Moto2 Assen favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
8

Assen

30 juni 2019
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Remy Gardner
2Brad Binder
3Xavi Vierge
4Álex Márquez
5Sam Lowes
Volledige uitslag »

RACE

1Augusto Fernandez
2Brad Binder
3Luca Marini
4Thomas Lüthi
5Tetsuta Nagashima
Volledige uitslag »

TRIVIA

Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
Topic: Moto2 Assen (9822 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat het los op de Drentse hei!

Assen staat altijd garant voor verrassende uitslagen, het zou mooi zijn het deze keer ook zo is en dan met een rood wit blauw randje, oranje bril of hoe je het ook wil noemen.

Go Bo!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Lekker in het zonnetje kijkend naar de moto2 op Assen.
Vervelende crash vour Pratama die hard op zijn hoofd viel uitkomend de Bult
Bo 21ste plek in deze training, zal fp2 vast wel beter gaan.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Lekker hoor, Erik en ik schuiven zondag aan op het talud in de buurt van de Ramshoek. Meestal zitten we daar met een stuk of wat (oud) forummers, veel plezier allemaal en misschien tot ziens daar.

21e zal nog een tandje bij moeten, go Bo!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ossenbroeken en strubben is niet zijn ding zie ik
Gaat toch elk rondje wel wat fout daar nu in fp2
Weet niet hoe zijn sectortijden zijn
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Zou het voor Bo dan is een weekend van andersom zijn?!? Slecht begin en een goed eind?

Nee zonder gekheid dit was vandaag niet best..
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Het is rustig hier, stilte voor de storm?
Morgen worden we verrast
Midstar racing
     Reageer met citaat 
ik heb het beste voor voor het RW team maar hier word je als team niet vrolijk van 20ste en 26ste plaats
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
23ste en 28ste zie ik wat betreft de startplekken voor RW.
Zijn er straffen uitgedeeld?
Midstar racing
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Nee, er zaten al 14 coureurs in Q2 (geen 10 zoals bij motoGP), met p10 stond Bo 24e, net als in FP3. Maar Migno mag na de actie op Ekky vanaf de laatste plek starten, dus gaat Bo (en Odendaal) 1 plek naar voren.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
De_Wim
maar dan anders

     Reageer met citaat 
Hij komt dit weekend echt tekort voor punten. Zelfs met een goede start en aggresieve eerste ronde denk ik niet dat het morgen gaat lukken. Er mist een halve seconde per ronde ten opzichte van de concurrentie.
De inhoud van bovenstaand bericht bereikt u via internet. Het is derhalve niet uitgesloten dat onbevoegden de verzonden informatie hebben gemanipuleerd, door het toevoegen van taalfouten en/ of domme opmerkingen.
     Reageer met citaat 
midstar schreef 29-06-19 om 19:17:18
Het is rustig hier, stilte voor de storm?
Morgen worden we verrast


Verast met dit weer. ze hadden hier nog getest wn de verwachringen warwn sky high.
Ik zie norgen niet ineens Bo top 15 rijden.
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Het is echt klote. Hij komt niet eens in de buurt. Je moet toch zeker 37’ers kunnen rijden om mee te komen en hij weet er geen neer te zetten. Soms wil hij er wel eens bij zitten en zijn er gewoon wat jongens die net onder zijn tijd door duiken maar dit is gewoon waardeloos, is geen moment in de buurt van een goede klassering geweest
     Reageer met citaat 
Zoals ik al meerdere keren heb aangehaald zal een nieuw chassis bijna geen kans hebben met dit systeem. Met amper 2 fietsen op de startgrid lopen ze hopeloos achterop en kunnen ook geen updates uitvoeren zoals de andere teams.

Dit moet gewoon veranderen wil men meer diversiteit in het startveld. Van elk chassis maximum 6 fietsen op de grid.
6 Kalexen
6 KTM
6 Speed Up
6 NTS
6 MV Augusta

Zoniet moet NTS gewoon stoppen, want dit heeft geen zin, tenzij ze altijd achteraan willen rondrijden natuurlijk!! Jammer voor Bo, maar de achterstand wordt elke race groter!!
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Wat een hoop crashes....
Marquez koelde snel af ; sportieve reactie uiteindelijk
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Ook al was het de fout van Balda..........je moet met je poten van een rijder afblijven, die net gecrashed is en onder een motor ligt.
Ms heeft die rijder wel botbreuken......

Voor de rest een erg mooie wedstrijd, wat soms meer op Moto3 leek.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: