Ronde 6: Mugello 2019 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
6

Mugello

2 juni 2019
Italië Autodromo Internazionale di Mugello

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Marcel Schrötter
2Thomas Lüthi
3Álex Márquez
4Nicolò Bulega
5Jorge Navarro
Volledige uitslag »

RACE

1Álex Márquez
2Luca Marini
3Thomas Lüthi
4Lorenzo Baldassarri
5Augusto Fernandez
Volledige uitslag »

TRIVIA

Op de dag dat hij 18 jaar en een maand oud was kwalificeerde Jorge Lorenzo met zijn Fortuna Honda in 2005 zich als jongste coureur ooit in de 250cc klasse op Poleposition.
Voor het eerst in de geschiedenis van deze klasse is de eerste startrij van 1998 volledig gevuld met Aprilias. Loris Capirossi had de pole voor de 41 jarige testrijder Marcellino Lucchi, de 19 jarige Valentino Rossi en Tetsuya Harada als 4e.
Max Biaggi gleed in 1994 in leidende postie van zijn Chesterfield Aprilia. Ralf Waldmann, met de gele HB Honda, erfde daardoor de eerste plaats en won zijn eerste 250cc Grand Prix. 'Waldi' was de meest succesvolle 250cc coureur zonder titel.
16 Jaar na zijn GP debuut in 1982 en op de leeftijd van 41 jaar wint Marcellino Lucchi zijn eerste en enige Grand Prix in 1998. De wild-card rijder en testrijder van de Aprilia fabriek was merkgenoten Valentino Rossi en Tetsuya Harada te snel af.
Sebastián Porto (Aprilia) wist hier als eerste Argentijn een Grand Prix buiten eigen land te winnen door in 2004 de 250cc race op zijn naam te schrijven.
Loris Capirossi (Honda) veroorzaakte in 1999 een start ongeluk waarbij Pole-man Marcellino Lucchi (Aprilia) door hem werd overreden. 'Capirex' kreeg de zwarte vlag voor gevaarlijk rijden en werd voor de volgende wedstrijd geschorst.
De Duitse Katja Poensgen eindigde hier in 2001 als 14e op een Aprilia en werd de eerste (en enige) vrouw die ooit WK punten scoorde in de kwartliterklasse.
Fermín Aldeguer (16 jaar en 55 dagen oud) op de Boscoscuro van het Speed Up team werd hier in 2021 met P12 de jongste coureur ooit in deze klasse die WK punten haalde.
Esteve 'Tito' Rabat behaalde hier in 2015 tijdens zijn 150e GP start zijn eerste overwinning van het seizoen en herhaalde daarmee zijn prestatie op dit circuit van het voorgaande jaar.
Mattia Pasini op de roze (in de kleuren van de Gazetta Dello Sport) Toth Aprilia, won de regenrace in 2009 toen Marco Simoncelli en Álvaro Bautista (die nog wel tweede en derde werden) samen naast de baan kwamen. Simoncelli kreeg later een boete.
Max Biaggi (Aprilia) behaalde hier in 1996 de 500e Grand Prix zege in de kwartliterklasse en werd later dat jaar voor de derde achtereenvolgende keer wereldkampioen in de kwartliterklasse.
Álvaro Bautista (Master Aspar Aprilia) wint in zijn 250cc debuutseizoen (2007) hier zijn eerste Grand Prix in deze klasse door merkgenoot Alex de Angelis met 0,087 sec. verschil te verslaan.
Door het 2013 podium (Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow) eindigde een serie van 17 jaar waarin Italianen onafgebroken op het podium van de zwaarste klasse stonden. Luca Cadalora was in 1996 de eerste met een derde plaats.
Jorge Lorenzo behaalde hier in 2016 de 100e MotoGP overwinning voor Yamaha door Marc Márquez in de laatste meters te verslaan. Teamgenoot Valentino Rossi moest opgeven wegens een opgeblazen motorblok.
Topic: Ronde 6: Mugello 2019 (4956 keer gelezen)
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Net even de rondetijden en lapchart bekeken van de Moto2.
Opvallend is de slechte racepace van Bo, terwijl hij gisteren zei dat die wel goed was.
Ook het feit dat Digi als laatste doorkwam na de eerste ronde en toch 10de werd, is toch erg teleurstellend wat betreft Bo.
Dat uitstapje kan gebeuren,maar was geen man overboord, met wat gezonde vechtlust en adrenaline had hij er nog wat van kunnen maken. Maar het zakt hem te snel in de schoenen en geeft er waarschijnlijk aan toe.
Digi had waarschijnlijk zijn oorlogstenue aan na het medeuitstapje (dacht ik) en blaft even naar plek 10
Midstar racing
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Das waar ook ja. Di Giannantonio viel ook ver terug. Naar de laatste plaats zelfs. Die wordt dan 10e en finisht 23 seconden voor Bo.....

Dat is meer dan een seconde per rondje sneller. En dat is gewoon slecht vwb Bo.
     Reageer met citaat 
En we vullen in bij de Bo Bendsneyder Excuus Bingo, "Van De Baan Gedrukt".

En nu weer afwachten wat we bij de volgende GP mogen aankruisen.

Het is geen asfaltvreter hè die Bo? Het komt toch wel eens vaker voor bij de GP's dat er een duwtje uitgedeeld wordt?
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
midstar schreef 02-06-19 om 17:28:35
.........
Dat uitstapje kan gebeuren,maar was geen man overboord, met wat gezonde vechtlust en adrenaline had hij er nog wat van kunnen maken. Maar het zakt hem te snel in de schoenen .......


Dit dus
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ja ik vind het ook erg jammer hij had nu wel een goede start wat hij ook echt nodig had en dan heeft hij dit.. Maar inderdaad lijkt hij zich dan niet te kunnen terug vechten. Maar ik kan me voorstellen dat hij hem even had zitten na eindelijk een goede start dit weer te hebben..
Ik heb hem echter wel uit mijn DC team gehaald. Sorry Bo.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: