QNB Grand Prix of Qatar 2020 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
1

Losail

8 maart 2020
Qatar Losail International Circuit, Doha

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Joe Roberts
2Luca Marini
3Enea Bastianini
4Jorge Navarro
5Bo Bendsneyder
Volledige uitslag »

RACE

1Tetsuta Nagashima
2Lorenzo Baldassarri
3Enea Bastianini
4Joe Roberts
5Remy Gardner
Volledige uitslag »

TRIVIA

Shoya Tomizawa (Technomag-CIP/Suter) is op 11 april 2010 de eerste winnaar in de klasse die de 250cc vervangt, Alex Debón (Aeroport de Castello Ajo/FTR) wordt 2e en Jules Cluzel (Forward Racing/Suter) 3e.
Roberto Locatelli (Metis Gilera) werd 9e in 2009 en scoorde voor de 150e maal GP punten. Slechts 7 rijders bereikten voor hem deze mijlpaal: Giacomo Agostini, Loris Capirossi, Alex Barros, Max Biaggi, Valentino Rossi, Carlos Checa en Pablo Nieto.
Het Nederlandse RW Racing GP team debuteerde in deze klasse in 2017 op dit circuit met de eerste WK punten, de nieuwe rijder Axel Pons reed naar een nette 10e plaats.
Bo Bendsneyder (Kalex) werd hier in 2021 (race 1) met P3 de eerste Nederlander die een plek op de eerste startrij in deze klasse wist te bemachtigen! Jurgen vd Goorbergh (Assen 1996) was de laatste Nederlander in de 250cc klasse.
Na de Moto 2 zege van Scott Redding op Silverstone in 2013 was er een recordreeks van 20 openvolgende GP's met winst voor coureurs uit Spanje. Jack Miller beëindigde deze serie hier in 2014 met zijn eerste Moto 3 overwinning.
Matia Pasini (Polaris World Aprilia) wint in 2008 hier zijn debuutrace in de 250cc klasse. In de volgende vier races eindigt hij nog drie keer op het podium en is aan het einde van het seizoen 'rookie of the year'.
Mede ten gevolge van de dan geldende economische crisis worden, in een poging de kosten te drukken, met ingang van de eerste GP in 2009 de vrijdagochtendtrainingen gecancelled.
Bij de start van het seizoen 2008 wordt de openings GP van het seizoen voor het eerst onder kunstlicht verreden. Overdag is de hitte hier immens en s'avonds levert het spektakel op voor de televisiekijker is de algemene gedachte...
Albert Arenas (Team Aspar) zorgde met zijn zege in de Moto 3 race in 2020 voor de 100e Grand Prix zege van KTM.
Sam Lowes (Marc VDS Kalex) zorgde in 2021 voor Moto 2 geschiedenis door als eerste beide openingsraces van het seizoen vanaf poleposition te winnen.
Met een 5e plaats in 2020 behaalde Bo Bendsneyder (NTS) zijn beste startplaats tot aan 2021 in de kwalificatie. Ook voor RW Racing was dit de beste Moto 2 kwalificatie ooit.
Sam Lowes (Speed-Up) behaalde hier in 2015 als eerste oud Supersport 600 wereldkampioen Poleposition in deze klasse. Chris Vermeulen en Cal Crutchlow gingen hem echter al voor in de MotoGP klasse.
Toni Elías (Team Gresini/Moriwaki) begint zijn succesvolle seizoen 2010 met de allereerste Poleposition in de nieuwe klasse die de 250cc vervangt. Julián Simón, Stefan Bradl en Alex De Angelis maken de eerste startrij vol.
De 2011 seizoensopener werd gewonnen door Nicolás Terol (125cc), Stefan Bradl (Moto2) en Casey Stoner (MotoGP), alle drie verzilverden hun Poleposition met een zege. De laatste keer dat dit gebeurde was Jerez 2005 (Simoncelli, Pedrosa en Rossi).
Bij zijn eerste wedstrijd op een Kalex frame in 2015 veroverde Thomas Lüthi de derde plaats waarmee hij voor de 26e maal in deze klasse op het podium stond. De Zwitser nam hiermee het oude record van Marc Márquez over.
Bij de openings GP van 2009 behaalde Jules Cluzel zijn eerste podium met een tweede plaats op zijn Matteoni Aprilia. Hij was de jongste Franse rijder die op het podium van een 250cc race eindigde.
Matia Pasini (Aprilia) was hier in 2008 de laatste rijder in de geschiedenis die bij zijn debuut in de 250cc klasse gelijk wist te winnen.
Marc Márquez (Suter) won in 2012, na een veelbesproken inhaalactie op Thomas Lüthi bij het ingaan van de laatste ronde. Dit betekende de 100e Spaanse Grand Prix zege in de tussenklasse (85x in 250cc, 15 in Moto2).
Topic: QNB Grand Prix of Qatar 2020 (12162 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Jarno schreef 07-03-20 om 17:27:15
Twee rijders met exact dezelfde poletijd. Is dat al eens voorgekomen?..

Na een aanwijzing op Twitter vond ik deze van Le Mans 2015:
https://www.wegraceforum.nl/...agen/moto2/2015/5/QP
     Reageer met citaat 
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 08-03-20 om 11:25:44
(...)

Na een aanwijzing op Twitter vond ik deze van Le Mans 2015:
https://www.wegraceforum.nl/...agen/moto2/2015/5/QP

midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Maar waarom laat hij de warmup zo schieten met rondetijden 2 sec onder zijn eigen tijd, en ver vanaf de snellere tijden in deze wu?
Het is dan wel niet belangrijk om bij de snelste te behoren, maar een beetje ritme is wel lekker voor de wedstrijd.

Wel top 4 hoogste topsnelheid

« Gewijzigd: 08-03-2020 om 12:28:47 door midstar »

Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
midstar schreef 08-03-20 om 12:24:28
Maar waarom laat hij de warmup zo schieten ..

Ik niet dat een WU in Qatar veel toegevoegde waarde heeft aangezien de races worden verreden als het donker is..
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Go Bo!!!!!
Will
Fryslan Boppe!

     Reageer met citaat 
In de vooruit bo
Will
Fryslan Boppe!

     Reageer met citaat 
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Hij is te voorzichtig hè. Alsof hij op ijs rijdt. Steeds de buitenkant kiezen, heel vroeg remmen en het voetje naar buiten.
Als hij dat nou eens kan afleren dan is er volgens mij veel meer mogelijk.
Will
Fryslan Boppe!

     Reageer met citaat 
Nou mooi elfde hoor!
     Reageer met citaat 
Erg vermakelijke race! Jammer dat Roberts geen podium kon pakken maar wat een transformatie heeft die in ene ondergaan! Knap hoor.

Erg knappe prestatie van Bo. Eerste ronde was niet heel best maar hij viel gelukkig ook niet in ene terug naar een 20e plaats, daar hou je toch wel rekening mee. Daarna gewoon netjes en stabiel gereden. Een mooie opsteker dit!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Prima race van Bo, er zit toch iets meer in als hij direct wat agressiever is, op het einde heeft hij gewoon nog grip over om een groepje bij te halen.
Midstar racing
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Uiteindelijk nog keurig elfde.
Wellicht zijn top 10-klasseringen mogelijk, als het bij de start wat beter gaat?
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Prachtige race gezien! Mooie grote kopgroep en genoeg actie.

Toch wel een verrassende winnaar in de vorm van Nagashima. Hij zat er telkens wel bij, maar ik hield er nooit serieus rekening mee. (Nog) niet voor de overwinning in elk geval, maar reed een dijk van een race

Hele sterke race ook van Baldassarri eindelijk weer op het podium!

Goede race ook van Bastiannini natuurlijk.

Jammer dat Roberts net buiten het podium valt......komt slechts 0,1 sec tekort. Zonde, maar heeft zich uitstekend laten zien dit weekend en P4 is gewoon goed.

Marini rijdt 75% vd race aan kop en valt vervolgens wel heel snel terug.....Luthi kon het ook niet waarmaken.

Canet beste Rookie op een goede 8e plaats.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En wat een mooie start van het seizoen voor Bo

Toch weer die eerste rondjes....lag al vrij snel 14e, maar heeft zich in de eindfase weer wat kunnen opwerken. Maar gewoon een hele prima race gereden! Dit is een lekker begin en geeft hoop voor de toekomst. Zat er na 20 ronden ook niet ver achter.

P5 in de kwalificatie en P11 in de race. Erg goed/ positief weekend dus.

Laten we niet te hard van stapel lopen ( dat doen Bo en RW ook niet) en kijken hoe zich dit ontwikkeld in de loop van het seizoen.

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: