Race 4: Brno 2020 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
4

Brno

9 augustus 2020
Tsjechische Republiek Automotodrom Brno

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Raul Fernandez
2Gabriel Rodrigo
3Tatsuki Suzuki
4Ai Ogura
5Dennis Foggia
Volledige uitslag »

RACE

1Dennis Foggia
2Albert Arenas
3Ai Ogura
4Niccolò Antonelli
5John McPhee
Volledige uitslag »

TRIVIA

WK leider Masao Azuma (Playlife Honda) beleeft tijdens de training in 1999 een horrorcash als een ree de baan oversteekt op het rechte stuk achter de paddock. Azuma was gelukkig ongedeerd, maar verloor later het kampioenschap aan Alzamora.
Marketa Janakova (Honda) werd in 2003 op een leeftijd van 15 jaar en 217 dagen de jongste vrouwelijke deelnemer ooit aan een Grand Prix als ze met een wild-card als 25e eindigt.
De Japanse Tomoko Igata (Honda) evenaarde met haar zevende plaats in 1995 de beste prestatie van een vrouw in een Grand Prix race. Tot dan toe had alleen de Finse Taru Rinne ooit een zevende plaats behaald op Hockenheim/Duitsland in 1989.
Alessandro Gramigni won op 25 augustus 1991 zijn eerste Grand Prix ooit voor Loris Capirossi en Gabrielle Debbia. Dit was ook de eerste 125cc GP zege voor Aprilia!
Jorge Martínez won hier in 1988 voor het laatst dat seizoen de 80 én 125cc op dezelfde dag. 'Aspar' is de laatste coureur in de geschiedenis die een dubbelzege in de GP's boekte.
Valentino Rossi behaalde hier in 1996 met de Polini/AGV gesponsorde Aprilia zijn eerste poleposition, een dag later gevolgd door zijn eerste GP zege.
Vauit de pits gestart na een 'last minute' wissel voor slicks weet Jasper Iwema met de CBC Corse Aprilia in 2010 op de opdrogende baan naar een 8e plaats te rijden. Jasper's beste klassering tot op dat moment.
Laatste zege (9 in totaal) voor Hans Spaan die in 1990 Stefan Prein (2e) & Alessandro Gramigni van de winst afhield. De zege van Spaan was ook de laatste Grand Prix overwinning voor een Nederlandse coureur tot 2023.
Guy Bertin won hier in 1979 voor de eerste keer een Grand Prix op een Motobécane. Voor dit Franse merk was het toen ook de eerste GP zege.
John McPhee won in 2016 de natte Tsjechische Grand Prix met een Peugeot. Zowel voor rijder als merk was dit de eerste GP zege ooit!
Jakub Kornfeil reed bij zijn thuiswedstrijd in 2012 de 50e Grand Prix in zijn carrière. Met een 5e plaats in 2010 behaalde hij in eigen land zijn beste klassering tot op dat moment.
De Italiaan Otello Buscherini won hier op een Malanca in 1973 zijn eerste Grand Prix en was daarmee de 150ste coureur (over alle klassen meegerekend) die een Grand Prix wist te winnen.
Tijdens zijn Grand Prix debuut (als wild-card) in 1997 was Marco Melandri (Honda) op dat moment de jongste rijder ooit die in een GP startte.
Bradley Smith's polepostion met de Bancaja Aspar Aprilia in 2010 is de eerste Britse pole op dit circuit sinds 1987 toen Ian McConnachie de snelste was in de 80cc trainingen met een Krauser.
Nico Terol (Bancaja Aspar Aprilia) zorgt voor de 276e overwinning voor de Italiaanse motorfabrikant. Aprilia is hiermee het meest succesvolle niet Japanse merk in de geschiedenis van de GP racerij (MV Agusta kwam tot 275 zeges).
Stefan Bradl (Grizzly Gas Kiefer Racing) won hier op 17 augustus 2008 zijn eerste Grand Prix op een Aprilia vanaf de 13e startplaats. De latere wereldkampioen in dat jaar, Mike Di Meglio, werd tweede voor Joan Olivé (beiden met Derbi).
Marco Simoncelli maakte in 2002 hier zijn GP debuut als 15 jarige in de 125cc op de Matteoni Aprilia (27e). In de kwartliterklasse pakte hij hier Pole in 2008 (3e in de race) en in 2009. Met de winst werd hij toen de laatste 250 winnaar in Tsjechë.
Door een zege in de Tsjechische 125cc GP van 2007 zorgde Hector Faubel (Bancaja Aspar Aprilia) voor de 300e Spaanse Grand Prix zege.
Met een derde plaats in de 125cc klasse in de race van 2007 werd Lukas Pesek de eerste (en tot nu toe enige) Tsjech die het podium haalde tijdens een thuis-GP.
Alexis Masbou (Ongetta Honda) behaalde hier in 2014 in zijn 133e GP start (een record: niemand deed er langer over) zijn eerste Grand Prix overwinning. Danny Kent (P3) behaalde het eerste podium in de lichtste klasse voor Husqvarna..
Topic: Race 4: Brno 2020 (2318 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Raoul Fernandez pakt zn eerste pole position is het hele weekend al bijzonder snel onderweg. Mischien ook zn eerste winst morgen?

Rodrigo P2

Suzuki P3

Arenas P7

Mc.Phee kende een smerige klapper. Lijkt er goed vanaf te komen, maar start daardoor wel vanaf P18.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En echt....weer vol ongeloof zitten kijken hoe bijna het hele veld te laat over de finish komt voor een snelle ronde

Hoe dan? Ik snap dat echt niet. Het is ook zeker niet de eerste keer!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Nieuwe winnaar in de vorm van Dennis Foggia. Eindelijk eens succes voor iemand die al jaren als groot talent geldt. Kwam er nooit echt uit.

Arenas wat een prestatie! Die foto van zijn been gezien? Zag er slecht uit. Des te knapper wat hij presteert.

Ogura P3. Die is ook sterk bezig in slechts z'n tweede seizoen. 3x podium uit 4 races

Antonelli scoort met P4 ook weer eens een lekker resultaat.

Suzuki bewijst weer eens dat hij niet constant genoeg is voor een aanval op de titel.

Masia en Arbolino vallen tegen dit jaar....
     Reageer met citaat 
Verdiende zege voor Dennis Foggia. Lang op kop en hij trok het gat in de kopgroep.



Foto van http://www.fuoritraiettoria.com/2-ruote/moto3-dennis-foggia-team-leopard-intervista-gp-spagna-andalusia-2020/
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Leuke race!

Het leek er even op dat Fernandez voor het podium zou gaan.
Knap volgehouden van Arenas!
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.

Snelle navigatie: