Tsjechië, Brno 2019 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
10

Brno

4 augustus 2019
Tsjechische Republiek Automotodrom Brno

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Álex Márquez
2Sam Lowes
3Lorenzo Baldassarri
4Nicolò Bulega
5Fabio Di Giannantonio
Volledige uitslag »

RACE

1Álex Márquez
2Fabio Di Giannantonio
3Enea Bastianini
4Jorge Navarro
5Luca Marini
Volledige uitslag »

TRIVIA

Honda coureur Mike Hailwood won in 1966 de eerste zeven races van het seizoen om de wereldtitel, die hij eerder in 1961 had gewonnen, terug te veroveren.
Walter Villa (Harley Davidson) won in 1976 de Grand Prix van Tsjechoslowakije om de eerste rijder met drie achtereenvolgende kwartlitertitels te worden.
Mapfre Aspar Aprilia rijder Álvaro Bautista viert zijn derde plaats (en Suzuki MotoGP contract voor 2010?) nét iets te enthousiast als hij in de uitloopronde zijn machine tijdens een wheelie achterover trekt.
Jurgen van den Goorbergh (Aprilia) was in 1994 op weg naar een dikke top 10/beste privé rijder klassering totdat hij de onderuitgaande Carlos Checa niet meer kon ontwijken. Loris Capirossi verspeelde die dag zijn kansen op de titel door een crash ..
Marco Simoncelli maakte in 2002 hier zijn GP debuut als 15 jarige in de 125cc op de Matteoni Aprilia (27e). In de kwartliterklasse pakte hij hier Pole in 2008 (3e in de race) en in 2009. Met de winst werd hij toen de laatste 250 winnaar in Tsjechë.
Johann Zarco (Kalex) won hier in 2015 en stond voor de 10e achtereenvolgende maal in deze klasse op het podium, waarmee hij het oude record van Marc Márquez uit 2011 overnam.
Met zijn 4e zege in 2010 bezorgde Toni Elías team Gresini, in de 249e GP voor het team, de 100ste podiumplaats. Alex Barros (3e) deed dit als eerste in 1997 tijdens de Britse GP op Donington Park met de Honda V2 500cc.
Door een zege in de Tsjechische 125cc GP van 2007 zorgde Hector Faubel (Bancaja Aspar Aprilia) voor de 300e Spaanse Grand Prix zege.
Walter Villa wint de race in 1974 en verzekert zichzelf én Harley Davidson van de eerste wereldtitel. Dit zou hij herhalen in de twee volgende jaren, met zelfs een dubbelkampioenschap in 1976 toen hij ook de 350cc titel voor Harley bemachtigde.
In de warm-up van 2007 ramt Taro Sekiguchi Marco Simoncelli's machine die midden op de baan ligt. Er volgt een salto waarna hij levensloos op de baan blijft liggen. Taro heeft meervoudige zware verwondingen maar mag na 3 weken het ziekenhuis verlaten
De eerste 14 finishers in 2010 (Elias, Takahashi, Iannone, Cluzel, Simón, Talmácsi, Debón, Corsi, Stefan Bradl, Tomizawa, Lüthi, Faubel, Fonsi Nieto, Gadea) waren allen oud GP winnaars.
Met een derde plaats in de 125cc klasse in de race van 2007 werd Lukas Pesek de eerste (en tot nu toe enige) Tsjech die het podium haalde tijdens een thuis-GP.
Reinhold Roth (HB Honda) versloeg merkgenoot Masahiru Shimizu (HRC) hier in 1989 met het kleinst mogelijke verschil: 0,001 seconde!
Topic: Tsjechië, Brno 2019 (13215 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Elvera schreef 06-08-19 om 23:55:48
(...)

Rossi & Capirossi ook.
Rossi gaf toen aan dat een jonge coureur nog onbevangen is,zich onaantastbaar waant. Naarmate de tijd vordert en ook de ervaringen van crashes & gewonde/overleden directe collega's,gaat angst een rol spelen.
Bij Capirossi was het het feit dat hij vader zou worden. Was goed te zien ook aan zijn rijden. Nam de risico's niet meer.


Oké. Toch klinkt dit wat meer als een weloverwogen voorzichtigheid dan als intrinsieke angst.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
fred
Alonso betekent spaans wijf!

     Reageer met citaat 
Tsja, Bo

Moeilijk verhaal, maar dit was gewoon extreem slecht.
En het kan eigenlijk alleen maar een mentaal ding zijn, waar het probleem ligt. Je beste quali van het seizoen/ooit, omzetten in de slechtste start, terwijl je al anderhalf seizoen gewoon (zwaar?!) te kort komt, de eerste 5 rondes van elke race.


Wellicht is het Bo aan te raden om eens een maandje of 2 ook kickboks trainingen in het trainings schema op te gaan nemen, te volgen bij ene Rico V
Verweer je eens een keer man, dan er maar een paar keer vanaf, een 16e plaats zijn ook nul punten.



Aan de andere kant zou er ook wel wat meer begrip voor de situatie mogen zijn, i.p.v. de frustraties telkens maar op de voorgrond. Ik begrijp helemaal de frustratie van die hele lap tekstschrijver, die dankzij Bredebeier hier ook te lezen viel. Komt van een oude rot in het vak, dat druipt tussen de regels door.. Vroeger was er op dit forum wat meer honger naar de mening van ‘insiders’ dan tegenwoordig lijkt het. Want laten we eerlijk zijn, het zit er wel gewoon in bij Bo, en het zou toch wel zonde zijn als hij aan de laatste paar bladzijde van zijn motorsport carrière op het hoogste niveau bezig zou zijn. Al laat vd Mark zien dat er totaal geen schaamte is, om een niveau lager te mogen acteren.


Nog ff een matig verlicht steegje in als afsluiter, Hector Barbera draait zijn rondjes tegenwoordig anoniem in het Brits superbikes kampioenschap. Waar ene Scott Redding ondertussen zijn draai begint te vinden, en titel contender is.



Conclusie mijnerzijds, door overduidelijke schijtlaars, tijd voor een nieuw paar laarzen voor Bo.
Smoke it, smoke it, smoke it if it's ready for replacement
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
'e oude rot in het vak' zou dan toch enige kennis van zaken moeten hebben?
Optimate heeft gelijk wat dat betreft ; je bevind je onder de allerbesten van de wereld.Je hebt je leerscholen en voorbereidingen al gehad. Je zult je hoe dan ook moeten laten zien.
Mes tussen je tanden en laat zien wat je in huis hebt!
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
In alles lijkt het op een mentaal verhaal.

Eerst onderkennen en dan mee aan de slag als je dat al wil.

En dan is het nog maar de vraag of het lukt.

Het is niet even bandjes wisselen of zoiets.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Johannes schreef 07-08-19 om 20:59:13
In alles lijkt het op een mentaal verhaal.

Eerst onderkennen en dan mee aan de slag als je dat al wil.

En dan is het nog maar de vraag of het lukt.

Het is niet even bandjes wisselen of zoiets.


De eerste ronde(s) lijkt het wel op ja. Als hij dat onder de knie kan krijgen dan kan hij zeker leuke resultaten rijden..
     Reageer met citaat 
kling hard maar het beste voor Bo

- vader niet meer bij team maar op tribune bij rest familie, supporten
maar vooral niet bemoeien, ja je hebt alles gedaan, waarvoor enorm respect, zoals iedere ouder die zijn zoon/dochter hierin begeleid, maar een kind wordt volwassen en, t is geen vakantie
- sponsoren danwel raceenthausiasten, ingekochte Dorna "ik heb een scooter/gele koffer/vip" €€€ sponsors/NL
enthausiasten meer op de achtergrond
- Bo & vriendin hen alleen mee naar races en bij team in hotel, geen gedoe met familie/sponsors wat niets toevoegt aan resultaat van raceweekeinde
- begeleiding van coach, bv een Torleif variant, iemand met ervaring die weet hoe t werkt, en neutraal is..puur alleen voor Bo...geen glijer/kontneuker/die voor eigen eer gaat
- geen bla bla meer op social media voorafgaand en tijdens raceweekeinden, ook niet vd (super) fans die hem de hemel in prijzen (schiet hij niets mee op, eerst resultaat dan euforie!) en familie
- team MOET hem beschermen en popie jopies weghouden van hem
- focus focus focus...alleen dan komt t goed en herpakt hij zich zoals
in 2013/2014/2015/2016
- tijdens raceweekeinden positief omgaan met de mensen die echt wat voor je kunnen betekenen mbt resultaat en focus, de rest vermijden, negeren..taak voor JJ

als hij zo blijft doorgaan wint hij nog geen OW-Cup maar hij kan het wel, veel meer dan een OW - Cup, hij is een Wereld Topper die NU voor zichzelf moet kiezen en de juiste mensen om zich heen moet hebben!!!!!!!!!!!

« Gewijzigd: 08-08-2019 om 01:34:27 door Keesje »

     Reageer met citaat 
@Keesje, een heel verhaal, maar bedoel je nu dat Bo de eerste rondes niet goed door komt door toedoen van de mensen om hem heen?
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Ik begrijp uit het verhaal van Kees dat Bo niet gefocussed genoeg aan de race begint doordat er constant te veel versiering om hem heen is.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Goed verhaal Kees. Je legt denk ik de vinger op enkele zere plekken. Als hij die allemaal weet aan te pakken worden zijn punten kansen voor elke wedstrijd groter. Dat lees ik er uit.
Teveel ruis op de kabel, waardoor te weinig focus op de echte zaken
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Wat Kees zegt klopt, social media is geen norm maar als je de diverse postings van allerlei rijders volgt zie je duidelijk veschillen. Jorge Lorenzo leeft van race weekend naar gym en vice versa. Hij zal ongetwijfeld een privé leven hebben maar dat houdt ie privé. De meeste rijders delen dit soort zaken, ook de vrienden uit Tavullia. De VR46 academy is geen feestclub maar er wordt hard gewerkt. Ik mis dat idd een beetje bij hem. Het is allemaal een beetje leuk, gezellig, hip en zo. Je mag best je familie mee als je dat prettig vindt. Ook vader Marquez is prominent aanwezig. Het halve Repsol team moet onder de blauwe plekken zitten door dat gestuiter en gemolenwiek van hem, maar dat terzijde.

Ook het feit dat voormalige concurrenten als Bastainini en DiGi op het moment erg groeien in Moto2 en gezien worden als de volgende generatie moet binnenkomen. Er zijn ook maar een paar SpeedUp rijders.

Zelfs rijders als Balda hebben dips, sport op het hoogste niveau is verdomd moeilijk, zeker mentaal. Materiaal hoeft niet altijd een nadeel te zijn, Vierge reed die Tech3 een paar jaar geleden structureel in de top 12, teambazen zien dat en nu zit ie bij die just beer lovers. Goed presteren met minder materiaal wordt echt wel opgemerkt.

Hoe ik het Bo ook gun, ik vrees dat MotoGP vooral mentaal te hoog gegrepen is voor hem. Rijden kan ie wel, daar ligt het niet aan.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Ik heb eigelijk wel hetzelfde beeld als Capirex. En ik heb dat ook wel vaker aangegeven. Bo doet er alles voor, maar bij veel conculegas die er ook alles voor doen ziet dat alles er voor doen er wel een beetje anders en serieuzer uit.
Het is maar een indruk, van een buitenstaander etc etc bla bla bla, ...... maar toch.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: