Alcaniz / Teruel GP (Aragón 2) favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
12

Aragón

25 oktober 2020
Spanje Motorland Aragón, Alcañiz

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Takaaki Nakagami
2Franco Morbidelli
3Álex Rins
4Maverick Viñales
5Johann Zarco
Volledige uitslag »

RACE

1Franco Morbidelli
2Álex Rins
3Joan Mir
4Pol Espargaró
5Johann Zarco
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Montjuïch Park & Catalunya (beiden Barcelona), Jarama (Madrid), Jerez en Valencia is in 2010 dit circuit de zesde in de geschiedenis geworden waar op Spaans grondgebied ooit een GP verreden is...
Aan de vooravond van de 2012 WSBK ronde werd bekend gemaakt dat de derde bocht in het circuit de eerste was die een naam kreeg: 'Curva Carlos Checa' als eerbetoon aan de eerste Spaanse wereldkampioen Superbikes.
Voor het eerst sinds de Spaanse 125cc Grand Prix van 1994 (Daniela Tognoli en Tomoko Igata) stonden er in 2013 twee vrouwen aan de start van een GP. In de Moto 3 race gingen vaste rijdster Ana Carrasco en wild-card Maria Herrera van start.
Marc Márquez (Repsol Honda) reed hier in 2019 van Poleposition tijdens zijn 200e Grand Prix start onbedreigd naar zijn 78e GP overwinning.
Met winst in de eerste Moto 3 race op dit circuit in 2020 werd Jaume Masiá (Team Leopard) de 100e coureur die een Grand Prix zege wist te behalen voor Honda.
Nadat hij in 2010 niet aan de start verscheen door een blessure, 'debuteerde' Pramac Ducati rijder Loris Capirossi hier pas in 2011. Het was het 43e circuit waar de Italiaan in actie kwam voor een Grand Prix, vermoedelijk een record..
Vanaf deze GP (2010) zijn er weer 3 vrije trainingen. De ochtendtrainingen op vrijdag worden op verzoek vd rijders weer opnieuw ingevoerd naar aanleiding van enkele stevige valpartijen (oa Rossi/Aoyama) als gevolg van de lage baantemperaturen.
Casey Stoner wint hier zijn eerste race in 2010. Teamgenoot Nicky Hayden maakt het Ducati succes compleet door Jorge Lorenzo in de laatste ronde te passeren voor P3. Voor Lorenzo was dit de eerste keer dat hij dit seizoen niet op het podium stond.
Topic: Alcaniz / Teruel GP (Aragón 2) (5527 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 26-10-20 om 15:29:15
(...)


Marquez underdog? De man is 8-voudig wereldkampioen!



Hij bedoeld Alex
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Inderdaad. Verkeerd gelezen.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Benieuwd of we nog een Honda gaan zien winnen dit seizoen, dit leek verreweg de beste kans daarvoor..
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Alex is 2 voudig kampioen toch? Ook geen geringe prestatie. En inderdaad wel een van de verassingen van dit seizoen.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Er wordt vaak gezegd dat de Soes de best sturende fiets is maar bij Honda lijken ze ook weer op de goede weg te zijn. Kijk alleen al naar de laatste bocht hoe vaak AM73 daar zijn RCV kon laten lopen waar hij maar wilde. Stak zelf in race 1 daar bij de Soes binnendoor. En ook Nakagami heeft de boel steeds beter onder controle en zegt nu zelf van iedere gereden meter op zijn RCV te genieten.

Nu MM er niet bij is wordt er wellicht ook beter geluisterd naar de wensen van de overige rijders door Honda? Valencia is dan wel een veredelde kartbaan maar als AM73 zich daar in de top 6 kan kwalificeren kan hij in mijn ogen daar zeker meedoen om de winst.
"Sbattersene I Coglioni". Ciao Marco. Non dimenticherò mai.
     Reageer met citaat 
AM73 heeft er in mijn ogen wat lang over gedaan om kampioen te worden in de kleinere klassen. Reed al die jaren voor Estrella Galicia, een team met welhaast onbeperkte budgetten. Vorig jaar was hij in het midden van het seizoen ijzersterk maar aan het einde leek de druk te hoog voor hem. Een MotoGP wedstrijd winnen zie ik hem wel doen maar op de lange termijn verwacht ik niet heel veel van hem.

Kootje schreef 27-10-20 om 08:58:32
Nu MM er niet bij is wordt er wellicht ook beter geluisterd naar de wensen van de overige rijders door Honda?

Dat lijkt mij ook.

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: