Gran Premio d'Italia favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
6

Mugello

30 mei 2021
Italië Autodromo Internazionale di Mugello

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Tatsuki Suzuki
2Pedro Acosta
3Gabriel Rodrigo
4Dennis Foggia
5Jaume Masiá
Volledige uitslag »

RACE

1Dennis Foggia
2Jaume Masiá
3Gabriel Rodrigo
4Ayumu Sasaki
5Darryn Binder
Volledige uitslag »

TRIVIA

Tomomi Manako rijdend op een Honda won hier in 1998 de 500e 125cc Grand Prix uit de geschiedenis. Manako zou dat jaar achter Kazuto Sakata als tweede eindigen in het wereldkampioenschap.
Jorge Lorenzo behaalde hier in 2016 de 100e MotoGP overwinning voor Yamaha door Marc Márquez in de laatste meters te verslaan. Teamgenoot Valentino Rossi moest opgeven wegens een opgeblazen motorblok.
Tijdens zijn debuut GP rijdt wild-card rijder Loberto Locatelli op zaterdag 2 juli 1994 zijn Aprilia naar polepostion, in de race werd hij 10e.
Sebastián Porto (Aprilia) wist hier als eerste Argentijn een Grand Prix buiten eigen land te winnen door in 2004 de 250cc race op zijn naam te schrijven.
Mika Kallio was hier niet altijd gelukkig in de kleinere klasses. In 2005 kwalificeerde hij zich met de Red Bull KTM op Pole, maar ging in leidende positie in de laaste bocht van de laatste ronde onderuit. Teamgenoot Gabor Talmácsi won toen de race.
Romano Fenati (KTM) won de race in 2014 voor merkgenoot Isaac Viñales en Alex Rins (Honda). De 0,010 sec. verschil tussen de eerste en derde plaats was het kleinste ooit gemeten.
Door het 2013 podium (Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow) eindigde een serie van 17 jaar waarin Italianen onafgebroken op het podium van de zwaarste klasse stonden. Luca Cadalora was in 1996 de eerste met een derde plaats.
Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) behaalde hier tijdens de Italiaanse GP van 2015 zijn eerste Grand Prix zege en werd hiermee de eerste coureur uit Portugal die een wegrace GP wist te winnen.
Topic: Gran Premio d'Italia (5129 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
CIV rijders Elia Bartolini en Alberto Surra zijn als wild-card bij Sky VR46 bevestigd. Dat houdt in dat VR46 nu voor de eerste keer in de historie in alle 3 klassen vertegenwoordigd is.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Paar prominente namen die zich vanmiddag nog via Q1 moeten proberen te plaatsen voor Q2: Suzuki, Acosta, Antonelli, Toba & Guevara. Harde crash Yamanaka in de beginfase.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Dat ziet er naar uit, duimen voor Dupasquier die met de Traumaheli naar z'huis Florence wordt gebracht.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Geen fijn gezicht, zo met die zorgverleners en doeken eromheen.
Het duurde mij ook te lang eer hij in de traumaheli kon.
Afwachten maar
Midstar racing
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Mat Oxley op twitter:

I'm told that because Florence trauma centre is quite far away the medics probably stabilised Dupasquier trackside before putting him in the helicopter— Mat Oxley (@matoxley) May 29, 2021
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Oxley rond 17:15:
Citaat:
From hospital: "The condition of Dupasquier is complex. He is undergoing CT scans & magnetic resonance imaging throughout his body to verify which is the most critical area to intervene most urgently. It is possible he will be taken to the operating theatre for surgery."

niet best :'(
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
     Reageer met citaat 
Sowieso afgelopen, hopelijk enkel z’n race carrière en niet ook de rest nog
     Reageer met citaat 
Update 19:30 uur
Uit het ziekenhuis: Dupasquier zal in tegenstellingen tot eerdere berichten niet direct een operatie ondergaan. De reden hiervoor is echter verontrustend: de toestand van Dupasquier is volgens de behandelende artsen namelijk dusdanig ernstig en niet stabiel genoeg om de operatie zonder problemen te doorstaan.

Bron: Racesport.nl
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Elvera
Dus.

     Reageer met citaat 
Er schijnt sprake te zijn van hersenletsel, buik- en borstletsel
If it`s stupid but it works,it ain't stupid.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Wat is jullie beeld van die verschrikkelijke crash? (en nu niet onderstaand verhaal quoten als je reageren wil )

Zoals ik het zag haalt een Gas Gas (dat moet Garcia dus geweest zijn) Dupasquier in bij het insteken van Arabiata 2. Bij de exit zie je nog net Jason's achterwiel wegglijden en die komt in een high /lowside terecht met Sasaki vlak achter hem. (hij was dus niet over de kerbs zoals Patrick op TV later zei)
Volgens racesport.nl is hij door Sasaki's machine vol op het hoofd geraakt, daar ben ik niet helemaal van overtuigd, of het wat uitmaakt..
Citaat:
one rider crashed in front of me, his bike came to the track and I couldn’t avoid it. I hit his bike and had a very big crash.
staat in het Tech-3 persbericht..
Maar de rol van Alcoba is me wat vreemd. Op het moment van de crash zie je dat hij al afgevlagd is en in zijn uitloopronde moet zitten. Kort na de crash is echter een shot te zien vanuit de volgende bocht (Scarperia), daar wordt een motor uit de grintbak geraapt.. dat moet die van Alcoba zijn want Sasaki's machine is kort voor die bocht blijven liggen..

In het Gresini persbericht vertelt Alcoba dat hij vermoedelijk (mijn gedachte) de finishvlag niet had gezien (hij zegt tijd te willen verbeteren) en dat hij plotsteling moest uitwijken omdat (teammaat) Rodrigo voor hem remde en dat hij in een soort van dode hoek kwam en (100 mtr voorbij de 'plaats delict' voordat hij het wist op de grond lag.. er wordt in dat bericht niet verteld dat hij JD geraakt heeft.. maar ik vind het raar dat zijn motor verderop in de grintbak lag..

de rol van Alcoba is 'puzzling me'
     Reageer met citaat 
Alcoba is imho gewoon een losstaand ongeval die gebeurde toen de rode vlag werd gezwaaid en Rodrigo remde zodat hij hem niet meer kon ontwijken.

Vwb Dupasquier: Hij werd zeker geraakt door Sasaki dat is goed te zien. Minder duidelijk te zien is waar hij geraakt werd. Anyways, het ziet er niet goed uit en het team heeft zich teruggetrokken evenals Lüthi….
     Reageer met citaat 
@RG500IU:

Zoals ik het zie maakt Sasaki 2x contact. Eerst met Dupasquier en daarna met Dupasquiers motor.

Bij het eerste contact komt Sasaki al helemaal los, waarna hij vrij licht de motor van Dupasquier nog raakt.

Hoe dan ook. Triest verhaal.

« Gewijzigd: 30-05-2021 om 10:49:06 door RacingRick »

fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ik heb de hele training gemist ik zal hem even terug kijken.



Wilde de hele sessie eigenlijk terug kijken maar kan hem niet vinden. RG meende dat eurosport hem er af gehaald heeft.

snap ik. Maar wilde ook de rest van de sessie nog zien.

« Gewijzigd: 30-05-2021 om 11:06:29 door fuzzybear »

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ik kan alleen maar de crash van de voorkant zien. daar zie je net achter de heuvel wat gebeuren. Het lijkt er in mijn ogen op dat de machine van JB hem zelf raakt. Maar in alle persberichten staat het anders. dus dat heb ik dan niet goed gezien.

Het is sowieso gissen omdat je het alleen maar van 1 shot van voren ziet.

JB is al gevallen en heeft de motor op zich gekregen zo lijkt het.
Sasaki lijkt daarop inderdaad op de motor te rijden.

Maar goed lelijke crash hopelijk komt JB er nog een beetje fatsoenlijk uit. Maar als ik de berichten zo lees vrees ik het ergste.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: