Gran Premio d'Italia Oakley favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4

Racetopic
6

Mugello

30 mei 2021
Italië Autodromo Internazionale di Mugello

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Fabio Quartararo
2Francesco Bagnaia
3Johann Zarco
4Aleix Espargaró
5Jack Miller
Volledige uitslag »

RACE

1Fabio Quartararo
2Miguel Oliveira
3Joan Mir
4Johann Zarco
5Brad Binder
Volledige uitslag »

TRIVIA

Joan Mir (Suzuki) behaalde hier 2021 met een derde plaats het 500e podium voor een Spaanse coureur in de Koningsklasse. Italië leidt nog steeds het landenklassement met 686 voor Spanje en de VS.
Repsol Honda testrijder/wild-card Tadayuki Okada (die voor het eerst sinds 2000 weer een Grand Prix reed) werd in 2008 met een viertiende plaats, op een leeftijd van 41 jaar en 109 dagen, de oudste coureur die in de MotoGP WK punten scoorde.
Sebastián Porto (Aprilia) wist hier als eerste Argentijn een Grand Prix buiten eigen land te winnen door in 2004 de 250cc race op zijn naam te schrijven.
Wat in Spanje nog nooit gelukt was gebeurde wel in Italië in 2012 toen met Daniel Pedrosa (Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha) en Héctor Barberá (Ducati)de eerste startrij van de zwaarste klasse voor het eerst alleen maar gevuld was met Spaanse rijders.
Haruchika Aoki, met de Molenaar V2 Honda, was in het natte tweede gedeelte van de race van 2001 veruit het snelst. Op basis van totaaltijden was zijn vjifde plaats het beste seizoenresultaat in dat jaar waarin hij beste privérijder werd.
Door de Italiaanse Grand Prix van 2009 te winnen, bezorgde Casey Stoner (Marlboro Ducati) de Italiaanse motorfabrikant de eerste thuisoverwinning in de zwaarste klasse.
In zijn 24e race voor Ducati behaalde Jorge Lorenzo tijdens de Italiaanse Grand Prix van 2018 zijn eerste zege voor het Italiaanse merk.
Andrea Iannone (Ducati) was in 2015 de eerste Italiaanse rijder met een Italiaanse machine die Poleposition wist te behalen sinds Giacomo Agostini (MV Agusta) in 1972 de snelste in de trainingen was op het circuit van Imola
Troy Corser, regerend Superbikekampioen, op Yamaha YZR, eerst in de Power-Horse en later Red Bull kleuren, haalde hier in 1997 met een twaalfde plaats zijn beste Grand Prix resultaat. Na de TT van Assen dat seizoen, zou Corser het team al verlaten..
Tetsuya Harada zorgde hier in 1999 voor historie door Aprilia met de RSW 500 V2 de eerste Poleposition in de zwaarste klasse te bezorgen.
Scott Russel, de wereldkampioen Superbikes 1993, reed als vervanger van de net gestopte Kevin Schwantz in 1995 hier zijn eerste race voor Lucky Strike Suzuki en werd 12e.
Andrea Dovizioso (Ducati) zorgde met zijn zege in 2017 voor de eerste overwinning op Mugello door een Italiaanse rijder op een Italiaanse motorfiets in de zwaarste klasse.
Jorge Lorenzo behaalde hier in 2016 de 100e MotoGP overwinning voor Yamaha door Marc Márquez in de laatste meters te verslaan. Teamgenoot Valentino Rossi moest opgeven wegens een opgeblazen motorblok.
Wild-card rijder Pier-Francesco Chili, die als tweede getraind had, haalde in 1995 met een tiende plaats voor de laaste keer namens Cagiva Grand Prix punten binnen.
Door het 2013 podium (Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow) eindigde een serie van 17 jaar waarin Italianen onafgebroken op het podium van de zwaarste klasse stonden. Luca Cadalora was in 1996 de eerste met een derde plaats.
Loris Capirossi (Emerson Honda Pons) werd in 2000 na een racelang duel met Max Biaggi en Valentino Rossi, die beiden vielen in de slotfase, de eerste Italiaan die de zwaarste klasse op dit circuit won.
Topic: Gran Premio d'Italia Oakley (9116 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Zarco en Bastianini, wie is er schuldig

https://streamable.com/exo3pz
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
     Reageer met citaat 
Zarco niet iig. Die reed voorop en deed een proefremmetje zoals wel vaker gebeurd op weg naar de startgrid. Je kunt moeilijk van hem verwachten dat hij voortdurend achterom kijkt, van Bastianini wel dat hij voor zich kijkt.
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 30-05-21 om 17:34:56
Man man wat een geklooi met die tracklimits. Vroeger moesten we altijd lachen om de F1 met zulk gehannes, tegenwoordig is het bij de MotoGP ook schering en inslag. Na de race altijd maar weer afwachten wat nou uiteindelijk de eindstand wordt.


Voor mij de limit. Ik track het niet meer.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Weet eigenlijk iemand waarom er groen asfalt naast de baan aangelegd is waar je niet over heen mag rijden?
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Naast de droevige zaken rondom het fatale ongeluk van JD50 zag het er zeker in Mugello erg schraal uit.

Wat je ook vindt van het racen als tv en kijksport, racen zonder publiek blijft een armetierige bedoening. Zeker voor de rijders, terugzwaaien naar die virtual fan wall lijkt me zo sneu.

FQ liet een race zien in de beste Jorge Lorenzo tradities. Een beetje saaie maar briljante race en overwinning. Wat is ie gegroeid in zijn rol de laatste jaren, mooi om te zien.

Bagnaia helaas onderuit. Een goede rijder maar die overwinning wil maar niet lukken lijkt het.

De meest stabiele Ducati rijder is toch wel Zarco, continue voorin en valt weinig. Als er iemand een eerste overwinning verdient is hij het wel.

Wat vreselijk zonde van Morbidelli, hoeveel tegenslag kun je hebben in 1 seizoen. Als er iemand top materiaal verdient is hij het wel.

Vinales? Af en toe goed voor een overwinning of super snel rondje. Ruil hem zsm met Franky van team, misschien is een optreden iets meer buiten de spotlights beter voor onze top gun. Ben ik de enige die weke knieen krijgt van dat roze baby gedoe??

MM? Het lijkt erop dat ie meer in de kreukels zit dan hijzelf wil toegeven of naar buiten wil brengen. Die schouder luxatie problemen blijven hem achtervolgen. Hoe veel operaties kun je op een gewricht toepassen voordat je het kapot snijdt
De weg terug zal een erg lange worden, met de nieuwe lichting rijders voorin zal het verdomd zwaar worden voor onze Marc.
Crash na crasch op een toch al kapot gebeukt lichaam zal niet meevallen.

Een briljant optreden van Mir, op de typische Mir manier toch regelmatig op het podium.

Rins?? Hij blijft er op het moment surpreme afvallen, hoe lang blijft ie krediet houden bij Suzuki?

Sterk optreden van KTM, vooral Oliveira was briljant.


De oude meester? Wel, oordeel zelf, ik denk dat ie ieder moment komt met DE MEDEDELING.

Bastianini, een typische beginnersfout. Zoals we allemaal wel eens maken in het leven.

Op naar Barcelona!
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Capirex_65 schreef 31-05-21 om 09:37:24

De oude meester? Wel, oordeel zelf, ik denk dat ie ieder moment komt met DE MEDEDELING.


Inmiddels denk ik dat zelf ook wel. Ik las eerder dat jij ook zei dat je dacht dat hij binnenkort wel zou worden weg gestuurd door Razali, maar daar geloof ik niks van. Een instituut als Rossi kan hij niet wegsturen, hij kan hem hoogstens geen contract voor volgend jaar aanbieden. Maar inmiddels denk ik wel dat Rossi zelf binnenkort de pijp aan Maarten geeft.
     Reageer met citaat 
Trax schreef 30-05-21 om 09:59:20
(...)


Ik heb het met een mengeling van ergernis en leedvermaak zitten bekijken. Hoe kan het dat MV zich zo laat piepelen en anderzijds wat een zwak en vervelend gedrag van MM. Slim, uitgekookt, maar ergerlijk.

Dacht dat hij na Sepang en zijn faceplant daar dit wel afgeleerd zou hebben.


Het blijft een etterbak voor mij.
Wel alle respect voor zijn gedrevenheid, of is dat meer blinde bewijsdrift inmiddels?
Luisteren naar je lichaam is bij MM aan dovemans oren gericht lijkt het.
Op deze manier komt die volgende titel er niet.
Wel mentaal ijzersterk hoor. Maar je lichaam signaleert een keer dat het klaar is toch?

En Rossi ; alle glans is weg. De dof geworden grootmeester die als een nachtkaarsje uitdooft en er alleen zelf nog in gelooft.
Wie verlost hem uit zijn droom?
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
Johannes schreef 31-05-21 om 07:47:29
Weet eigenlijk iemand waarom er groen asfalt naast de baan aangelegd is waar je niet over heen mag rijden?


Als ze er nu eens kunstgras van maakten en er standaard bij de briefing bij gingen vermelden dat dit spekglad is?
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 31-05-21 om 11:17:26
(...)


Als ze er nu eens kunstgras van maakten en er standaard bij de briefing bij gingen vermelden dat dit spekglad is?


Totdat er dan eens iemand walgelijk hard crasht met wie weet wat voor gevolgen en dan is het weer, "welke idioot legt daar dan ook zoiets glad neer gelijk naast een circuit". Ik weet het ook niet maar zo is er ook niks aan. De straf van Oliveira sloeg al nergens op maar die van Mir nog minder. En dan dus ook nog Roberts in de Moto2.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Precies, en het blijft lastig om grenzen te stellen aan een sport die bestaat bij de gratie van net over de grens gaan.

Uiteindelijk rij je op een circuit waarbij je toch binnen de lijntjes moet blijven kleuren. Anders kun je net zo goed je eigen rondjes bedenken op een grote asfalt vlakte.

Die vlakken en uitloop stroken zijn er als safety buffer, als je het verkeerd inschat kun je beter over een groen vlakje gaan dan het gras of het grind in.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
En er klopt ook iets niet. Oliveira en Mir hebben allebei een plaats in moeten leveren vanwege over die groene streep rijden. Dus Olivera van 2 naar 3 en Mir van 3 naar 4. Die straffen zijn nooit herroepen. Maar nu is er een uitruil gedaan en iedereen blij en iedereen vindt het erg lollig. Maar dat klopt niet, het feit dat een ander ook in de fout gaat betekent niet dat jouw straf niet meer hoeft te gelden. Dus zou eigenlijk Zarco naar P2 moeten. Nu wordt er een koehandeltje van gemaakt.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Dat was ook vreemd, je zag de rijders met elkaar in gesprek van wat gebeurt er ?

Beide een plek terug zou betekenen dat MO naar 3 moet, JM naar 4 en JZ dan 2 plekken omhoog naar 2.

In dat geval hebben beide podium kandidaten 1 plek verloren en Zarco 2 plekken gewonnen, ook dat zal wel meegespeeld hebben.
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
     Reageer met citaat 
Ja, nou en? Oliveira en Mir hebben toch allebei iets gedaan wat niet mocht en moesten daar toch zo nodig voor gestraft worden? Dat Zarco daar dan van profiteert doet niet ter zake. Je mag dus niet over het groen rijden maar als iemand die bij je in de buurt rijdt het ook doet dan mag het toch wel. Dan is de boodschap dus nu: met z'n allen massaal over het groene stuk rijden want dan mag het dus gewoon.
     Reageer met citaat 
We begeven ons op glad ijs..of beter heel glad gras
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Heel glad

Wat als iedereen over dat groene gaat en een plaatsje terug gezet wordt? Heb je dan wel een winnaar of is nr 2 de eerste ?
Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999

Pagina's: 1 2 3 4


Snelle navigatie: