Brno 2020, MotoGP favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6

Racetopic
4

Brno

9 augustus 2020
Tsjechische Republiek Automotodrom Brno

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Johann Zarco
2Fabio Quartararo
3Franco Morbidelli
4Aleix Espargaró
5Maverick Viñales
Volledige uitslag »

RACE

1Brad Binder
2Franco Morbidelli
3Johann Zarco
4Álex Rins
5Valentino Rossi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na afloop vd door Lorenzo op 15 augustus gewonnen race wordt het slechtst bewaarde geheim van 2010 onthuld; Valentino Rossi gaat, na 7 jaar Yamaha, vanaf 2011 voor 2 seizoenen bij Ducati rijden! Yamaha/Ducati brengen afzonderlijk een persbericht uit.
Met zijn zege in 2006 passeert Loris Capirossi 13-voudig wereldkampioen Ángel Nieto als degene met de langste race-winnende carrière, met 16 jaar en 15 dagen tussen zijn eerste en laatste zege.
Kevin Schwantz won op de Pepsi Suzuki in 1989 voor de latere wereldkampioen Eddie Lawson (Rothmans Honda) en Wayne Rainey (Lucky Strike Yamaha). Dit was de enige zege voor Suzuki in de zwaarste klasse in (toen nog) Tsjechoslowakije.
Met een zege in 1990 veroverde Wayne Rainey zijn eerste wereldtitel. Met Rainey, Wayne Gardner (2e) en Eddie Lawson was er voor de eerste maal in de geschiedenis een (500cc) podium dat volledig bestond uit huidige/vroegere kampioenen.
Marco Simoncelli maakte in 2002 hier zijn GP debuut als 15 jarige in de 125cc op de Matteoni Aprilia (27e). In de kwartliterklasse pakte hij hier Pole in 2008 (3e in de race) en in 2009. Met de winst werd hij toen de laatste 250 winnaar in Tsjechë.
In 2007 was Casey Stoner dominant metde Ducati GP7, hij won eenvoudig vanaf poleposition. John Hopkins (Rizla Suzuki GSV-R) haalde met een tweede plaats zijn beste klassering tot nu toe.
In 2009 vervangt 'rookie' Mika Kallio hier Casey Stoner voor de eerste keer op de Marlboro Ducati. De Australiër kampt met fysieke problemen en neemt een pauze voor 3 GP's. Kallio was onderweg naar P8 tot hij samen met Marco Melandri onderuit ging.
Door een zege in de Tsjechische 125cc GP van 2007 zorgde Hector Faubel (Bancaja Aspar Aprilia) voor de 300e Spaanse Grand Prix zege.
In 2011 was er een dubbelzege voor Repsol Honda toen Casey Stoner zegevierde voor Andrea Dovizioso. Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini), die voor het eerst op het podium stond, zorgde voor de eerste Honda top 3 sinds Laguna Seca 2006.
Sete Gibernau wordt hier vierde in 2002 met de Telefónica Suzuki GSV-R. Dit zou lange tijd de beste klassering blijven voor de 990cc GSV-R onder droge omstandigheden. John Hopkins evenaarde dit twee keer (China & Catalunya) in 2006.
Mick Doohan (Honda) verzekerde zich door een zege hier in 1994 van zijn eerste wereldtitel. Norick Abe debuteerde (hij crashte eerder in de training voor Donington) op de Roberts/Marlboro Yamaha in Europa met een knappe zesde plaats.
Wayne Rainey (Marlboro Yamaha) haalde hier in 1993 voor teamgenoot Luca Cadalora zijn 24e en laatste GP zege. Twee weken later, op Misano, kwam zijn carrière door een val - waarbij zijn onderlichaam verlamd raakte - ten einde.
Nadat hij eerder op de dag al de 250 & 350cc had gewonnen deed Mike Hailwood dat in 1966 opnieuw in de zwaarste klasse. Samen met Jim Redman was hij op dat moment de enige rijder die ooit drie zeges op dezelfde dag wist te behalen.
Lucky Strike Suzuki rijder Anthony Gobert eindigde in 1997 in Tsjechië als twaalfde. Later zou blijken dat dit zijn laatste race voor het team was, omdat hij korte tijd later ontslagen werd nadat hij door de mand was gevallen bij een drugstest.
Met zijn zege in 2010 zorgde Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) voor de 50e Spaanse GP overwinning in de zwaarste klasse. Hij is nu ook de derde rijder in de geschiedenis die in de eerste 10 races van het seizoen steeds op de eerste twee posities eindigde.
Toen Valentino Rossi hier in 2001 met zijn Nastro Azurro Honda won, was hij de eerste rijder die in alle drie klasses had gewonnen op het huidige circuit van Brno!
Door in 1975 een tweede plaats te veroveren bij de Grand Prix van Tsjechoslowakije op het circuit van Brno, behaalde Giacomo Agostini zijn eerste 2-takt wereldtitel met Yamaha. Het was tevens Ago´s 15 en laatste kampioenschap in zijn carrière.
Loris Capirossi behaalde met een derde plaats in 2008 zijn enige podium voor Suzuki. Het bleek de 99e en laatste keer dat de Italiaan in zijn carrière op het ereschavot stond..
In 1998, zijn debuutjaar, wint Max Biaggi (Marlboro Honda) hier zijn tweede GP van het seizoen. De wheelie (check YouTube) over de finish (waarbij hij nog nét kon vermijden dat hij achterover sloeg) is de grootste herinnering aan deze overwinning.
Na Garry McCoy, Kenny Roberts Jr, Norick Abe, Alex Crivillé, Loris Capirossi, Alex Barros en Valentino Rossi was Max Biaggi (Marlboro Yamaha) de 8ste rijder die een zege boekte in het seizoen 2000.
Max Biaggi haalt in 2002 voor Marlboro Yamaha de eerste overwinning binnen op de M1 wanneer Valentino Rossi met bandenproblemen opgeeft. Daijiro Kato debuteert op de RC211V Fortuna Gresini Honda met een tweede plaats.
Jean-Michel Bayle behaalde in de natte kwalificatie van 1997 met een derde tijd voor de eerste keer een plek op 'front row' voor de Modenas KR3 machine.
Op de dag dat Valentino Rossi zijn eerste GP wint is er in de 500cc een schitterend duel tussen teamgenoten Alex Crivillé en Mick Doohan. De Spanjaard passeert de Australiër in de laatste bochtencombinatie en wint met 0,002 verschil, een fotofinish!
Tadayuki Okada kwam hier als eerste over de streep in 1999 voor teamgenoot Alex Crivillé, de 50e Grand Prix overwinning voor Repsol Honda was hiermee een feit.
In 1987 werd er voor het eerst gereden op het circuit met de huidige lay-out. Wayne Gardner (Rothmans Honda, de latere wereldkampioen dat jaar) won voor Eddie Lawson en Tadahiko Taira (beiden op Yamaha).
Kevin Schwantz valt in 1990 in zijn jacht op concurrent Wayne Rainey in bocht 9 (tegenwoordig ook wel 'Schwantz' genoemd), de Lucky Strike Suzuki vliegt in brand. De Marlboro Yamaha rijder wint de race en verovert zijn eerste wereldtitel.
Chris Burns was hier op 15 augustus 2003 de laatste rijder die met een 2-takt machine van start ging in de MotoGP klasse, hij reed op een ROC Yamaha voor het WCM team.
James Whitham crashte in de beginfase van de 1999 race met zijn Modenas. De nog bijna volle tank zette de machine, banden, een luchtkussen en strobalen in brand. Het duurde lange tijd voordat de brand geblust was en de ravage opgeruimd was ...
Met een derde plaats in de 125cc klasse in de race van 2007 werd Lukas Pesek de eerste (en tot nu toe enige) Tsjech die het podium haalde tijdens een thuis-GP.
Topic: Brno 2020, MotoGP (13094 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Wow, geweldige race. Geweldig podium!
Jammer van de longlap penalty van Zarco. Onbegrijpelijke beslissing.
     Reageer met citaat 
In zijn derde MotoGP race de winst pakken, fantastisch.



De jongeren zetten de oudgedienden dit jaar even goed op hun plek.

Foto van https://nl.motorsport.com/motogp/news/motogp-rookies-2020-voorgesteld-wie-is-brad-binder/4677293/?filters%5Bdriver%5D%5B0%5D%5Btitle%5D=Brad+Binder&filters%5Bdriver%5D%5B0%5D%5Bvalue%5D=109348
     Reageer met citaat 
RacingRick schreef 09-08-20 om 15:00:10
Wow, geweldige race. Geweldig podium!
Jammer van de longlap penalty van Zarco. Onbegrijpelijke beslissing.


Vond ik ook. Espargaró liet een gat en daar dook Zarco in. Kon daar niks aan doen. Was ongelukkig, maar zeker geen long lap penalty waardig.
Die deed hij wel super
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wauw! wat een fantastische wedstrijd! zo verschrikkelijk gaaf heb ik er in tijden niet 1 gezien.

Wat een super prestatie van Binder. werkelijk uniek. Dit had niemand zien aankomen volgens mij. Ik in ieder geval niet.

En het bijzondere is dat het niet alleen Binder was. Alle KTM's zaten er zo goed bij. Echt jammer van de valpartij van Espargaro. Dit was gewoon een race incident. Hier kon Zarco helemaal niks aan doen. Er was een gat en daar dook hij in. Pol dook gewoon weer helemaal naar binnen en dan kan daar inderdaad al iemand zitten.


Iemand die Marquez gemist heeft? ik niet in ieder geval.

Wat Vinales had? Geen idee maar dat was echt bedroefend..

Quarteraro trouwens ook niet super sterk.

En trouwens stonden er nu 2 2019 motorfietsen op het podium?? ja dus! gewoon 2 satteliet teams.

Bizarre uitslag maar heel erg gaaf!

En de prijs voor de strakste long lap gaat naar.....
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 08-08-20 om 17:49:35
Repsol Honda die de laatste 2 posities op de grid inneemt zal ook een unicum zijn


daar moest ik ook aan denken... Maar het geeft inderdaad aan dat de Honda schijnbaar alleen goed is voor Marc.

Alle Honda's deden het echt slecht overigens. Nakagami was de beste meen ik? Nou weet ik ook wel dat Crutchlow nog geblesseerd is.

Maar het zegt volgens mij ook wat over dat de Honda dus schijnbaar helemaal niet zo'n goede fiets lijkt te zijn.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wauw.....wat een race inderdaad. Echt genieten van begin tot eind! Spanning, sensatie, actie, drama en verrassingen....alles zat er in!

Binder wat een held! Maakt zich in een klap onsterfelijk. Bijna niet te filmen wat hij hier liet zien. Je 3e race als Rookie, op een KTM notabene, en dan met 5 seconden voorsprong de race winnen. Wow!!

Verdiende P2 voor Morbidelli. Mooi voor hem.

En dan Zarco. Hij en Binder zijn de helden van deze dag. Totaal onverdiende longlap, die hij als een baas nam en een fantastische P3 als resultaat.

Rins deed het ook super hoor. Nog lang niet fit en dan zo'n race rijden. Heel knap.

Rossi inderdaad solide naar een 5e plaats. Eveneens een sterke race. En ook Oliveira op die 6e positie.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
De verliezers van de dag zijn Dovizioso en Vinales.....met name Vinales vond ik vreemd. Van Dovi zagen we het al wat aankomen natuurlijk.

Ook Quartararo had het niet vandaag. Kan gebeuren, die staat er volgende week gewoon weer vooraan bij. Uiteindelijk bouwt hij met P7 alsnog z'n voorsprong uit.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Toeval of niet? Brad Binder is de 26e winnaar in de geschiedenis van de MotoGP las ik ergens, credits naar de alom geprezen Dani Pedrosa
     Reageer met citaat 
Johannes schreef 08-08-20 om 16:15:37
Statistiekje

Winstpercentages van de alle nu rijdende MotoGP matadoren


(afbeelding)


Ook nog in overweging nemend hoe competitief het huidige Moto-GP veld is, mag je dan zeggen dat MM ruwweg 2 x beter is dan VR? Ik denk het wel...
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 10-08-20 om 12:59:41
(...)


Ook nog in overweging nemend hoe competitief het huidige Moto-GP veld is, mag je dan zeggen dat MM ruwweg 2 x beter is dan VR? Ik denk het wel...


Met statistiek kun je veel kanten op

Maar ik lees er hetzelfde uit als jij
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Echt opmerkelijk dat er geen een fabrieks-Honda, -Yamaha en -Ducati op het podium stond, dat zal niet vaak zijn voorgekomen. Sterker nog, muv Rossi zijn al die motoren buiten de top 10 geeindigd, op de 11e, 12e, 14e, 15e en 18e plaats. Dat is echt wel bijzonder.
     Reageer met citaat 
Op twitter lees ik dat Zarco na de race verklaard heeft dat hij veel rotondes rijdt om de long lap te oefenen. Hij kan het in ieder geval wel.

Die man heeft iets over zich wat mij enorm aanspreekt, maar ja breng dat maar eens onder woorden ....
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 10-08-20 om 12:59:41
(...)


Ook nog in overweging nemend hoe competitief het huidige Moto-GP veld is, mag je dan zeggen dat MM ruwweg 2 x beter is dan VR? Ik denk het wel...


Ik denk dat een Biaggi, Gibernau, Capirossi, stoner, Lorenzo etc... geen koekenbakkers waren....ik zelf vind dat Rossi in zijn tijd aardig wat tegenstand had in de vorm van zeer goede coureurs....denk zelf niet terecht om te zeggen dat MM 2x beter is, integendeel. Ik vind de tegenstand van MM de afgelopen jaren maar zozo
Midstar racing
     Reageer met citaat 
Johannes schreef 10-08-20 om 21:37:04
Op twitter lees ik dat Zarco na de race verklaard heeft dat hij veel rotondes rijdt om de long lap te oefenen. Hij kan het in ieder geval wel.

Die man heeft iets over zich wat mij enorm aanspreekt, maar ja breng dat maar eens onder woorden ....


De gunfactor...iets dat iemand heeft...of niet
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
midstar schreef 10-08-20 om 22:09:55
(...)


Ik denk dat een Biaggi, Gibernau, Capirossi, stoner, Lorenzo etc... geen koekenbakkers waren....ik zelf vind dat Rossi in zijn tijd aardig wat tegenstand had in de vorm van zeer goede coureurs....denk zelf niet terecht om te zeggen dat MM 2x beter is, integendeel. Ik vind de tegenstand van MM de afgelopen jaren maar zozo


Tel het aantal wereldtitels maar eens op van de Motogp rijders van de Rossi startperiode van zeg na 5 jaar motogp n de MM periode.
Maar goed , je hebt statistieken en echte leugens natuurlijk
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6


Snelle navigatie: