Ronde 1: Phillip Island 2020 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
1

Phillip Island

1 maart 2020
Australië Phillip Island Circuit

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Tom Sykes
2Scott Redding
3Jonathan Rea
4Toprak Razgatlioğlu
5Leon Haslam
Volledige uitslag »

RACE 1

1Toprak Razgatlioğlu
2Alex Lowes
3Scott Redding
4Michael van der Mark
5Leon Haslam
Volledige uitslag »

RACE 2

1Alex Lowes
2Jonathan Rea
3Scott Redding
4Michael van der Mark
5Chaz Davies
Volledige uitslag »

TRIVIA

Rob Phillis, op een fabrieks Kawasaki ZXR750, behaalde hier in race 2 van 1990 zijn eerste zege. Met nog een overwinning bij de volgende ronde in Nieuw Zeeland werd hij vierde in het wereldkampioenschap.
Troy Corser zorgde in race 2 van 2000 voor de eerste Aprilia zege in het WSBK.
Op 23 april 2000 won Anthony Gobert met de 501 Bimota SB8K (V2 gebaseerd op Suzuki TL1000) zeer verrassend race 2 op een doornatte baan. Na Stéphane Mertens was hij tevens de 2e rijder in de WSB geschiedenis die op 3 merken wist te winnen.
Met een tweede plaats in zijn debuutrace voor BMW behaalde Marco Melandri hier in 2012 het tot op dat moment beste restultaat voor het Duitse motormerk in de Superbikeklasse.
Sylvain Guintoli won hier in 2013 zijn debuutrace voor het Aprilia fabrieksteam. Het was de tweede keer in WSB geschiedenis (na Nürburgring 2012/race 1) dat het een volledig Aprilia podium was met Eugene Laverty als tweede voor Michel Fabrizio.
Anthony Gobert (Kawasaki) werd hier in 1994 op een leeftijd van 19 jaar, 7 maanden en 25 dagen oud de jongste coureur ooit die zich op Poleposition kwalificeerde. Anno 2019 is dit nog steeds een record.
Ben Spies (Sterilgarda Yamaha) pakt op 28 februari 2009 gelijk poleposition voor zijn eerste race, er zouden hierna nog 10 poles volgen (dus 3x niet..)
Álvaro Bautista (Aruba.it Ducati) was hier in 2019 de eerste rijder, bij zijn en Ducati's V4 debuut, die er in slaagde drie races in een weekend te winnen. Behalve race 1 en 2 wist Bautista ook de nieuwe sprintrace op zondagmorgen te winnen.
Carlos Checa reed hier in 2013 de Alstare Ducati Panigale 1199 bij zijn racedebuut naar Poleposition. De vorige keer dat dit met een nieuwe machine van Ducati gebeurde was in Qatar 2006 toen Troy Bayliss met de 999 F06 Poleposition veroverde.
Sylvain Guintoli (Honda) finishte in 2015 voor de veertigste keer op rij in de punten. Hij verbrak daarmee het record van Max Biaggi uit 2011.
Na een tweede plaats achter Kevin Magee (Yamaha) in race 1 won Doug Polen (Fast By Ferracci Ducati 888) de allerlaatste race van 1991. Polen werd met 17 zeges wereldkampioen en verdedigde met succes zijn titel in het volgende jaar.
In de door Castrol Honda teamgenoot Colin Edwards gewonnen (regen) race 1 van 2001 stond Tadayuki Okada (VTR 1000SP) met een tweede plaats voor het eerst bij de Superbikes op het podium. Race 2 werd, vanwege de omstandigheden, niet meer verreden.
Max Biaggi (Aprilia) won de openingsrace van 2012 en werd tweede in race 2 na een inhaalrace vanaf de allerlaatste positie in de eerste bocht. Met 17 zeges is Max samen met Pierfrancesco Chili nu de succesvolste Italiaanse WSB rijder.
In 2015 maakte Troy Bayliss (Aruba.it Ducati) een tijdelijke rentree als invaller en werd met 45 jaar de oudste rijder die punten haalde in het WK Superbike. Dat record stond op naam van Pierfrancesco Chili (42 jaar in 2006).
Met de terugkeer van Aprilia (met de RSV4) en de entree van BMW (S1000 RR) zijn er voor het eerst 7 merken (Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha) actief in deze klasse vanaf de openingsrace in 2009.
Michael van der Mark (Pata Honda) beleefde in 2015 zijn debuut in het WK Superbike op dit circuit en gaf meteen zijn visitekaartje af met een vijfde plaats in race 1 en reed, tot hij crashte, zelfs enige tijd aan de leiding in race 2.
Álvaro Bautista werd in 2019, na Davide Tardozzi, Peter Goddard, John Kocinski, Youichi Takeda en Max Biaggi, de zesde debutant die er in slaagde zijn eerste WSB race te winnen. Het was tevens de debuutzege van de Ducati Panigale V4.
In de beginfase van race 2 (23 april 2000) knalde Carl Fogarty achterop Robert Ulm. De WSBK legende liep meervoudige armbreuken en een zware schouderblessure op en besloot later dat jaar te stoppen. Troy Bayliss volgde hem op..
Ben Spies (Sterilgarda Yamaha) won als 'rookie' -na een excursie buiten de baan in race 1 waarin hij 16e werd - zijn eerste wedstrijd in de tweede race van de dag bij de openingsronde van 2009.
Tom Sykes (Kawasaki) begon hier in 2017 het seizoen met zijn 43e Poleposition, een evenaring van Troy Corser's record dat in 2010 gevestigd werd. Marco Melandri opende het seizoen met zijn eerste dubbelzege voor Ducati.
Met tweemaal een tweede plaats behaalde Chris Vermeulen tijdens de tweede ronde van het seizoen 2004 de eerste podiumplaatsen voor het Ten Kate Honda team uit Nieuwleusen.
Anthony Gobert won 1996 race 1 met Kawasaki voor Colin Edwards (Yamaha), Troy Corser (Ducati), Carl Fogarty (Honda) & Peter Goddard (Suzuki). De eerste WSBK top 5 ooit met 5 verschillende motorfabrikanten!
Alstare Suzuki coureur Leon Haslam debuteerde in 2010 voor dit team met de eerste Superpole uit zijn carrière, gevolgd door zijn eerste overwinning in race 1 waarin hij Michel Fabrizio met 0.004 sec. verschil op de streep versloeg.
Poll
Vraagstelling: Wie wint de openingsrace van 2020?
*** Poll is gesloten ***
Jonathan Rea 1 (25%)
Chaz Davies 0 (0%)
Alex Lowes 0 (0%)
Michael van der Mark 1 (25%)
Toprak Razgatlioğlu 0 (0%)
Iemand anders, namelijk... 2 (50%)
Aantal stemmen: 4
Topic: Ronde 1: Phillip Island 2020 (16506 keer gelezen)
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Het gaat weer beginnen!

Deelnemerslijst hierrrr:

https://www.wegraceforum.nl/...world-superbike/2020
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ik heb op oons Mickey gestemd, want ja.....waarom niet?
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 24-02-20 om 15:24:20
Ik heb op oons Mickey gestemd, want ja.....waarom niet?


Ik geloof ook echt wel dat het kan. Dat je hier over een raceafstand je banden goed kunt houden is al heel positief. Daar had hij de afgelopen jaren met de Yamaha de nodige moeite mee en dat stak hij niet onder stoelen of banken.

In (vooral) de testen is hij altijd wat mat. Heb het idee dat we zeker het beste nog niet gezien hebben van Michael op zn 2020 Yamaha.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Michael is traditioneel snel in PI. maar zie hem de eerste race echt niet winnen. ik zet mijn geld op anders namelijk Scott Redding.

« Gewijzigd: 24-02-2020 om 18:27:41 door fuzzybear »

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik wacht eerst wel eens de vrije trainingen af wat voor long runs men weet te rijden, het is me nu nog te vroeg. Voorlopig zou ik eerst heel saai Rea zeggen..
     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 24-02-20 om 18:19:14
Michael is traditioneel snel in PI. maar zie hem de eerste race echt niet winnen. ik zet mijn geld op anders namelijk Scott Redding.


Afgelopen 3 jaar geen enkel podium, noem ik niet snel. Hij zit er wel altijd lekker bij aan het begin van de race, rijdt regelmatig op kop maar valt daarna dus altijd snel terug.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Inderdaad. Philip Island is 1 van de circuits waar Michael nog niet op het podium stond met Yamaha.

Assen, Magny Cours en Portimao (4x podium) zijn zn meest succesvolle circuits op de Yamaha. Daarnaast haalde hij podiums op Jerez (3x), Donington (2x), Misano, Brno en Chang (1x).

Hij stond met Honda wel 2x op het podium in Philip Island in 2016 en kende hier een jaar eerder als debutant een indrukwekkend debuut.

Met de Yamaha had hij hier elk jaar moeite om zn banden heel te houden. De vooruirzichten voor dit jaar zijn heel anders als we zijn uitspraken mogen geloven. Dus ben zeer benieuwd
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ze zijn los voor FP1, natte baan en slechts enkele rijders die naar buiten zijn gegaan. Rea snelste met nog 25 min. Ducati en Yamaha's staan allemaal nog binnen.
     Reageer met citaat 
Ik denk ook dat het er voor Michael goed uit ziet dit weekend. Behoort tot de groep van 5 die voor de winst gaat strijden. (Met Red, Rea, Raz, Baz)

Die Ducati is wel een bijzonder ding. Alleen Ex-MotoGP coureurs zijn er heel snel mee. Davies (toch geen koekebakker), net als in de testwagen een volle seconde achter Redding.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
2e vrije training was wel droog. Redding was de snelste met een 1:30.4

Daarna waren het:

2. Razgatlioglu 1:30.8

3. Vd.Mark. 1:30.9

4. Haslam. 1:30.9

5. Baz. 1:30.9


Rea was 6e en Bautista 8e.

Bautista heeft wel duidelijk stappen gemaakt of hij was iedereen toch zand in de ogen aan het strooien.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
uitslag FP3 waarin VDM tot de laatste seconden boven aan de lijst stond, totdat Redding vlak voor het vallen vd vlag de allersnelste tijd vd week noteerde:

De vraag is nu:wie gebruikte kwalificatieband, wie niet?

Heb het gevoel dat Michael de laatste puntjes op de I heeft gezet voor racesnelheid.
Haslam staat onderaan omdat hij een crash had in Honda corner (wel op Twitter te vinden).
Leon Camier is door de doktoren 'unfit' verklaard wegens schouderproblemen en die zien we denk ik de rest vh weekend niet meer in actie.
     Reageer met citaat 
Mooie race! Het lijkt closer dan jaren. Zo 4e worden is balen,maar wel hoopvol voor sit sei,osn.
Ondanks dat mvdm hier sterk is ,toch verslagen door teammaat. Knap
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ahhhhhhhh wat is dit ongelooflijk kut zeg.....
     Reageer met citaat 
Man man man wat een race.

Jammer dat MvdM net niet op het podium komt maar wel goed om te zien dat hij er goed bij zat. Het had net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Maar o, wat zal hij zuur zijn.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Laatste bocht tot aan de finish van P2 naar P4 vallen is echt zuur hij zal er goed ziek van zijn. Ik in elk geval wel. Ondanks dat het een prachtige race was en het inderdaad net Zo goed de andere kant op had kunnen vallen is dit gewoon KUT!

Damn.......nou ja de buren zijn in elk geval wakker. Mogelijk de dominee straks aan de deur, want mijn reactie na de finish was niet erg......Christelijk

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: