Qatar 2 - Doha Grand Prix favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3

Racetopic
2

Losail

4 april 2021
Qatar Losail International Circuit, Doha

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Sam Lowes
2Remy Gardner
3Marco Bezzecchi
4Raul Fernandez
5Jake Dixon
Volledige uitslag »

RACE

1Sam Lowes
2Remy Gardner
3Raul Fernandez
4Marco Bezzecchi
5Ai Ogura
Volledige uitslag »

TRIVIA

Sam Lowes (Marc VDS Kalex) zorgde in 2021 voor Moto 2 geschiedenis door als eerste beide openingsraces van het seizoen vanaf poleposition te winnen.
Marc Márquez (Suter) won in 2012, na een veelbesproken inhaalactie op Thomas Lüthi bij het ingaan van de laatste ronde. Dit betekende de 100e Spaanse Grand Prix zege in de tussenklasse (85x in 250cc, 15 in Moto2).
Bij de openings GP van 2009 behaalde Jules Cluzel zijn eerste podium met een tweede plaats op zijn Matteoni Aprilia. Hij was de jongste Franse rijder die op het podium van een 250cc race eindigde.
Roberto Locatelli (Metis Gilera) werd 9e in 2009 en scoorde voor de 150e maal GP punten. Slechts 7 rijders bereikten voor hem deze mijlpaal: Giacomo Agostini, Loris Capirossi, Alex Barros, Max Biaggi, Valentino Rossi, Carlos Checa en Pablo Nieto.
Shoya Tomizawa (Technomag-CIP/Suter) is op 11 april 2010 de eerste winnaar in de klasse die de 250cc vervangt, Alex Debón (Aeroport de Castello Ajo/FTR) wordt 2e en Jules Cluzel (Forward Racing/Suter) 3e.
Bij zijn eerste wedstrijd op een Kalex frame in 2015 veroverde Thomas Lüthi de derde plaats waarmee hij voor de 26e maal in deze klasse op het podium stond. De Zwitser nam hiermee het oude record van Marc Márquez over.
Sam Lowes (Speed-Up) behaalde hier in 2015 als eerste oud Supersport 600 wereldkampioen Poleposition in deze klasse. Chris Vermeulen en Cal Crutchlow gingen hem echter al voor in de MotoGP klasse.
Na de Moto 2 zege van Scott Redding op Silverstone in 2013 was er een recordreeks van 20 openvolgende GP's met winst voor coureurs uit Spanje. Jack Miller beëindigde deze serie hier in 2014 met zijn eerste Moto 3 overwinning.
Bij de start van het seizoen 2008 wordt de openings GP van het seizoen voor het eerst onder kunstlicht verreden. Overdag is de hitte hier immens en s'avonds levert het spektakel op voor de televisiekijker is de algemene gedachte...
Bo Bendsneyder (Kalex) werd hier in 2021 (race 1) met P3 de eerste Nederlander die een plek op de eerste startrij in deze klasse wist te bemachtigen! Jurgen vd Goorbergh (Assen 1996) was de laatste Nederlander in de 250cc klasse.
Het Nederlandse RW Racing GP team debuteerde in deze klasse in 2017 op dit circuit met de eerste WK punten, de nieuwe rijder Axel Pons reed naar een nette 10e plaats.
Albert Arenas (Team Aspar) zorgde met zijn zege in de Moto 3 race in 2020 voor de 100e Grand Prix zege van KTM.
Toni Elías (Team Gresini/Moriwaki) begint zijn succesvolle seizoen 2010 met de allereerste Poleposition in de nieuwe klasse die de 250cc vervangt. Julián Simón, Stefan Bradl en Alex De Angelis maken de eerste startrij vol.
Mede ten gevolge van de dan geldende economische crisis worden, in een poging de kosten te drukken, met ingang van de eerste GP in 2009 de vrijdagochtendtrainingen gecancelled.
Matia Pasini (Polaris World Aprilia) wint in 2008 hier zijn debuutrace in de 250cc klasse. In de volgende vier races eindigt hij nog drie keer op het podium en is aan het einde van het seizoen 'rookie of the year'.
Matia Pasini (Aprilia) was hier in 2008 de laatste rijder in de geschiedenis die bij zijn debuut in de 250cc klasse gelijk wist te winnen.
Met een 5e plaats in 2020 behaalde Bo Bendsneyder (NTS) zijn beste startplaats tot aan 2021 in de kwalificatie. Ook voor RW Racing was dit de beste Moto 2 kwalificatie ooit.
De 2011 seizoensopener werd gewonnen door Nicolás Terol (125cc), Stefan Bradl (Moto2) en Casey Stoner (MotoGP), alle drie verzilverden hun Poleposition met een zege. De laatste keer dat dit gebeurde was Jerez 2005 (Simoncelli, Pedrosa en Rossi).
Topic: Qatar 2 - Doha Grand Prix (6594 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 04-04-21 om 18:48:23
(...)

Helemaal met je eens. Als er niet zo veel vallers waren, dan was het geen punten geworden.


Het klopt wel, maar vind ik wel een beetje een dooddoener. Zo winnen anderen ook GPs, podiums en soms zelfs titels. Blijven zitten is ook een kwaliteit.

Al met al een 9e plek in de tussenstand na 2 GPs. Dat is gewoon prima. Deze baan ligt hem wel goed, maar in beide races was het lange rechte stuk echt zijn achilleshiel.

Benieuwd naar de volgende races!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
RacingRick schreef 04-04-21 om 23:36:24
... Zo winnen anderen ook GPs, podiums en soms zelfs titels. Blijven zitten is ook een kwaliteit.
..

Dat klopt natuurlijk ook helemaal... en wat je noemt hij kwam snelheid tekort op rechte stuk:
Citaat:
Helaas kwam iedereen mij telkens op het rechte stuk voorbij, waardoor ik een aantal plekken verloor....Na een lastig weekend, mag ik blij zijn met een twaalfde plek. Het team gaat kijken of ze iets kunnen doen aan de rechte stukken.

Maar ik had Bo liever in duels gezien en plekken veroveren.. Hij is eigenlijk alleen maar achteruit gegaan en pas in de laatste 3 ronden ofzo heeft ie weer een positie terug veroverd op Navarro.
Maar na een moeilijk weekend de schade beperkt gehouden en P9 in tussenstand is prima .
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
mooie race gezien en een sterke race van Lowes. En wat heeft Gardner gevochten voor wat hij waard was. heel mooi om te zien. En dan die Fernandez.. dat als debutant!

En Bo heeft gewoon een middelmatige wedstrijd gereden. Objectief gezien heeft hij gedurende de wedstrijd dus gewoon geen plek weten te pakken.

Het is altijd een discussie als je dan zegt punten door de uitvallers. Want anderen roepen dan altijd van ja maar blijven zitten is ook een talent.

Dat is zeker waar, maar valpartijen komen voor en horen er bij maar de hoeveelheid die we nu zagen was volgens mij redelijk opvallend. En daarbij vind ik persoonlijk dus dat je er van uit mag gaan dat er in de komende wedstrijden niet zoveel en regelmatig valpartijen voor gaan komen.

Al je daar van uit gaat dan mag je best kritisch zijn op de prestatie van Bo.

Zijn start vond ik nu juist erg goed. Pakte flink wat plekken en leek op de goede posities te zitten op de baan in de eerste 3 rondes.

Daarna werd het gewoon allemaal minder verloor gewoon erg vlot een aantal posities. Daarna leek hij dus niet de snelheid te hebben om weer te knokken om terug te komen. Zijn uiteindelijke versnelling kwam eigenlijk pas in het uiterste slot van de wedstrijd. Mooi om te zien dat hij dan toch nog weer wat weet te herpakken maar in mijn optiek dus rijkelijk laat.

De omstandigheden waren uiteraard ook belabberd dus ik wil eigenlijk aan de hand van deze 2 vage races op deze compleet ongebruikelijke en onberekenbare circuit geen conclusies trekken. Maar ik had er zeker naar aanleiding van de testen ook nog net even iets meer van gehoopt.

En dat topsnelheids verhaal blijf ik lastig vinden. Je bent inderdaad lang. en vast zwaarder als de rest. Maar wat wil je daar dan aan doen met je team? moet je dan de stroomlijn gaan aanpassen?
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 05-04-21 om 01:14:18
,,,
En dat topsnelheids verhaal blijf ik lastig vinden. Je bent inderdaad lang. en vast zwaarder als de rest. ..

Even opgezocht, volgens dit lijstje van motogp.com staat hij buiten de top 20 op basis gemiddelde topsnelheid. Maar je ziet Lowes en Gardner nog lager staan... we weten waar die zijn geëindigd
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 05-04-21 om 01:41:53
(...)

Even opgezocht, volgens dit lijstje van motogp.com staat hij buiten de top 20 op basis gemiddelde topsnelheid. Maar je ziet Lowes en Gardner nog lager staan... we weten waar die zijn geëindigd


Ja dat zegt dan toch wel weer wat. Laten we het er maar op houden dat even heel veel moeite had met deze omstandigheden.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 05-04-21 om 01:14:18
..valpartijen komen voor en horen er bij maar de hoeveelheid die we nu zagen was volgens mij redelijk opvallend. ..

Kijk voor de aardigheid maar eens naar de uitslagen 2020 en dan zie je dat 4 meestal wordt gehaald, maar soms ook 6 a 7. Dus ja, dat hoort er bij.
     Reageer met citaat 
Na 2 weekenden staat Bo op P9, zijn beste seizoenstart tot nu toe. Weekend 2 was zeker minder, maar ook niet dramatisch. Dit is Moto2.
     Reageer met citaat 
Mooi hoor Bo de eerste twee GP ‘s twee keer in de punten. Zelf ben ik nooit zo onder de indruk van de wintertesten en trainingen. Maar resultaten in races daar gaat het om en dat heeft Bo heel goed gedaan. We weten allemaal wel denk ik zo dat Bo geen wereldtopper is en kampioen wordt, maar regelmatig mee doen voor punten dat is toch hartstikke mooi.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Bendsneyder over de Doha Grand Prix op nl.motorsport.com:

Citaat:
“Ik probeerde zo laat mogelijk te remmen om ervoor te zorgen dat ik posities kon winnen, maar het was heel moeilijk dat op de rechte stukken vast te houden. Het team heeft goed werk verricht, de motor was beter in de race. Ik was in de gelegenheid om iets later te remmen en iets sneller te rijden. In het laatste deel van de race had ik de ruimte, kon ik mijn eigen lijnen rijden en ging het helemaal niet verkeerd.”
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 06-04-21 om 00:11:31
Bendsneyder over de Doha Grand Prix op nl.motorsport.com:

(...)

Dat laatste zinnetje typeert hem wel, das nou net niet wat je in begin van de race heb
Midstar racing
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Sam Lowes blijft indruk maken, van crash king tot absolute topper. Schijnbaar komt het na jaren ploeteren nu allemaal op zijn plek. Zijn talent is zonder twijfel aanwezig anders krijg je niet zoveel kansen.

Gardner en Fernandez zijn beide verrassend goed, als debutant gewoon voorin meerijden. En Gardner krijgt het ook op de rails nu, een constante podium kandidaat sindes eind vorig jaar. Ook Ogura doet het netjes, als debutant.

De rest? Allemaal vanaf plek 5 tm 15 aan elkaar gewaagd, Bo hoort daar ook bij nu, afhankelijk van de vorm van de dag zo rond de top 10. Niet meer niet minder, voor all betreffende rijders is het even moeilijk om je te handhaven in de punten.

Ook bij Luthi zie je langzaam de kaars doven nu. Er zijn er maar weinig die op het hoogtepunt kunnen en durven te stoppen.

RW racing, met het materiaal en budget en de huidige rijders zitten ze achteraan. Het pleit voor Bo dat ie met die dingen toch af en toe in de punten kon rijden, in die zin petje af voor BB64.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Capirex_65 schreef 06-04-21 om 08:39:11
Sam Lowes blijft indruk maken, van crash king tot absolute topper. Schijnbaar komt het na jaren ploeteren nu allemaal op zijn plek. Zijn talent is zonder twijfel aanwezig anders krijg je niet zoveel kansen.

Gardner en Fernandez zijn beide verrassend goed, als debutant gewoon voorin meerijden. En Gardner krijgt het ook op de rails nu, een constante podium kandidaat sindes eind vorig jaar. Ook Ogura doet het netjes, als debutant.

De rest? Allemaal vanaf plek 5 tm 15 aan elkaar gewaagd, Bo hoort daar ook bij nu, afhankelijk van de vorm van de dag zo rond de top 10. Niet meer niet minder, voor all betreffende rijders is het even moeilijk om je te handhaven in de punten.

Ook bij Luthi zie je langzaam de kaars doven nu. Er zijn er maar weinig die op het hoogtepunt kunnen en durven te stoppen.

RW racing, met het materiaal en budget en de huidige rijders zitten ze achteraan. Het pleit voor Bo dat ie met die dingen toch af en toe in de punten kon rijden, in die zin petje af voor BB64.

Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
blij zijn met de punten en de start ,niet met de race en verdere opbouw.
Het is duidelijk wanneer die meer ruimte om hem heen heeft hij snellere ronden gaat rijden .
Beetje meer ellebogen a.u.b.
over 14 dagen Portimao daar ging het afgelopen seizoen goed en scoorde die een 13e plaats op dat barrel van NTS.
We gaan het zien , ik heb er vertrouwen in top 10.!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
In het BB Topic:
bredebeier schreef 06-04-21 om 15:33:23
(...)
Ik heb de indruk dat dit team juist heel erg bezig is met social media en haar totale uitstraling, ook van de rijders....
Als ik dan zie hoe het vorige 2 jaar ging qua marketing en PR en hoe dat er nu aan toe gaat. Wat een verschil met dit team

hier weer een voorbeeld, met reacties van Bo en Tom over de laatste race op YouTube van SAG Racing Team Official

Pagina's: 1 2 3


Snelle navigatie: