Race 11 Aragon: de Rollercoaster zonder Rossi. favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
11

Aragón

18 oktober 2020
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fabio Quartararo
2Maverick Viñales
3Cal Crutchlow
4Franco Morbidelli
5Jack Miller
Volledige uitslag »

RACE

1Álex Rins
2Álex Márquez
3Joan Mir
4Maverick Viñales
5Takaaki Nakagami
Volledige uitslag »

TRIVIA

Marc Márquez (Repsol Honda) reed hier in 2019 van Poleposition tijdens zijn 200e Grand Prix start onbedreigd naar zijn 78e GP overwinning.
Voor het eerst sinds de Spaanse 125cc Grand Prix van 1994 (Daniela Tognoli en Tomoko Igata) stonden er in 2013 twee vrouwen aan de start van een GP. In de Moto 3 race gingen vaste rijdster Ana Carrasco en wild-card Maria Herrera van start.
Met winst in de eerste Moto 3 race op dit circuit in 2020 werd Jaume Masiá (Team Leopard) de 100e coureur die een Grand Prix zege wist te behalen voor Honda.
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Na Montjuïch Park & Catalunya (beiden Barcelona), Jarama (Madrid), Jerez en Valencia is in 2010 dit circuit de zesde in de geschiedenis geworden waar op Spaans grondgebied ooit een GP verreden is...
Vanaf deze GP (2010) zijn er weer 3 vrije trainingen. De ochtendtrainingen op vrijdag worden op verzoek vd rijders weer opnieuw ingevoerd naar aanleiding van enkele stevige valpartijen (oa Rossi/Aoyama) als gevolg van de lage baantemperaturen.
Casey Stoner wint hier zijn eerste race in 2010. Teamgenoot Nicky Hayden maakt het Ducati succes compleet door Jorge Lorenzo in de laatste ronde te passeren voor P3. Voor Lorenzo was dit de eerste keer dat hij dit seizoen niet op het podium stond.
Nadat hij in 2010 niet aan de start verscheen door een blessure, 'debuteerde' Pramac Ducati rijder Loris Capirossi hier pas in 2011. Het was het 43e circuit waar de Italiaan in actie kwam voor een Grand Prix, vermoedelijk een record..
Topic: Race 11 Aragon: de Rollercoaster zonder Rossi. (5725 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
De Honda’s zitten er goed bij! Als ik het goed heb, hebben alleen 3 Honda coureurs, de 2 Aprilia’s, Lecuona en Rabat nog geen podium behaald dit jaar. Hoop toch zeker Crutchlow en Nakagami nog op het podium te zien, wellicht dit weekend al?
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knap hoor hoe Quartararo de pole pakt na die nare crash in FP3

Ben erg benieuwd naar de race morgen, want ja dit jaar is alles mogelijk. Ik hoop op Vinales.

Dovizioso verloor nu z'n kalmte na Q1. Volledig begrijpelijk, want wat een teleurstellend seizoen is dit voor hem. Maar nog wel volop kansen op de titel. Ik zie het alleen niet gebeuren....

En wat een prestatie van Crutchlow ook
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Nakagami de snelste in de WUP.

Hij staat 5e in de tussenstand. Dat ligt puur aan z'n constante presteren. Hij is elke race in de top 10 gefinisht, maar.....de enigste coureur van de eerste 16 die nog geen podium heeft behaald!

Daar moet maar even verandering in komen vanmiddag
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zo, even bijkomen hoor
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Sjonge jonge wat een wedstrijd. Verliep die even anders als dat we met zijn allen hadden verwacht. Rins knap gereden hoor! super gegunt. Mir doet hele goede zaken voor het kampioenschap. Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren. En wat een drama voor Quarteraro zeg... Als leider in het kampioenschap puntloos eindigen. Ze hebben het bij Yamaha enorm verkloot op de wedstrijd dag.
En wie had Alex Marquez op het podium verwacht begin dit seizoen? ik denk helemaal niemand! Met een natte race is het altijd een gok maar zoals nu bij een droge race zo sterk rijden? enorm knap. Hij was ook echt in de race voor de overwinning.

Ben benieuwd hoe het volgende week gaat. Mooi om te zien dat zowel in de moto2 en de motoGP de top 3 zo dicht bij elkaar zit dat er niks over te zeggen is wie er met de titel vandoor gaat.

Wat een mooi en bijzonder seizoen is dit.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een race weer!! Opnieuw een uitslag die ik totaal niet aan zag komen. Knotsgek seizoen.

Rins super start en knap hoe hij in de laatste ronden de deur dichthield voor de snellere Marquez. Zeer verdiende overwinning en mooi voor Rins, die toch al de nodige tegenslagen kende dit jaar.

Marquez ongelooflijk sterk optreden. Echt waanzinnig goede race gereden! Wie had verwacht dat hij 2x podium zou halen? Ik echt niet.

Mir ook gewoon een sterke race natuurlijk. Mistte op het einde net wat om voor de winst mee te doen. Banden waren op denk ik. Gelukkig voor hem was de race niet een ronde langer.

En hij neemt nu ook de WK leiding over van Quartararo.

Tja Quartararo....... Ben benieuwd naar zijn verhaal, want wat een blamage. Verkeerde band oke, maar wordt je dan gelijk 18e?
     Reageer met citaat 
Heb gelezen dat Fabio te veel last had van zijn bleseure
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ah oke. Dat was ik alweer vergeten......maar dat verklaart het.
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 18-10-20 om 16:07:11
Zo, even bijkomen hoor


Hier moest ik me ook even bij aansluiten. Kwam er bij de start van de Moto2 achter dat het niet werd uitgezonden op Eurosport, dus voor het eerst maar een abonnement op de player aangeschaft, geen spijt van, wat een race!!
     Reageer met citaat 
Wat een prachtige prestatie van Marquez zeg, wat reed die ongelooflijk sterk. Ik ben geen fan van de Marquezjes maar de reactie van Marc na afloop vond ik wel geniaal: ‘hello everyone, I’m Alex Marquez’ brother’
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
yzfr1 schreef 18-10-20 om 17:13:52
Heb gelezen dat Fabio te veel last had van zijn blessure

Nee hoor helemaal niet. Lees dit maar, samengevat: een andere (Medium) voorband die het team nog niet geprobeerd had dit weekend. De warmere temperaturen veroorzaakten na een aantal ronden een onverwachte verhoging van de bandenspanning die het maakte dat de motor steeds minder te besturen was.
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Chrissifumi schreef 18-10-20 om 18:11:36
Wat een prachtige prestatie van Marquez zeg, wat reed die ongelooflijk sterk. Ik ben geen fan van de Marquezjes maar de reactie van Marc na afloop vond ik wel geniaal: ‘hello everyone, I’m Alex Marquez’ brother’


En wéér een geweldige race!
En dit is niet A.M. zijn laatste podium...
Yamaha en Ducati??
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 18-10-20 om 16:08:19
Sjonge jonge wat een wedstrijd. Verliep die even anders als dat we met zijn allen hadden verwacht.


Nou ik heb Rins en Mir niet voor niets in mijn droomteam natuurlijk. Eerlijk gezegd ook wel een beetje omdat ik altijd al een Suzuki man ben, maar ze zijn ook gewoon echt heeeel erg goed.


Citaat:
En wie had Alex Marquez op het podium verwacht begin dit seizoen? ik denk helemaal niemand!


Nou ik wel hoor.

Wat ik er ook leuk aan vind is dat Alex echt iemand is die tijd nodig heeft. Hij is voor hedendaagse begrippen langzaam gekomen. Mooi vind ik dat.

Nu is die tijd er bijna niet meer. Het moet nu allemaal zo jong mogelijk en zo snel mogelijk. Ik moet nog wel eens denken aan coureurs uit het andere tijdsgewrichten die een jarenlange aanloop mochten nemen, maar die nu in geen enkel lijstje zouden worden opgeschreven.

Maar goed dat is mijn bespiegeling.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Klopt, na 2 races vooral wennen was ie al afgedankt ten koste van Pol. Wat zullen ze nu van deze beslissing vinden bij Repsol? Stel dat ie de resterende races of wint of op het podium eindigt? Het zou me niet verbazen dat ze hem alsnog houden en Pol onderbrengen bij LCR.

Wederom een geweldige race. Erg goed gereden van met name de Suzuki rijders. En de broer van. Die reactie van MM, briljant. De rest is bij vlagen goed en bij vlagen slecht. Meer is er niet over te zeggen. Toch een meer dan leuk GP seizien dit.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En Marquez jnr staat nu ook gelijk in het rookie klassement met Binder en zie hem dat in deze vorm ook wel winnen. Dat had ik twee maand geleden nooit durven voorspellen

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: