Assen '21 Moto2 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
9

Assen

27 juni 2021
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Raul Fernandez
2Remy Gardner
3Sam Lowes
4Arón Canet
5Héctor Garzo
Volledige uitslag »

RACE

1Raul Fernandez
2Remy Gardner
3Augusto Fernandez
4Sam Lowes
5Marco Bezzecchi
Volledige uitslag »

TRIVIA

Wilco Zeelenberg (Exact Honda) stond in 1994 na een uitgekiende inhaalactie in de GT bocht in de laatste ronde voor de 11e (P3) en laatste keer in zijn carrière op het podium. Wilco reed (vanwege WK voetbal) met een oranje helm, publiek: 'olé olé..'
In 1977 was er het eerste succes voor Kawasaki met de KR250 tandemtwin. De eerste zege werd in ons land behaald door Mick Grant, teamgenoot Barry Ditchburn maakte het feest compleet met een derde plaats.
De verregende TT van 2003 kende een bijzonder podium. Anthony West won hier zijn enige Grand Prix op de Abruzzo Aprilia, teamgenoten Franco Battaini en Sylvain Guintoli (Campetella Aprilia) evenaarden/haalden met P2 en P3 hun beste (GP) klasseringen.
Kenan Sofuoğlu (Technomag-CIP/Suter) werd in 2011 de eerste Turkse coureur in de geschiedenis die een Grand Prix podium behaalde door tweede te worden bij de TT. 'Superglue' was ook de eerste oud Supersport winnaar op een Moto 2/GP podium.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
De Zwitser Eskil Suter, tegenwoordig in de Moto 2 een grote naam, behaalde hier in 1996 op een Aprilia met een vijfde plaats zijn beste Grand Prix klassering.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Bo Bendsneyder werd hier in 2021 de eerste Nederlandse GP coureur die ondanks een dubbele long lap penalty (valste start) een WK punt wist te scoren.
Elf jaar na zijn laatste overwinning (ook in Assen) wist Anthony West in 2014 de Moto2 race van de 84e Dutch TT, die verreden werd onder regenachtige omstandigheden, te winnen.
Met een 4e startplaats op de eerste rij en een zelfde positie in de race van 1996 krijgt MQP Racing Honda rijder Jurgen van den Goorbergh het publiek in vervoering, alsof de overwinning gevierd werd! Jurgen's beste klassering ooit in een Grand Prix!
1971 was een topjaar voor Theo Bult. Bij de TT haalde hij s'ochtends een derde plaats in de 350cc klasse met zijn Riemersma Yamsel (Yamaha blok/Seeley frame), In de middag ging het nog beter toen hij tweede werd achter Phil Read bij de kwartliters.
Carlos Lavado wint in 1980 zijn eerste Grand Prix met de Venemotos Yamaha. Alle andere races werden dat seizoen gewonnen door Kawasaki KR250 (Toni Mang/Kork Ballington) machines.
Na drie tweede plaatsen boekte Nastro Azurro Aprilia coureur Valentino Rossi in 1998 hier zijn eerste kwartliterzege. Met nog vier overwinningen werd hij in zijn debuutjaar tweede in het wereldkampioenschap dat jaar...
Topic: Assen '21 Moto2 (5206 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Gelukkig lieten de heren zich niet door de regen uit het veld slaan. Mooie tweede vrije training. Crashes van Celestino Vietti en Cameron Beaubier recht voor mijn neus.
Bezzecchi bleef in zijn eentje doorstampen. Ik hoop dat hij de Ajo mannen zondag eindelijk een keer klopt.
     Reageer met citaat 
Bo was zo;
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Petje af voor Manuel Gonzalez die zonder FP1 in de natte FP2 de MV van Baldasarri naar de 14e plek reed
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
bredebeier schreef 25-06-21 om 16:27:28
Bo was zo;

Ben benieuwd wat er was, droog en regen beiden ruk.
Midstar racing
     Reageer met citaat 
midstar schreef 25-06-21 om 17:44:52
(...)

Ben benieuwd wat er was, droog en regen beiden ruk.


Geen gevoel met de motor… balen zeg dat het juist op Assen is.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Baltus wel heel netjes in de natte FP2!
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 25-06-21 om 18:18:45
(...)
Geen gevoel met de motor…

En ook nog problemen met de elektronica, dat zal misschien bijgedragen hebben aan dat slechte gevoel. In FP1 ook nog wat tijd verloren met technisch probleem geloof ik.. Maar ik zet hem niet meer op de eerste startrij in de PPC
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
FP2:
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Bo heeft zich toch netjes hersteld na moeilijke vrijdag. Als hij zijn tijd uit Q1 had kunnen herhalen in Q2 dan was dat P4 of 5. P13 (na geschrapte resultaten van oa Bezecchi) was licht teleurstellend. Maar er waren zaterdag goede ontwikkelingen zodat ik hoop heb voor een mooie top 10
     Reageer met citaat 
Bo knappe race gereden
     Reageer met citaat 
Wat een tempo van Raul Fernandez. Buiten mijn gezichtsveld terug gevallen naar de negende plek maar hij pakte iedereen terug en sloeg nog een gaatje. De meesten pakte hij voor mijn neus in de Haarbocht [/url]
     Reageer met citaat 
Zeker knappe race! Hij was zooo sterk in de strubben. Maakte daar helaas een schakel? fout, had nog veel meer ingezeten ondanks die dubbele long lap.
Petje af voor zijn doorzettingsvermogen
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
MB84 schreef 27-06-21 om 13:23:19
..strubben. Maakte daar helaas een schakel? fout, ..

Ik heb genoten van Bo, echt toprace gezien de omstandigheden. Zag hem in opwarmronde de long lap al nemen.. was het in gedachten van "alles of niks, ik moet er bij zitten bij de start en weet wat de gevolgen zijn als ik te snel vertrek"? Maakte na 2x LL telkens plaatsje goed daar ...en idd een keer zag ik ook dat foutje waardoor hij 2-3 plaatsen verloor. Het leek in mijn ogen een slide met beide wielen waardoor hij helemaal stil viel, maar kan net zo goed schakelfout bv zijn, wie weet lezen/horen we dat nog.

Maar hij heeft vastberadenheid getoond en gaf niet op.. realistisch gezien zat P15 er net niet in in de slotfase. Dat veranderde echter toen Beaubier wijd ging in Haarbocht en gat met seconde ongeveer teruggebracht was. Toen zei ik al "let maar op, in de GT gaat hij het proberen" Dat gebeurde dus ook onder luid gejuich van publiek begreep ik van correspondent Optimate die dat met eigen ogen had gezien en mij dat appte

De ontlading na afloop (sloeg paar keer op de tank.. ik dacht dat het toch niet gered had - kan ook door de valse start zijn), was mooi om te zien en was een en al gedrevenheid
     Reageer met citaat 
Hij schoot 4x in de neutraal bij de strubben, daardoor verloor hij zeker 1x 4 a 5 plaatsen.
Mooi dat hij toch een puntje pakte!

9 wedstrijden gereden, 8x in de punten!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Leuke race! Marc VDS vs Ajo. En uiteindelijk toch weer een 1-2tje voor de mannen van Ajo.

Sterk hoe Raul zich herstelde van een slechte start ( viel terug naar P9) en de wedstrijd vervolgens won ik vergeet soms wel eens dat hij een Rookie is. Zo cool en foutloos en ondertussen al 3x gewonnen. Zeer indrukwekkend. Ik wist dat hij goed was, maar had dit ook niet verwacht.

Gardner dus 2e en behoudt een aardige voorsprong op Raul van 31 punten. Fantastische eerste helft van hem. Ook 3x gewonnen en 8 podiums uit de eerste 9 races Wat een stappen heeft hij door de jaren heen gemaakt.

Leuk dat Augusto Fernandez weer eens een podium pakt.

Lowes reed een goede race. Net niet genoeg voor het podium.

Bezzecchi knap teruggevochten na die slechte kwalificatie. Het is allemaal nog niet erg overtuigend alleen. Nog geen race gewonnen. Had ik niet verwacht. Het kan nog, maar het gat naar Gardner is al behoorlijk.

Diggia begon het jaar goed, maar valt nu toch wel veel.....

Jammer van Bo. Jumpstart, 2x longlap als gevolg en verschillende keren een false neutral het was helaas niet zijn race. Wel knap hoe hij zich steeds terugvocht en in de GT nog voorbij ging aan Beaubier

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: