TT 2021 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Racetopic
9

Assen

27 juni 2021
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Maverick Viñales
2Fabio Quartararo
3Francesco Bagnaia
4Takaaki Nakagami
5Johann Zarco
Volledige uitslag »

RACE

1Fabio Quartararo
2Maverick Viñales
3Joan Mir
4Johann Zarco
5Miguel Oliveira
Volledige uitslag »

TRIVIA

In de '85 TT een primeur als er voor TV voor het eerst een on-board camera wordt gebruikt op de Honda van Randy Mamola. Echter weinig interessante beelden omdat Mamola voor het veld uitrijdt & de concurrentie achter hem onderuit gaat op de natte baan
Chris Vermeulen (Rizla Suzuki GSV-R) behaalde tijdens de natte kwalificatiesessie van 2007 hier de voorlopig laatste MotoGP Poleposition voor Suzuki. (de volgende Pole voor Suzuki was met Aleix Espargaró in Catalunya 2015).
Jack Middelburg debuteert tijdens de Dutch TT van 1977 als GP coureur in de 350cc (Yamaha) en de 500cc (Suzuki). In beide races eindigt hij als 11e, wat toen nog net buiten de punten was.
Randy Mamola maakte in 1979 ook zijn 500cc debuut op een Zago Suzuki die hij aangeboden kreeg omdat de vaste rijder van deze machine, Mike Baldwin, geblesseerd was. Na een 17e trainingstijd werd hij 13e in de race.
Wanneer het in 1981 kort voor de start begint te regenen, heeft Kenny Roberts al zijn kansen verspeeld als er verkeerde remblokken gemonteerd blijken te zijn. Kork Ballington haalt met P3 de eerste podiumplek binnen voor de Kawasaki 4-cylinder.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Boet van Dulmen, op een OW53 Yamaha, haalt met regenbanden op een opdrogende baan zijn beste TT resultaat (P2) ooit in 1981. Met Willem Zoet (Stimorol Suzuki; 4e) en Jack Middelburg (Sarome Suzuki; 5e) is er groot Nederlands succes.
De jongste TT winnaar ooit was de toen nog 15 jarige Marco Melandri die de 125cc won in 1998. De oudste was Fergus Anderson die op 45 jarige leeftijd in 1954 de 350cc won.
Barry Sheene (Suzuki) won de TT van 1975 voor Giacomo Agostini toen ze in exact dezelfde tijd over de finish kwamen. De toenmalige tijdwaarnemingsapparatuur kon het verschil niet meten. De Brit kreeg de zege toegewezen op basis van de finishfoto.
Barry Sheene (Suzuki) was in 1975 op Assen in de 500cc klasse de eerste rijder die een Grand Prix wist te winnen met een slick (Michelin) achterband op zijn machine.
#11 Ben Spies werd in 2011, na Pat Hennen, Kenny Roberts, Freddie Spencer, Randy Mamola, Eddie Lawson, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, John Kocinski, Kenny Roberts Jr en Nicky Hayden, de 11e Amerikaanse coureur die een 500cc of MotoGP race won.
Bij de TT van 2009 behaalde Fiat Yamaha rijder Valentino Rossi zijn 100e Grand Prix zege in zijn 217e GP start. Bij de Rossi-tribune in de Ruskenhoek werd in de uitloopronde een groot spandoek uitgerold met een fotocollage van al zijn zeges.
Topic: TT 2021 (37010 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
Nou, op weg voor daggie 2.
     Reageer met citaat 
Vandaag wel tassenconfrole.
Vinales ook het snelste in de warm-up.
     Reageer met citaat 
QR code van pa kon niet opgehaald worden… O loop maar door
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Alles was klaar sneltest van gisteren en QR code word ik vanochtend rond zes uur wakker met een flinke migraine aanval. ik heb sinds kort wel medicijnen van de huisarts daarvoor maar daar werd ik toch een partij suf van.. Dus terug naar bed en kwart voor 11 de wekker gezet en het hele gebeuren maar vanaf de bank bekeken. :'( :'(

Race zelf was zeker vermakelijk. Bijzonder om te zien hoe de Yamaha's wegliepen erg sterk. Peter Bom had het er over dat ze elkaar raakten bij de start maar na een X keer de herhaling te hebben gezien meen ik dat dit niet het geval was.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Capirex_65
#Be a Racer

     Reageer met citaat 
Ondanks alle testen voor toegang perikelen toch zaterdag en gisteren op tijd op het circuit kunnen zijn.

Het was ondanks de aanwezigheid van 11500 mensen toch nog best sfeervol. De verdeling van mensen over de tribunes was goed geregeld. De aan en afvoer met bij elke tribune de eigen bubbel was goed gedaan. En met zo weinig mensen was de aan en afvoer een makkie, je was er zo op en ook zo weer weg. Die veelgeroemde uiTTocht is altijd vreselijk, je wilt gewoon zsm naar huis.

De race, vanaf de Stekkewal had je goed uitzicht op de Duikersloot Ramshoek sectie. Zoals FQ en ook Mir daar vooordeel hadden van hun Yamaha en Suzuki, echt ongelofelijk. En die inhaalacties bij Hoge Heide, als je dat kan ben je echt top.

Die Fabio is nu wel op de top van zijn kunnen, live zie je zoveel beter wie echt snel en goed is. Wat een wedstrijd zeg. Maar ook MV, met al die shit en toestanden om zich heen toch gewoon weer 2e worden. Acteren en presteren op dit niveau is echt idioot zwaar, ook hulde voor hem dat ie probeert zich staande te houden.

Mir, zoals altijd, onzichtbaar weer een podium plek. Briljant gereden.

Zarco en Oliveira liggen altijd op de loer, beide veruit de beste Duc en KTM rijders.

Pech voor Pecco, Miller, Rins en Martin.

Achter het podium een mooie aan elkaar gewaagde groep, Aleix E is er gewoon bij nu. Verstandig gereden van MM, een keer niet crashen en gewoon uitrijden is wel zo slim.

Arme Takaaki, door iedereen ingehaald en gelijk zijn ritme kwijt.

De oude meester? Live, ook in de trainingen zie je duidelijk dat ie snelheid te kort komt, gestart als geloof ik laatste, Bastianini ingehaald en voor mijn neus onderuit. Bijna genant om te zien.

Complimenten aan Gerloff, op een onbekende motor en een onbekend circuit toch een mooie race gereden, Luca M was geen partij voor hem. #10 was veruit de langzaamste, maar met een Erg Belangrijk famililid is het makkelijk handhaven



Op naar 2x de Ducati Drag Strip!

« Gewijzigd: 28-06-2021 om 08:51:11 door Capirex_65 »

Aprilia Tuono R 2008 Ice White
Aprilia RSV Mille 2000 track bike
Aprilia ETX 6.35 1999
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Ja mooie race gezien. Nakagami die reageerde voor mijn gevoel als Rookie. Werd 1 keer even onverwacht door MM ingehaald en was zo enorm uit zijn ritme dat kostte hem een paar plekken en een paar rondes om her pakken. Jammer. Hij zat er zo mooi bij. Ik had het hem wel gegund.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Dat was een leuke race! Vooral de eerste helft dan, want uiteindelijk trokken de Yamaha mannen een aardig gat.

Winst nummer 4 voor Fabio dit jaar knap seizoen tot nu toe. Wint waar het kan, maar pakt solide punten/ podiums waar dat niet kan. Ik gun het hem ook wel, zeker na verleden jaar, wat voor hem op een behoorlijke deceptie uitliep.

Vinales eindelijk weer eens een sterke race. Ook nu weer te veel tijd verkloot door niet door te kunnen/ durven zetten. Maar wel een goede P2 uiteindelijk.

En dan is het bekend dat hij volgend jaar niet meer op Yamaha zit. Ik zag het niet meteen aankomen (en al helemaal niet naar Aprillia), maar bij Yamaha blijft het ook elk seizoen aanmodderen. Het ene weekend geweldig, het volgende weekend kleurloos. Vooral in de races dan, want met de trainingen staat hij meestal wel voorin.

Toen Vinales voor Yamaha tekende was het voor mij niet de vraag of, maar wanneer hij z'n eerste wereldtitel zou pakken. Hoe anders kan het lopen.....
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Goede 3e plaats van Mir komend vanaf P10 op de grid. Hij kent een goed en constant seizoen, maar echt dreigend is de combinatie Mir/ Suzuki tot nu toe nog niet. Dat laatste beetje mist nog. Als ze dat kwalificeren nou eens onder controle krijgen.

Jammer van Nakagami mooi om hem voor de podiums te zien strijden, maar hij liet zich wel heel erg uit z'n ritme slaan toen Vinales er langs kwam. Een positie of een paar verliezen oke, maar terugvallen tot P9?.......hij is ook niet bepaald een Rookie meer.

Zarco blijft lekker bezig op de Pramac Ducati Voor mij een beste verrassing. Ik had hem daar bij vlagen wel verwacht, maar zo goed en constant als dat hij presteert? nee dat niet.

Rossi......tja wat moet je er van zeggen. Wederom een crash en wederom op een positie buiten de top 10. Als je als 9-voudig wereldkampioen elke race zo moet pushen voor een paar puntjes, dan is het nu echt wel tijd om ermee te kappen.

Aan de andere kant, ben ook wel benieuwd naar Rossi op een Ducati.

Pagina's: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17


Snelle navigatie: