 2018 in de Moto 3 klasse werd Philipp Öttl de 7e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Pagani, Graham, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl ging vader Peter en zoon Philip hier in voor.
15 jaar nadat hij zijn zoon Marco op dit circuit de 125cc zag winnen, stond Paolo Simoncelli hier als teameigenaar op het podium in 2019 toen zijn rijders Niccolò Antonelii en Tatsuki Suzuki voor een 1-2 zorgden in de Moto 3 klasse.
Door de debuutzege in 2013 van Esteve Rabat waren er, na Marc Márquez (Valencia 2012), Pol Espagaró (Qatar 2013), Nicolás Terol (Austin/USA), tijdens 4 achtereenvolgende GP's 4 verschillende Spaanse winnaars!
Dani Pedrosa won de MotoGP race in 2017 en werd hiermee de eerste coureur in de geschiedenis die in 16 achtereenvolgde seizoenen minimaal een WK wedstrijd wist te winnen. Dit deed hij in 2002-2003 (125cc), 2004-2005 (250cc) en vanaf 2006 in MotoGP.
Alex Crivillé (Repsol Honda) won in 1999 de Spaanse Grand Prix op dit circuit en zorgde daarmee voor de 200e Spaanse GP zege.
Loris Capirossi (Aprilia) won in 1998 voor het eerst sinds vier jaar weer een 250cc Grand Prix. Teamgenoot Valentino Rossi stond, met een tweede plaats, die dag voor het eerst op het podium in de kwartliterklasse.
Topic: Grand Prix van Spanje, Jerez (6004 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
We gaan het zien, het is niet ideaal, maar zeker niet onmogelijk.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Beste crash in de Moto2, maar hoe krijgt Bo het voor elkaar om als laatse de bocht uit te komen
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Rode vlag. Bo had een waardeloze start. Lag bij het uitkomen van de eerste bocht twee na laatste
     Reageer met citaat 
Wederom weer een zwakke eerste fase van de race. Em dan moet je je de rest van de race weer terugvechten. Schiet niet op zo.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 05-05-19 om 13:10:47
Wederom weer een zwakke eerste fase van de race.

Dat gaat ook nooit meer beter worden. Vraag mij af hoe ze er in het team over denken, daar zien ze ook dat het al jaren zo gaat.
Het is gewoon angst die eerste rondes
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Gewone een klote race inderdaad van Bo. Hij komt zoals hij zelf ook zegt gewoon niet van zijn plek
Will
Fryslan Boppe!

     Reageer met citaat 
Tsja beetje frustrerend om iedere wedstrijd te hopen dat er iemand afvalt...

Als dat nu de manier is om punten te pakken kunnen ze mij er ook wel opzetten. Als iedereen er afvalt word ik eerste
     Reageer met citaat 
Hersenschudding voor Gardner, Pratama oké. Valt dus relatief gezien mee gelukkig.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 05-05-19 om 19:46:26
..Valt dus relatief gezien mee gelukkig.

Dat had stukken slechter af kunnen lopen, pfft
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
klopt inderdaad dat was geen fijne deze keer! coureurs die midden op de baan blijven liggen is altijd eng.

Op zich een mooie race gebeurde genoeg. Helaas inderdaad voor Bo weer een bekend scenario.

zich wel goed terug gevochten maar je vraagt je af wat als hij nu eens weg komt en zoveel posisties goed maakt.

Men zal er in het team en in de direct omgeving van Bo vast druk mee aan het werk zijn om dit beter te krijgen.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een geluk dat iedereen goed is weggekomen bij die crash. Dat had veel vervelender kunnen aflopen. Al houd Gardner er wel een hersenschudding aan over....

Wat een ongelukkige dag voor Marquez hij kon er niks aan doen. Machine flink beschadigd, op wonderbaarlijke wijze toch nog opgelapt, maar starten vanuit pitlane met slechts 15 ronden is gewoon kansloos in de Moto2. Heel zuur....

Wel weer een geweldige prestatie van Baldassarri 3 crashes, 2 keer technische problemen tijdens de trainingen, om vervolgens de race te winnen. Dan toon je veel karakter!

De race had ook geen ronde langer moeten duren, want wat was Navarro snel. Desondanks een mooie 2e plaats Hij voelt zich goed thuis op de Speedup. In Texas 3e en gisteren dus 2e. Mogelijk werkt het Triumph blok in het voordeel van het Speedup chassis.

KTM blijft daarentegen achter de feiten aanlopen. Al was een 5e plaats van Binder geen drama natuurlijk.

Super prestatie ook van Fernandez terugkeren van een gebroken pols en dan gelijk op het podium staan! Indrukwekkend gedaan.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Teleurstellende afloop van het weekend voor Bo. Hij begon zo goed op Vrijdag, maar heeft dat Zaterdag wederom niet door kunnen zetten. Het gaat elke keer minder op de momenten dat het er toe doet. Oftewel de druk wordt hem teveel.

En een 20e startplaats hoeft ook helemaal geen kansloze positie te zijn voor een mooi resultaat. Oliveira stond vorig jaar met regelmaat buiten de top 15 gekwalificeerd en won vervolgens de race of hij stond op het podium.

Het probleem van Bo is, zoals zovelen hierboven al zeggen, zijn start en de eerste paar ronden. Nou ja, bijna de eerste helft van de race zowat. En dan is het wel klaar vwb een goed resultaat.

In het intervieuw na de race hoorde je een duidelijk teleurgestelde en geërgerde Bendeneyder. Was gewoon een kutrace zoals hij zelf zei.

Ik hoop echt dat ze op korte termijn iets vinden. Dat zullen ze vooral in het koppie van Bo moeten zoeken lijkt me.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: