Race 5 Le Mans favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
5

Le Mans

16 mei 2021
Frankrijk Bugatti Circuit, Le Mans

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fabio Quartararo
2Maverick Viñales
3Jack Miller
4Franco Morbidelli
5Johann Zarco
Volledige uitslag »

RACE

1Jack Miller
2Johann Zarco
3Fabio Quartararo
4Francesco Bagnaia
5Danilo Petrucci
Volledige uitslag »

TRIVIA

Daryl Beattie viel in de training voor de Franse GP van 1994 en raakte met zijn linkervoet bekneld tussen de ketting en het achterkettingwiel van zijn Marlboro (Roberts) Yamaha. De kootjes van alle vijf tenen moesten vervolgens geamputeerd worden..
Tijdens de Franse GP van 1969 haalt Theo Louwes met een Norton zijn beste (4e) Grand Prix klassering ooit. De Groninger stopte in 1974 om later in 1983 nog eens aan zijn tweede jeugd te beginnen. Zijn laatste race was in december 1989 in Indonesië
Sete Gibernau (Telefónica MoviStar Honda) won de Franse Grand Prix van 2004 voor landgenoot Carlos Checa (Fortuna Yamaha). Dit was de eerste Spaanse 1-2 zege in de historie van de zwaarste klasse, er zouden nog vele volgen.
Achter winnaar Jorge Lorenzo reed Marco Melandri in 2009 met de Hayate (de erfstukken van Kawasaki) naar een sensationele tweede plaats. Het zou het laatste podium uit zijn MotoGP carrière zijn.
In de opnieuw gestartte 'wet-race' van 2003 behaalde Gauloises Yamaha rijder Alex Barros met een derde plek het enige podium van dat seizoen voor het merk met de gekruiste stemvorken.
Chris Vermeulen reed in 2007 de Rizla Suzuki naar de zege bij de Franse Grand Prix waarbij de rijders halverwege van machine moesten wisselen omdat het begon te regenen. Achteraf bleek dit voorlopig de enige Suzuki overwinning te zijn ..
Freddie Spencer wint in 1983 met de NS driecylinder. Merkgenoten Marco Lucchinelli en Ron Haslam zorgen voor het eerste complete Honda podium ooit in de 500cc.
De Nieuw-Zeelander Ginger Molloy werd hier 2e in 1970. Molloy reed op een door hemzelf getunede Kawasaki H1R productieracer, gebaseerd op een machine die gewoon over de toonbank verkrijgbaar was. Dit was het eerste Kawasaki 500cc podium.
Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) herhaalde in 2010 zijn zege van het voorgaande jaar. Omdat hij ook de voorgaande race op Jerez (Spanje) had gewonnen, was dit de eerste keer voor Lorenzo dat hij twee achtereenvolgende MotoGP zeges behaalde.
Valentino Rossi behaalde in 2008 hier zijn 90e GP zege en evenaarde de Spaanse legende Ángel Nieto. Nieto stond hem op te wachten in (gepast) motorpak en gaf Valentino een lift op zijn Fiat Yamaha M1 naar parc fermé.
Jack Miller (Ducati) wist hier in 2021 onder wisselende omstandigheden zijn tweede Grand Prix op rij te winnen ondanks een dubbele Long Lap penalty wegens te hard rijden in de pitstraat.
De Franse Grand Prix van 2012 ging de geschiedenis in als de 800e GP die, sinds de start in 1949, voor WK punten telde.
Met winst in de MotoGP klasse in 2017 door Maverick Viñales behaalde Yamaha de 500e Grand Prix overwinning in haar historie.
Tijdens de Frans Grand Prix van 1979 behaalde de Noord-Ier Joey Dunlop door een 9e plaats in de 350cc klasse met een Yamaha zijn eerste WK punten. De Fransman Patrick Fernandez (ook Yamaha) behaalde zijn eerste Grand Prix zege!
EK 250 rijder Jarno Janssen (Molenaar Honda V2) vervangt hier in 2001 de geblesseerde Haruchika Aoki en wordt 15e. Met vd Goorbergh (10e) en Veneman (14e) is dit ook de laatste keer dat 3 Nederlanders punten scoren in dezelfde race.
Freddie Spencer behaalde met zijn Rothmans Honda's de dubbelzege (250 & 500cc) bij de Franse Grand Prix van 1985, het was de laatste keer in de geschiedenis dat één rijder op dezelfde dag deze klasses wist te winnen.
Topic: Race 5 Le Mans (7995 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Yamaha Factory 1-2 op de grid

Quartararo op pole voor Vinales.

Miller 3e

4. Morbidelli
5. Zarco
6. M Marquez

Toen de tijd op 0 stond, waren het 3 Honda's vooraan.....die vallen terug naar P6 t/m 8.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Leuke Qualificatie sessie.

Ben benieuwd naar de race morgen.

De Yamaha mannen zullen op een droge race hopen.
     Reageer met citaat 
Volgens mij loopt mij player behoorlijk achter Q2 begint nu net. #raar
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Quartararo lijkt weinig last van zijn arm te hebben, operatie geslaagd
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 15-05-21 om 10:44:20
(...)


Er zijn nu ook coureurs die hier voor pleiten. Maar ik vind dat ze niet moeten zeuren. Zolang er WSBK in de sneeuw in Assen is kan dit prima!

77 crashes gisteren + vandaag.
Ik vind 'ze moeten niet zo zeuren want....' zo`n onzin. Of jij moet ook stoppen met zeuren over werkdruk, je onderbetaald voelen, risico`s die het werk met zich mee neemt etc.
Ook coureurs mogen ergens een grens trekken. En waar het hun leven of hun gezondheid betreft lijkt me dat zeer legitiem.
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Veel crashes al weer:
falerossi schreef 14-05-21 om 21:30:30
..
Is elk jaar bingo op dit circuit, misschien later op de kalender zetten?

Elvera schreef 15-05-21 om 18:15:02
..
Ook coureurs mogen ergens een grens trekken....

Eens.
Tijdens de uitzending vanmiddag hoorde ik al om Mugello en Le Mans met elkaar te ruilen, de kans op wat warmer weer in Frankrijk is dan wat groter.
Probleem is vooral de koude baantemperatuur hier, 2/3 vd crashes is bij het aanremmen voor die eerste linkerknik. Daaraan voorafgaand rijdt men vrij lang op de rechterkant vd banden en is de linkerkant behoorlijk afgekoeld en dan geen grip meer bij de bewuste bocht.
Deze discussie treedt ook vaak op rond SBK Assen in april, Phillip Island, Silverstone ..blijft lastig om alles goed en logisch in een kalender te passen hoor
EDIT: in vervand hiermee beginnen de warm-ups ook later dan oorspronkelijk schema. Moto E race niet om 10:00 maar na MotoGP race

« Gewijzigd: 16-05-2021 om 00:42:56 door RG500IU »

RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
falerossi schreef 15-05-21 om 14:58:26
Geen publiek maar toch een circuit spreker, ik vind het knap

Volgens mij ook op de andere banen hoor. Het is net als bij voetbal tegenwoordig met dat neppubliek waar je ook een stadionspeaker de wissels en minuten blessuretijd hoort aankondigen
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Bizarre race
Miller zeer terecht gewonnen, met maar liefst twee longlaps
Knap hoe Zarco naar voor kwam stormen!
Fabio verstandig gereden, ook van hem een goede keus geweest om die operatie uit te laten voeren.
Marbidelli & Marquez...
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Elvera schreef 16-05-21 om 14:52:02
..
Knap hoe Zarco naar voor kwam stormen!..

Had hem kunnen winnnen als hij niet zo'n poepstart had, P11 in eerste twee ronden. Maar Miller verdiende overwinning hoor, met dubbele LL geeft alleen maar glans er aan
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Mark Bremer vermeldt op Twitter dat we maar liefst 117 crashes hebben gezien dit weekend. Het hoogste aantal sinds Valencia 2018 (155).
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Bizarre race inderdaad. Hoog entertainment gehalte. Was geen moment saai.

Miller wint er 2 achter elkaar, na een zeer frustrerend en teleurstellend begin van het seizoen. Die 2 long lap penalty's deden hem weinig. Beetje slordig was het wel ( de reden voor die longlap), maar aangezien Bagnaia hetzelfde had ben ik wel benieuwd naar de reden hiervoor. Of was het stom toeval dat beide teamgenoten precies hetzelfde overkomt?

Zarco wat een held ook! De rondetijden die hij noteerde. Komend van P11 naar P2 op de streep.

Mooi voor Quartararo! Goede come-back na z'n problemen in Jerez.

En een sterk optreden ook van Bagnaia. Moest ook van ver komen. Een zeer constante start van het seizoen. Zit er altijd van voren bij.

Rossi en Vinales......mehhhh.....

Vinales zal vooral balen van de regen. Hij was lekker bezig de eerste paar ronden, maar dit is toch weer de makke van Maverick. Veels te fijngevoelig. Alles moet kloppen.

Ruk dag voor Suzuki.....

En Marc Marquez gooide het ook weg helaas.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
4e x in de MotoGP historie zonder Italianan en/of Spanjaarden:
Donington 2007
1 Stoner 2 Edwards 3 Vermeulen
Brno 2007
1 Stoner 2 Hopkins 3 Hayden
Misano 2007
1 Stoner 2 Vermeulen 3 Hopkins
Le Mans 2021
1 Miller 2 Zarco 3 Quartararo

En steeds een 'Aussie' als winnaar
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Want een bizarre race was dit weer. Chaos ten top. Maar wel genoten. Mooi dat Miller het nu wel kan tis hem gegund. ook goed om te zien dat Quarteraro er nu bij blijft zitten. Verbazingwekkend hoe goed MM was dit hele weekend naar zo lang weg geweest te zijn. Ongelovelijk dat Suzuki geen schim lijkt te zijn van afgelopen jaar. Mir lijkt op geen enkele manier zijn titel te kunnen verdedigen. Spijtig!
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 17-05-21 om 08:36:09
Ongelovelijk dat Suzuki geen schim lijkt te zijn van afgelopen jaar. Mir lijkt op geen enkele manier zijn titel te kunnen verdedigen. Spijtig!


Op geen enkele manier...... dit is zijn eerste nul score dit jaar en twee races geleden stond hij nog op het podium. Ik denk niet dat hij dit jaar weer wereldkampioen wordt maar jij doet nu net alsof hij nog niks klaar heeft gespeeld tot nog toe. En Rins valt vooral heel veel, daar kan Suzuki niks aan doen.

Het is trouwens ongelofelijk en niet ongelovelijk. Je noemt jezelf een taalnazi en verbetert graag anderen dus let zelf ook even op wat je schrijft.
     Reageer met citaat 
Wat ik vooral bijzonder vind is het verval van KTM. Vorig jaar hadden ze de aansluiting helemaal te pakken. Overwinningen en podiumplekken gescoord. De motor was echt goed. Nu weer terug bij af. Wat is daar aan de hand?

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: