Ronde 18, Sepang 2019 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
18

Sepang

3 november 2019
Maleisië Sepang International Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Marcos Ramírez
2Tatsuki Suzuki
3John McPhee
4Albert Arenas
5Celestino Vietti
Volledige uitslag »

RACE

1Lorenzo Dalla Porta
2Sergio Garcia
3Jaume Masiá
4Ai Ogura
5Celestino Vietti
Volledige uitslag »

TRIVIA

Miguel Oliveira behaalde met een derde plaats bij de Grand Prix van Maleisië van 2013 de eerste podiumplek in de historie van het Indiase motormerk Mahindra.
Casey Stoner bezorgde KTM hier in 2004 de eerste Grand Prix zege ooit. In het jaar dat Andrea Dovizioso (Kopron Scot Honda) kampioen werd eindigde de Red Bull KTM rijder toen als 5e in de eindstand.
Toni Elías (Moriwaki) had hier aan een vierde plaats in 2010 genoeg om de eerste wereldtitel in de nieuwe Moto 2 klasse op zijn naam te schrijven.
Achter winnaar Sandro Cortese veroverde Zulfahmi Khairuddin (Air Aisia Ajo / KTM) met een tweede plaats tijdens zijn thuisrace in 2012 als eerste coureur uit Maleisië een Grand Prix podium.
John McPhee (Sterilgarda Max Husqvarna) werd hier in 2022, op een leeftijd van 28 jaar en 101 dagen oud, de oudste winnaar in de lichtste 4-takt categorie.
Door een zege in 2012 werd Sandro Cortese (Red Bull KTM/Ajo)de eerste wereldkampioen in de nieuwe Moto 3 4-takt categorie die de 125cc klasse opvolgde. Met nog 2 GP's te gaan was de Duitser niet meer in te halen voor de concurrentie.
Kort nadat hij in Brazilië in 2003 zijn eerste Grand Prix had gewonnen, wist Derbi rijder Jorge Lorenzo in Maleisië zijn eerste Poleposition te veroveren.
Marc Márquez (Red Bull Ajo Motorsport) won hier zijn 8e Grand Prix van het seizoen 2010. Voor Derbi was dit de 11e zege in een seizoen, een nieuwe mijlpaal voor de Spaanse fabrikant.
Met een tweede plaats in 2004 wist Kopron Scot Honda rijder Andrea Dovizioso zich verzekerd van zijn eerste wereldtitel. 'Dovi' won dat seizoen 5 keer en stond 11 maal op het podium. In 2005 maakte hij met hetzelfde team de overstap naar de 250cc.
Zulfahmi Khairuddin (AirAsia-Sic-Ajo KTM) veroverde voor zijn thuis Grand Prix in 2012 Poleposition waarmee hij de eerste coureur was uit Maleisië die dit presteerde.
Collin Veijer met de Husqvarna van het Liqui Moly Husqvarna Intact GP team behaalde hier in 2023 zijn eerste Grand Prix overwinning. Dit was de eerste Nederlandse zege sinds Brno 1990 waar Hans Spaan de 125cc klasse won.
Topic: Ronde 18, Sepang 2019 (2736 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mooie race wederom. Knap van Dalla Porta hoe hij 3 races op rij weet te winnen!

Zeer sterk optreden van Rookie Garcia 16 jarig ventje, maar nu al op het podium. Is sowieso goed onderweg de laatste tijd.

Held van de race is Masia en ook zijn team natuurlijk. motor stopt ermee in de installatie ronde, krijgen het ding weer aan de praat, start als 30e en finisht vervolgens als 3e!

Pittige crash tussen Rodrigo, Suzuki en Lopez in de beginfase van de race. Gelukkig liep dat allemaal goed af, maar het scheelde weinig...

Wat een contrast voor het Gresini team ivm vorig jaar. Toen een 1-2tje in de eindstand. Nu staat Rodrigo als beste Gresini coureur op P16. Ja hij heeft blessureleed gehad, maar gooit het ook wel erg vaak weg....
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
mooie race gezien en inderdaad dikke pluim voor Masia. Die maakt gewoon 26 plaatsen goed..
Garcia doet het inderdaad goed.

Man wat een nare crash was dat. vaag dat Suzuki daar dan gewoon zo bleef staan..
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Snelle navigatie: