San Juan/Argentina favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
11

Villicum

13 oktober 2019
Argentinië Autódromo El Villicum, Albardón

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Corentin Perolari
2Ayrton Badovini
3Jules Cluzel
4Kyle Smith
5Lucas Mahias
Volledige uitslag »

RACE

1Jules Cluzel
2Lucas Mahias
3Isaac Viñales
4Corentin Perolari
5Federico Caricasulo
Volledige uitslag »

TRIVIA

Yamaha rijder Jules Cluzel won hier in 2019 de 250e race in de WSS historie en behield met nog een race te gaan nog een theoretische kans op de WK titel.
San Juan werd in 2018 het 48e circuit in de geschiedenis waar een WK Superbike wedstrijd werd verreden.
Jules Cluzel (Yamaha) behaalde hier in 2018 zijn 17e WSS zege om de meest succesvolle rijder uit Frankrijk in deze klasse te worden. Landgenoot Fabien Foret was zijn voorganger met 16 overwinningen.
Tijdens de eerste Argentijnse ronde ooit in 2018 vertrok Lucas Mahias hier van Poleposition. Landgenoot Jules Cluzel behaalde echter de overwinning op een compleet Yamaha podium voor Sandro Cortese en Mahias.
Topic: San Juan/Argentina (3660 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
De klasse waar het minste interesse voor is nadart zo langzamerhand de ontknoping met nog drie (eigenlijk twee) kanshebbers voor de titel, stand tot nu toe:
Krummenacher 193
Caricasulo 183
Cluzel 155
Dus zondag kan het al beslist zijn. Met twee zeges kan Caricasulo echter kampioen worden mocht Krummenacher bv beide keren tweede worden. De Italiaan heeft dan meer zeges dan zijn teamgenoot en zou dan kampioen zijn. Dus ik er met even meer interesse naar dan normaal zondag.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dat was een entertainende race zeg. Cluzel behoudt nog steeds theoretische kans op de titel omdat teamgenoot Perolari goed afstoppend werk deed voor hem. Veel foutjes over en weer en Krummenacher leek er zelfs beter uit te komen tot twee ronden voor het einde toen Caricasulo hem toch wist te pakken en hij ook nog De Rosa voorbij zag komen.
Op social media een bericht van Eurosport UK waar hij aan de interviewer laat weten dat zijn team hem met opzet laat rijden op een langzamere motor dan Caricasulo. Saillant detail, dat ik later las, is dat de teambaas van EvanBros ook de persoonlijke manager van Caricasulo is
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Een zeer entertainende race inderdaad. Van start tot finish, er gebeurde telkens wel wat.

Goede race en overwinning voor Cluzel maar blijf het toch zonde vinden dat hij in Magny Course niet profiteerde van de DNF van Krummenacher en Caricasulo, want dan had hij zich nu serieus teruggevochten in de titelstrijd.

Knappe prestatie wederom van Mahias zn 5e podium op rij! En dat op de Kawasaki tussen al dat Yamaha geweld.

Snelle navigatie: