Barcelona, in de achtertuin van Pol en Aleix favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
9

Catalunya

27 september 2020
Spanje Circuit de Barcelona-Catalunya

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Franco Morbidelli
2Fabio Quartararo
3Valentino Rossi
4Jack Miller
5Maverick Viñales
Volledige uitslag »

RACE

1Fabio Quartararo
2Joan Mir
3Álex Rins
4Franco Morbidelli
5Jack Miller
Volledige uitslag »

TRIVIA

Marc Márquez won hier in 2014 de MotoGP klasse en broer Alex de Moto 3. Dit was voor het eerst in de 66 jaar WK wegrace dat twee broers op dezelfde dag een Grand Prix wonnen!
Door de winst bij de Catalunya Grand Prix van 2011 bracht Repsol Honda rijder Casey Stoner zijn totaal op 26 zeges in de zwaarste klasse waarmee hij Kevin Schwantz passeerde. Alleen Rossi, Agostini, Doohan, Hailwood en Lawson behaalden meer zeges.
Na Jerez, Le Mans en Mugello behaalde Jorge Lorenzo (MoviStar Yamaha) hier in 2015 voor het eerst in zijn carrière een vierde zege op rij en naderde WK leider Valentino Rossi tot op 1 punt.
Valentino Rossi verraste in 2009 Fiat Yamaha teamgenoot Jorge Lorenzo in de laatste bocht en won. Rossi is dan met 40 zeges de meest succesvolle Yamaha rijder ooit, hij nam het record over van Phil Read die tot 39 zeges kwam.
Marcos Ramírez (Leopard Honda) was hier in 2019 de laatste rijder in een unieke nog nooit (ook niet in andere klasses) eerder voorgekomen serie van 12 verschillende winnaars. Fabio Di Giannantonio was in oktober 2018 de eerste in deze serie.
15 juni 2003: Debuutzege voor de Ducati Desmosedici met Loris Capirossi, Rossi wordt 2e, Gibernau 3e.
Daniel Pedrosa (Repsol Honda) zorgde op 8 juni 2008 voor de (tot 2016) laatste overwinning in deze klasse op Michelin banden. Dani stapte later dat seizoen vanaf Indianapolis ook over op Bridgestones omdat de prestaties vd Michelins achteruit gingen.
In 1998 krijgt raceleider Max Biaggi een zwarte vlag voor het negeren van een stop&go penalty wegens inhalen onder geel. Hij negeert echter ook deze en rijdt gewoon door naar de finish! Max wordt gediskwalificeerd en Mick Doohan erft de overwinning.
Aleix Espargaró (Pole) en Maverick Viñales (Ecstar Suzuki) zorgden tijdens de kwalificaties van de Catalunya GP 2015 voor een historische 1-2, de eerste Suzuki Pole sinds Assen 2007 (Vermeulen). De laatste 1-2 QP was met Schwantz/Barros (Jerez 1993)
In pas zijn vijfde halveliter Grand Prix (1995) leek Carlos Checa met de Fortuna Honda op weg naar de overwinning totdat hij op driekwart van de race door een highsider onderuit ging. De zege ging toen, gelukkig voor het publiek, naar Alex Crivillé.
Na Mike Hailwood, Randy Mamola en Eddie Lawson werd Loris Capirossi (Ducati)hier in 2003 de 4e rijder in de geschiedenis die met drie verschillende merken (Yamaha, Honda en Ducati) in de zwaarste klasse wist te winnen.
Topic: Barcelona, in de achtertuin van Pol en Aleix (2287 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Niemand die hier iets over wil zeggen? Er gebeurde toch wel wat:
Dovi WK leider af
FQ20 de eerste met drie zeges en nieuwe leider
Rossi crasht vanaf P2, had hij Fabio nog kunnen bedreigen?
Dubbelpodium Suzuki voor het eerst sinds Misano 2007
Poepstart /beginfase Viñales
Nogal wat crashes
Chrutchlow zijn beste finish..

kom maar door..
     Reageer met citaat 
Genoeg te zeggen maar er was geen topic Ja weet dat ik die zelf kan openen maar vanaf een smartphone beperk ik me liever tot alleen reageren.

Maar man man wat zonde van Rossi. Ik was net naar maten aan het appen dat het zo zonde was dat Rossi vorige race niet gewoon een p. 8 ofzo naar huis reed. Met dan nu een podiumplaats had hij gewoon voor het kampioenschap mee gedaan. En prompt glijdt hij onderuit.

En man man, wat laat Viñalez het afweten zeg. Als je zo wisselvallig bent en het zo laat afweten op dit soort momenten dan verdien je geen fabriekszitje. Zelfs Bo start nog beter dan Viñalez deze race
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 27-09-20 om 22:22:17
Genoeg te zeggen maar er was geen topic Ja weet dat ik die zelf kan openen maar vanaf een smartphone beperk ik me liever tot alleen reageren. ..

PC/laptop gebruiken jonguh, veel handiger
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 27-09-20 om 22:25:00
(...)

PC/laptop gebruiken jonguh, veel handiger


Nee joh, moet ik dat ding weer uit de kast halen, opstarten. Doe de hele dag niet anders dan dit forum refreshen op mijn telefoon. Maar was er elke keer snel klaar mee vandaag

En nog even on topic... Bradl... Wat een afgang zeg. Op basis waarvan mag die op een Repsol Honda zitten?
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Bijzondere race met inderdaad veel valpartijen.

Ik heb genoten van de Soezen. Potverdikkeme wat gaan die toch goed. Het is voor mij nog steeds het "nieuwe" team terwijl dit natuurlijk niet zo is.

Rossi was echt heel sterk. Maar ook hij maakt nu fouten of moet er gewoon te hard aan trekken om het zo mee te komen.

Quarteraro heeft heel volwassen gereden. Als Mir en Suzuki nu hun qualificatie beter gaan krijgen word het inderdaad maar heel erg de vraag wie er kampioen word. het word 1 van deze 2 dat staat voor mij als een paal boven water.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 27-09-20 om 22:28:49
(...)

En nog even on topic... Bradl... Wat een afgang zeg. Op basis waarvan mag die op een Repsol Honda zitten?


Omdat hij de testcoureur is van HRC en omdat hij beschikbaar is. Laat ik het zo zeggen, wie zou er dan op moeten zitten? Die gekwalificeerd én beschikbaar is?
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 27-09-20 om 23:34:57
(...)


Omdat hij de testcoureur is van HRC en omdat hij beschikbaar is. Laat ik het zo zeggen, wie zou er dan op moeten zitten? Die gekwalificeerd én beschikbaar is?


Het laat volgens mij ook wel iets structureels bij Honda zien. Alle overige merken hebben test coureurs die wél punten kunnen scoren. Guintoli scoorde vorig jaar bij 2 van zijn 4 wildcard optredes punten en Kallio wist van zijn 4 finishes 3x in de punten te rijden.

Als je kijkt naar de doorgroei bij Honda dan is dat ook teleurstellend. Als je Crutchlow een goed coureur vind, zet die dan neer bij Repsol en leidt rijders op bij je 2e team. De doorstroom vanuit de Moto2 afgelopen jaren zijn Nakagami en Marquez. Zijn die doorgestroomd door hun talent of hun respectievelijk nationaliteit en naam? En volgend jaar halen ze Pol Espargaro naar het fabrieksteam en gaat de volgende lichting Moto2 rijders naar Ducati. Er lijkt totaal geen plan in te zitten.

Ik heb uiteraard nu ook geen alternatief voor Bradl maar een fabrikant als Honda moet toch gewoon zorgen dat ze een plan hebben en op een verlies als Marquez een fatsoenlijk alternatief hebben.
     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 28-09-20 om 11:39:38
(...)
De doorstroom vanuit de Moto2 afgelopen jaren zijn Nakagami en Marquez. Zijn die doorgestroomd door hun talent of hun respectievelijk nationaliteit en naam?


Tja, Alex Marquez.... Om de een of andere reden roept hij haat op bij veel mensen. Maar hij is wereldkampioen Moto3 en Moto2. Als die al niet door mag stromen, wie dan nog wel?

Er zijn wel andere coureurs die veel minder hebben laten zien maar die toch naar de MotoGP mochten. Ik noem Fabio Quartararo.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Zoals bij de kenners wel bekend is heeft Alex M best wat tijd nodig om te wennen. In de Moto2 duurde het ook 2 seizoenen voordat ie races won. Tijd die ie misschien niet krijgt in de MotoGP? Dit seizoen is behoorlijk wisselvallig maar laat wel de doorbraak zien van de nieuwe generatie, Fabio, Pecco, Franco, Mir, Miller. En Rossi, af en toe valt ie eraf maar hij blijft voorin.

Hij deelde de eerste startrij met mensen die toen hij 250 reed nog niet eens geboren waren. Bedacht ik me bij de start. Wederom een mooie race, goede overwinning van FQ20. Hij had het nodig maar weet denk ik ook wel dat ie van Mir het meeste te vrezen heeft. Die heeft een erg constant middenseizoen. Vinales? Van overwinning naar net een paar puntjes. Het kan verkeren.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 28-09-20 om 11:49:47
(...)


Tja, Alex Marquez.... Om de een of andere reden roept hij haat op bij veel mensen. Maar hij is wereldkampioen Moto3 en Moto2. Als die al niet door mag stromen, wie dan nog wel?

Er zijn wel andere coureurs die veel minder hebben laten zien maar die toch naar de MotoGP mochten. Ik noem Fabio Quartararo.


Nou, absoluut geen haat hoor. Ik snap ook best dat hij een kans krijgt en ook Nakagami doet het zeker niet slecht! Maar ik vind het talent er bij beiden niet vanaf spatten en dus vermoed ik dat niet alleen hun talent een rol heeft gespeeld bij de zitjes die ze nu hebben. Ik probeer alleen een trent die ik bij Honda zie neer te zetten.

Het blijft ook lastig, misschien rijden zowel Bradl als A. Marquez ook gewoon top-10 als ze op een Suzuki of Yamaha zitten.

En waarom men voor Quartaro heeft gekozen dat blijft voor ons toch lastig. Schijnbaar hebben de experts iets in hem gezien waarom ze de gok durfden te wagen. Als je zijn statistieken erbij haalt dan is zijn carriere toch erg opmerkelijk verlopen! In zijn eerste seizoen Moto3 (2015) reed hij 2 podia en in zijn 2e seizoen géén podia. Ik ken een bepaalde Nederlandse coureur met exact dezelfde cijfers waarvan beweert wordt dat die niets heeft klaargespeeld in de Moto3
Vervolgens mocht Fabio zijn kunsten toch gewoon in de Moto2 laten zien bij een topteam op een topmotor.
Trax
ZAC #111 en #717

     Reageer met citaat 
FQ was in het Spaans open al opgevallen als talent. Zeelenberg heeft wel eens iets gezegd over de keuze voor FQ in de pers.
Dat was iets in de trant van dat het talent continu zichtbaar was maar dat teamstructuur van zijn toenmalige teams en het karakter van FQ niet echt bijdroegen aan goede resultaten. Blijkt dat je vanuit de paddock kennelijk toch heel veel meer ziet dan vanaf de bank voor de TV...

En kleine Marquez...haat is veel te overdreven, maar veel sympathie heb ik niet voor hem. De invloed van Puig en pappa M zijn binnen Honda toch te groot om te geloven in het feit dat Alex is gekozen voor zijn talent.
Zeker gezien zijn trage voorgeschiedenis in de kleinere klassen.

Een wereldkampioenschap is geen garantie voor succes in de MotoGP hoorde in Thomas Luthi tegen Tito Rabat zeggen......


Wel opvallend inderdaad hoe veel teams scherp kijken naar de Moto2 voor hun talent, behalve Honda. Of zou niemand z'n carrière uit het raam willen gooien op de onrijdbare RCV....
Goed verhaal! Lekker kort! Doen we niks mee!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Fabio sterke race, mooie overwinning. Het waren een paar taaie maanden voor hem.

IJzersterk slot wederom voor Mir En voor het eerst sinds 2007 2 Suzuki's op het podium. Hetzelfde geldt voor Rins uiteraard. Van P13 naar P3!

De Suzuki is een wapen in de laatste fase van de race. Om te kunnen winnen zullen ze wel wat moeten vinden voor de kwalificatie en het eerste gedeelte van de race.

Wat ongelooflijk jammer die crash van Rossi Ik blijf het bijzonder vinden hoe hij steeds maar weer in staat is om voor de podiums en eventueel een overwinning mee te doen.

Vinales...... volgens mij zit het mentaal echt niet goed bij hem. Kijk maar eens hoe veel hij verliest in de eerste bocht. Links en rechte vliegen ze hem voorbij. Van 5 naar 15.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 28-09-20 om 16:26:52
..Vinales...... volgens mij zit het mentaal echt niet goed bij hem. Kijk maar eens hoe veel hij verliest in de eerste bocht....

Als je hem met Bo B in een kamer zet om eens te praten over de problemen die ze hebben, zal het niks oplossen Misschien moet iemand als Darryn Binder dan even bij hen aanschuiven

Snelle navigatie: