Valencia part 1 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
13

Valencia

8 november 2020
Spanje Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Pol Espargaró
2Álex Rins
3Takaaki Nakagami
4Johann Zarco
5Joan Mir
Volledige uitslag »

RACE

1Joan Mir
2Álex Rins
3Pol Espargaró
4Takaaki Nakagami
5Miguel Oliveira
Volledige uitslag »

TRIVIA

Nadat hij de vorige race op Sepang/Maleisië won, wist Maverick Viñales (Aprilia) ook de laatste 125cc race van 2011 te winnen en werd op een leeftijd van 16 jaar en 298 dagen de jongste coureur ooit met twee achtereenvolgende zeges.
Carlos Checa (Marlboro Yamaha) liet in 2002 bij de start zijn M1 afslaan en werd daarna door José-Luis Cardoso (d´Antin Yamaha YZR500) van achteren aangereden. Beide rijders mankeerden wonder boven wonder niets.
De afsluitende race van 2011 was de 750e in de geschiedenis van de zwaarste klasse tellend voor het WK. Repsol Honda rijder Casey Stoner, die zelf zijn 100e MotoGP race reed, versloeg Ben Spies in de laatste meters voor de zege.
Dani Pedrosa (Honda) behaalde hier in 2017 zijn 31e en laatste MotoGP zege. Hiermee werd hij met afstand de meest succesvolle coureur zonder wereldtitel in de zwaarste klasse.
Met zijn 3e seizoenszege bij de laatste GP van 2022 zorgde Pedro Acosta voor een unieke gebeurtenis. Samen met A. Fernández, C. Vietti, A. Ogura en T. Arbolino waren er 5 rijders met minimaal 3 zeges in een seizoen, dit was nog nooit gebeurd.
Met zijn 9e zege brak Jorge Lorenzo weer records tijdens de laatste race van het jaar 2010: een nieuw puntentotaal van 383 (record was Rossi/2008: 373). Verder eindigde hij alle 18 races in dit seizoen binnen de top 4, wat ook niet eerder gebeurde.
Casey Stoner vertrok voor de 12e maal in het 2011 seizoen vanaf Poleposition, Het was een evenaring van het record voor de koningsklasse dat landgenoot Mick Doohan, die net als Stoner ook voor Repsol Honda reed, in 1997 realiseerde.
De Turkse rijder Can Öncü (Red Bull KTM) won de natte afsluitende Moto 3 race van 2018. Met een leeftijd van 15 jaar en 155 dagen oud mocht hij zich de jongste Grand Prix winnaar ooit noemen. Hij nam hiermee het 10 oude record van Scott Redding over.
Valentino Rossi maakte eind van het seizoen 2013 bekend na 14 jaar de samenwerking met zijn rechterhand Jeremy Burgess te beëindigen. Burgess was zijn crewchef bij Honda, Yamaha en Ducati en samen wonnen ze races in 500cc, 990cc, 800cc en 1000cc.
In 2001 werd de 125cc klasse gewonnen door Manuel Poggiali (Gilera) voor Toni Elías en Daniel Pedrosa. Het was de eerste keer in de Grand Prix geschiedenis dat het podium uitsluitend bestond uit rijders die op dat moment nog tiener waren.
Garry McCoy (Red Bull Yamaha) herhaalt zijn succes van de voorgaande Portugese GP in 2000 en haalt zijn derde GP (en laatste 500cc) zege van dat jaar binnen. 'Gazza' eindigde dat jaar als 5e in de eindstand.
Marc Marquez (Repsol Honda) schreef in 2013 geschiedenis door de jongste wereldkampioen ooit te worden. Hij deed dat bovendien in zijn debuutseizoen, iets wat alleen Kenny Roberts hem voordeed in 1978.
Sete Gibernau wint zijn eerste GP met de Telefónica Suzuki in 2001, de laatste keer dat dit merk zou zegevieren in de 500cc. De winst wordt op emotionele wijze gevierd met een eerbetoon aan de slachtoffers van de 11 september ramp dat jaar..
Bij de eerste Valencia GP in 1999 is er (het eerste Michelin) succes voor het Red Bull Yamaha WCM team. Régis Laconi pakt hier zijn enige Poleposition en (door goede bandenkeuze) zege op de natte baan. Teamgenoot Garry MCcoy werd die dag derde.
Francesco Bagnaia zorgde hier, samen met merkgenoten Jorge Martín en Jack Miller, voor de eerste 1-2-3 Ducati zege in de historie bij de seizoensafsluiter van 2021.
Een dubbelzege voor het Ducati Marlboro in 2006 als Troy Bayliss (die Gibernau verving) wint voor Loris Capirossi. Nicky Hayden (Repsol Honda) wordt dankzij een 3e plaats toch wereldkampioen na een crash van Valentino Rossi die slechts 13e werd.
Dani Pedrosa (Repsol Honda) won hier de laatste Grand Prix van 2017. Het was het 16e seizoen op rij dat de kleine Spanjaard een Grand Prix won, dit was nog nooit door iemand anders gepresteerd.
Polesitter Casey Stoner komt in 2009 niet verder dan bocht 2 (Curva Doohan) in de opwarmronde als zijn Marlboro Ducati hem na een flinke highsider uit het zadel werpt.
Met een vijfde plaats in 2012 behaalde Michele Pirro op de FTR Honda van het Gresini Team de beste klassering voor een CRT machine. Aleix Espargaró, die in de beginfase leidde, werd na afloop gehuldigd als de eerste CRT kampioen.
Bij de laatste race van het seizoen 2002 scoorde de regerend Supersport 600 wereldkampioen, Andrew Pitt, met een twaalfde plaats de eerste MotoGP punten voor de Kawasaki ZX-RR.
Met de RC211V in 'Austin Powers' uitvoering - als gevolg van een design ontwerpcompetitie, georganisserd door Repsol/Motociclismo - won Valentino Rossi zijn afscheidsrace voor Honda in 2003.
Pol Espargaró behaalde hier tijdens de laatste Grand Prix van 2018 met een derde plaats het eerste podium voor KTM in de zwaarste klasse.
Topic: Valencia part 1 (6271 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Aprilia: Smith out, Savadori in.

https://www.motogp.com/...kMCS44R8ENlVmIMhmCNk
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Rossi is negatief getest lees ik op Twitter, dus die gaan we weer terugzien
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 03-11-20 om 13:54:33
Rossi is negatief getest lees ik op Twitter, dus die gaan we weer terugzien

Positief
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 03-11-20 om 13:54:33
Rossi is negatief getest lees ik op Twitter, dus die gaan we weer terugzien


Ik lees her en der dat zijn 2e test positief was en het nog maar de vraag is of Rossi er bij is de komende ronden.

Beetje vreemd verhaal.....
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ja klopt Plaggie, ik las het ook en zag ook al dat Garret Gerloff op stand-by staat..
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 04-11-20 om 14:18:35
Ja klopt Plaggie, ik las het ook en zag ook al dat Garret Gerloff op stand-by staat..


Goh? Niet de Turk?

Nog even na zitten denken. Yamaha MotoGP wordt gesponsord door Monster. Razgatioglu is Red Bull.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Klopt Otimate, dat schrijft racesport.nl ook
     Reageer met citaat 
Schat Lorenzo hoger in dan een Gerloff,maar kan er naast zitten natuurlijk
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Yamaha wil niet verder met Lorenzo. Dus die gaan ze niet inzetten.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
NB: Het tijdschema voor vrijdag en zaterdag is anders dan normaal. Met name race 1 van de RBR, die is zaterdag heel vroeg.

https://www.wegraceforum.nl/tijdschema/1201
     Reageer met citaat 
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
Viñales zal dit weekend gebruik maken van zijn 6e motorblok en zal dus vanuit de pitstraat moeten starten zondag. Dat helpt niet bepaald mee voor de titel.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
Puur afgaand op de rondetijden, heeft Gerloff het toch erg netjes gedaan.
Morgen de doctor weer op de fiets.
Jarno
 Administrator

avatar
     Reageer met citaat 
Helemaal niemand die iets wil zeggen over de illegale Yamaha? Ik vind dat toch wel een dingetje.

Veel coureur zijn het niet eens met de straf die is uitgedeeld en ik vind dat ze eigenlijk wel een punt hebben.
Drie Yamaha-rijders strijden om de titel.
     Reageer met citaat 
heb ergens gelezen dat de blokken van Yamaha open zijn gehaald,maar ze zijn toch verzegeld

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: