Jerez 2021 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
4

Jerez

2 mei 2021
Spanje Circuit Angel Nieto, Jerez de la Frontera

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fabio Quartararo
2Franco Morbidelli
3Jack Miller
4Francesco Bagnaia
5Takaaki Nakagami
Volledige uitslag »

RACE

1Jack Miller
2Francesco Bagnaia
3Franco Morbidelli
4Takaaki Nakagami
5Joan Mir
Volledige uitslag »

TRIVIA

Met zijn zege in 2018 in de Moto 3 klasse werd Philipp Öttl de 7e zoon van een Grand Prix winnaar die zelf ook een GP won. De families Pagani, Graham, Rossi, Roberts, Nieto, Bradl ging vader Peter en zoon Philip hier in voor.
Na een zinderend duel met Sete Gibernau prikte Valentino Rossi zijn Yamaha in het kleinste gaatje langs de Spanjaard in de allerlaatste bocht tijdens de race van 2005. Na contact moest de Honda rijder de grindbak in en was Rossi de winnaar...
Fabio Quartararo (Petronas Yamaha) veroverde hier in 2019 als jongste coureur ooit (20 jaar en 14 dagen) de Poleposition in de zwaarste klasse. Hij nam hiermee het oude record van Marc Márquez uit 2013 over.
Alex Crivillé (Repsol Honda) won in 1999 de Spaanse Grand Prix op dit circuit en zorgde daarmee voor de 200e Spaanse GP zege.
De startopstelling voor de GP in 2007 kent een top 10 met de kleinste verschillen sinds 1948. De eerste tien staan binnen 0,33 seconden van elkaar.
Valentino Rossi kwam in 2008 met een hand juichend over de finish als tweede. Dit was echter een ronde te vroeg waardoor hij zich nog bijna liet verassen door teamgenoot Jorge Lorenzo... Rossi's eerste Bridgestone podium en 100e in de 500/MotoGP...
Alberto Puig op de Fortuna Honda NSR van het team van landgenoot Sito Pons won hier in 1995 als eerste Spanjaard een Grand Prix in de koningsklasse. Voor Puig, later de manager van Dani Pedrosa, zou het bij deze ene zege blijven.
Jorge Lorenzo won in 2011 zijn eerste regenrace in eigen land nadat vele concurrenten voor hem onderuit gingen. Het werd Lorenzo's 15e MotoGP zege, waarmee hij Alex Crivillé evenaarde als meest succesvolle Spaanse coureur in de zwaarste klasse.
Dani Pedrosa won de MotoGP race in 2017 en werd hiermee de eerste coureur in de geschiedenis die in 16 achtereenvolgde seizoenen minimaal een WK wedstrijd wist te winnen. Dit deed hij in 2002-2003 (125cc), 2004-2005 (250cc) en vanaf 2006 in MotoGP.
Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) viert zijn eerste seizoenszege van 2010, als hij Pedrosa & Rossi verslagen heeft, en besluit tot een duik in een vijver binnen het circuit. Zwemmen met airbag in je pak was moeilijker dan verwacht bleek toen..
Met winst in 2018 bezorgde Marc Márquez bandenfabrikant Michelin de 400e Grand Prix overwinning in de zwaarste klasse
Daijiro Kato (Fortuna Honda Gresini 500 NSR) stond in 2002, met een tweede plaats in zijn derde MotoGP race, voor de eerste maal in de MotoGP (met een 2-takt!) op het podium.
Op 12 mei 1996 wint Mick Doohan. Het publiek denkt tijdens de laatste ronde dat het al afgelopen is en stormt de baan op om te juichen voor winnaar Crivillé, de Spanjaard crasht in de laatste bocht...
Valentino Rossi (MoviStar Yamaha) behaalde hier met een derde plaats in 2015 als eerste rijder ooit de mijlpaal van 200 podiumplaatsen in de Grand Prix geschiedenis.
Met zijn derde plaats in 2012, wat zijn 99e podium betekende, werd Dani Pedrosa de meest succesvolle Honda coureur in de Grand Prix geschiedenis. Jim Redman was hiervoor recordhouder met 98 podiums voor Honda.
Romano Fenati (KTM) kwam in 2014 als winnaar in de Moto 3 over de finish. Het was de 50e Grand Prix zege voor deze Oostenrijkse fabrikant, 13 ervan waren in de 125cc, 9 in de 250cc en 28 in de Moto 3 klasse.
15 jaar nadat hij zijn zoon Marco op dit circuit de 125cc zag winnen, stond Paolo Simoncelli hier als teameigenaar op het podium in 2019 toen zijn rijders Niccolò Antonelii en Tatsuki Suzuki voor een 1-2 zorgden in de Moto 3 klasse.
In de vrijdagmiddagtraining van 1999 gaat Mick Doohan op een vochtige witte lijn onderuit. Hij brak zijn rechterbeen, sleutelbeen en linkerpols. Achteraf zou blijken dat de loopbaan van de 5-voudig kampioen hier tot een einde was gekomen.
Kevin Schwantz valt in 1989 in leidende positie in de slotfase vd Pepsi Suzuki. Eddie Lawson erft zo P1 en wint voor de eerste keer met de Rothmans Honda. Freddie Spencer haalt met P5 zijn beste Yamaha resultaat, korte tijd later werd hij ontslagen
Topic: Jerez 2021 (4903 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Jerez 2021 wordt voor Repsol Honda de 1000e GP in de zwaarste klasse vd wegracerij
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Deze uitslag had ik niet aan zien komen. Wel ontzettend gaaf voor Miller Ik gun het die jongen altijd wel. Vooral na de teleurstellende eerste 3 races. De druk zal er goed opgestaan hebben. Dat was ook wel te zien na de finish. Een geëmotioneerde Miller aan het woord bij Crafar. Ik hoop voor Miller de eerste van velen op Ducati.

Bagnaia wederom een erg sterke 2e race helft gereden. Staat nu aan de leiding van het klassement met 3 podiums uit 4 races.

Ducati heeft een sterk wapen en een zeer goed, jong en getalenteerd duo in de gelederen.

Eerste podium van het jaar voor Morbidelli die eveneens een sterke race reed.

Ook Nakagami goed op P4.

En wat een prestatie weer van Aleix op de Aprillia! Jammer dat ze die buffer van P6 nog steeds niet kunnen doorbreken, maar ze zijn een stuk sneller en constanter dan voorgaande jaren.

« Dit bericht stond oorspronkelijk in Grand Prix / MotoGP / Silly Season + (winter) testen 2022 »

Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wel zuur voor Quartararo anderzijds. De grote favoriet en pacesetter en terugvallen naar P13 op de finish Dat doet even goed zeer. Ik hoop dat hij de rust blijft behouden en dit niet in z'n kop gaat zitten.....

« Dit bericht stond oorspronkelijk in Grand Prix / MotoGP / Silly Season + (winter) testen 2022 »

Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Het lijkt wel besmettelijk die arm pump

Wederom een top race met een meer dan verdiende winnaar. Af en toe zie je de druk waaronder dit soort top sporters leven, hij heeft dit seizoen nogal wat te verduren gehad denk ik.

Pecco netjes 2e, Jerez en een Duc 1-2, wie had dat gedacht?

Morbidelli meer dan keurig 3e op de oudste motor van het veld. Geef hem op zijn minst fabrieksmateriaal, of ruil hem met Vinales.

Nakagami onzichtbaar 4e, ook na alle toestanden rond hem meer dan goed.

Mir keurig 5e.

Aleix E 6e, na een hele race gewoon mee met de kopgroep. Dat eerste podium komt wel en de Aprilia wordt een steeds aantrekkelijker optie om voor te tekenen.

Vinales en Zarco. Toch een beetje tegenvallend, zeker Vinales. Na zijn eerste overwinning is ie onzichtbaar.

Wederom een diepe buiging voor Marquez, na 2 van die mega klappers (hij moet toch bont en blauw zijn) weer een stuk dichter bij de top. Wat een bikkel, echt!! Je zag eindelijk weer iets van de oude MM terug, hij komt er wel.

De rest? Een beetje business as usual.

Rossi wederom ver buiten de punten, we gaan horen hoe lang ie nog zo door moddert. Of mss verrast ie de wereld nog een keer, je weet het nooit.

Arme Rins, zo goed en snel maar ook zo vaak eraf. Hoe lang blijft ie krediet houden bij Suzuki.

De KTM's zijn alle 4 toch wat onzichtbaar, jammer van Binder.

Op naar Le Mans!!
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Eurosports In Lap op Spotify Weeink, Bom en Emmet blikken terug en hebben het in het eerste kwartier oa over het armpump verhaal dat nu zo actueel is
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Frank Weeink antwoord op Twitter 'we hebben het geen van 3-en ooit gehad, dus het zal wel meevallen' . Dat is niet wat ik uit de podcast haal? Daaruit begrijp ik dat door de toegenomen downforce het probleem er nog wel even zal blijven.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nog meer armpump achtergrond door racesport.nl/ Evert Slager
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 08-05-21 om 20:44:22
Nog meer armpump achtergrond door racesport.nl/ Evert Slager


Zal de bron van het artikel (uit 2015) hieronder vermelden aangezien die op Racesport ontbreekt

https://www.mxvintage.be/...er-opgepompte-armen/

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: