Droomteam Competitie 2019 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

*Topic is gesloten*
Topic: Droomteam Competitie 2019 (62776 keer gelezen)
Jarno, van mij ook een dikke dank je wel voor het opzetten van de competitie! Geeft toch een heel andere 'puntje-van-je-stoel'-dimensie aan een GP-weekeinde.
Het was weer een fraai en spannend seizoen met m'n clubke, niet altijd even zadelvaste coureurs. Na wat ups & downs op de valreep de top-5 gehaald, dus een tevreden team eigenaar.

MB84 gefeliciteerd met een Marquez-achtige overmacht!

Voor wat betreft de het aantal rijderswissels. Ik vind 3 stuks eigenlijk wel een mooi aantal. Dan moet je goed je research doen bij het samenstellen van je team. Maar ben je niet kansloos als je onverhoopt toch een paar afzwaaiers erbij hebt zitten, en je wissels goed timed.

Bij meer wissels kan iedereen het best presterende team kopiëren. Misschien dat het met restricties zou kunnen werken. Zoals maximaal 2 wissels iedere 5 races. Een lagere 'inruilprijs' voor je coureur als je hem wisselt. Of een X-aantal punten aftrek voor iedere rijderswissel.
Dan blijft de uitdaging om het beste team te bedenken, voor het seizoen begint, de basis.
Ik weet alleen niet hoeveel werk dit Jarno op gaat leveren, als het technisch haalbaar is.

« Gewijzigd: 19-11-2019 om 22:38:03 door tminus3 »

tminus3 schreef 19-11-19 om 22:33:26
Een lagere 'inruilprijs' voor je coureur als je hem wisselt.

Goed compromis. 80% terug krijgen van de inzet van een ingeruilde rijder lijkt me mooi.
Trax
ZAC #111 en #717

Allereerst een hele dikke voor Jarno voor weer een jaar DC. Altijd weer een plezier.

Mijn keuzes dit jaar waren her en der niet heel best, dus na de wissels kun je alleen maar toekijken hoe je langzaam door het ijs zakt.

Meer wissels zal er voor zorgen dat er steeds meer identieke teams ontstaan, een 80% inruilprijs op je oude coureur kan dit voorkomen maar zorgt ook dat je wellicht maar moeilijk een verbeterslag in je team kunt maken (want minder geld is mindere coureurs)

De eerste startrij competitie combineren met de DC lijkt mij een minder goed idee omdat ik daarvoor gewoon soms de tijd om er over na te denken niet wil vrijmaken.

Maar wat zou wel kunnen:
1: Kwali bonus: Ook punten geven aan je rijders voor hun kwalificatiepositie. Top 10 krijgt punten van 10 aflopend tot 1.

2: Random points generator. Iedere wedstrijd wordt voorafgaand aan het weekend per klasse 1 positie in de einduitslag bepaald die extra punten krijgt. Eindigt jouw rijder daar, dan heb je geluk

3: Q1-2 bonus: 10 extra punten als je rijder via Q1 in Q2 terecht komt

4: Crash bonus: Eerste rijder per klasse die crasht op de wedstrijddag is goed voor 10 extra punten (Dat had mij met Vierge een bak punten opgeleverd! )

5: Joker bonus: Iedere deelnemer mag per jaar 1 GP kiezen om de joker in te zetten. Dit moet je tenminste 2 weken voor de betreffende GP melden en levert je rijders dubbele punten op
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Jarno
 Administrator

avatar
Trax schreef 20-11-19 om 09:07:18
Meer wissels zal er voor zorgen dat er steeds meer identieke teams ontstaan

tminus3 schreef 19-11-19 om 22:33:26
Bij meer wissels kan iedereen het best presterende team kopiëren.

Dat is wel een goed punt inderdaad.

Trax schreef 20-11-19 om 09:07:18
een 80% inruilprijs op je oude coureur kan dit voorkomen maar zorgt ook dat je wellicht maar moeilijk een verbeterslag in je team kunt maken (want minder geld is mindere coureurs)

Dat denk ik ook. Het is nu vaak al lastig om te wisselen omdat je meestal geen geld hebt voor een betere coureur. Dus dat wordt dan nog erger.
RaceRock
the older i get the faster i was

Proficiat aan de winner MB84. Zeer goed gespeeld met maar 1 wissel
Ik ben content met de runner - up
Ik zou graag zien dat er meer wissels mogelijk zijn en ik denk dat een straf op een 4e wissel of meer dan wel een goed idee zou zijn dus bv puntenaftrek of budget inleveren. Het is op zich een hardstikke leuk spelletje en ik kijk na iedere race weer naar de stand, maar na 3 wissels ben je uitgespeeld en dan is de belangstelling ervoor een stuk minder.
Het is goed om eens wat aanpassingen te proberen toch? Ik vind een aantal suggesties van Trax wel interessant. Zo zat ik ook aan een wild card optie te denken.

Wellicht dat het spel gedurende het seizoen minder spannend is maar dit spel houdt wat mij betreft wel gedurende het hele seizoen het kijken naar de races een stuk interessanter. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik tijdens de races alleen maar let op ‘mijn’ rijders en er ook flink de balen in heb als die weer eens tegen vallen. In dat kader ben ik al hartstikke blij met het spel in de huidige opzet.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

ik vind die Joker variant van Trax ook wel grappig!
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

*Topic is gesloten*

Snelle navigatie: