Donington, WSBK is coming home to where it all started favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
4

Donington Park

4 juli 2021
Groot-Brittannië Donington Park, Leicestershire

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jonathan Rea
2Michael van der Mark
3Tom Sykes
4Alex Lowes
5Garrett Gerloff
Volledige uitslag »

RACE 1

1Toprak Razgatlioğlu
2Jonathan Rea
3Alex Lowes
4Tom Sykes
5Michael van der Mark
Volledige uitslag »

RACE 2

1Toprak Razgatlioğlu
2Garrett Gerloff
3Tom Sykes
4Scott Redding
5Michael van der Mark
Volledige uitslag »

TRIVIA

Wild-card rijder Neil Hodgson (GSE Ducati 996) wist hier in 2000 zijn eerste WSB zege te behalen voor landgenoot Chris Walker die ook met een wild-card reed.
Doug Polen (Fast By Ferracci Ducati 888) begint zijn eerste volledige seizoen (1991) met een zege in race 1 van het openingsweekend, in race 2 kwam hij niet aan de finish.
Bij zijn debuut als wild-card in 2008 rijdt HM Plant Honda rijder Cal Crutchlow in race 2 met P2 achter Ryuichi Kiyonari gelijk naar het podium op de natte baan. Met deze prestatie zou hij een vaste plek in het WK supersport voor 2009 verdienen..
Donington Park wordt gezien als een van de gladste circuits ter wereld. De oorzaak: vliegtuigen die hun brandstof dumpen bij het aanvliegen van het nabijgelegen East Midlands Airport...
Carl Fogarty´s carrière begon op deze dag in 1992 pas echt op Donington Park. Eerste Superpole en op weg naar de zege in race 1 ging hij onderuit. Hij vocht terug en won race 2, zijn eerste van 59 WSBK zeges!
Michael van der Mark (Pata Yamaha) schreef in 2018 geschiedenis door als eerste Nederlandse rijder een WSB overwinning te behalen. Een dag later maakte hij er een dubbelsucces van door ook race 2 te winnen.
Tom Sykes (Kawasaki) behaalde hier in 2013 zijn eerste dubbelzege. Voor Kawasaki was het de eerste dubbel sinds 2000 toen op Sugo (Japan) veel wild-card rijders deelnamen.
Max Biaggi's race 2 in 2011 eindigde toen hij de zwarte vlag kreeg wegens het negeren van een ride-through penalty voor een jump-start. Biaggi zette wel een nieuw record neer voor 39 races onafgebroken in de punten sinds Brno 2009.
Giancarlo Falappa won op een Bimota race 2 van de openingsronde in 1989 bij zijn internationale debuut als Superbike coureur. Falappa, die nog maar ruim een jaar racete, zou een van de succesvolste Italiaanse coureurs worden in deze klasse.
Door zijn zege in race 2 van 1991 werd Stéphane Mertens (Ducati) de eerste rijder in de WSB geschiedenis die met 3 machinemerken zegevierde. Hij won eerder met Bimota en Honda.
Tom Sykes (Kawasaki) pakte hier in 2018 zijn 44e poleposition waarmee hij het oude record van Troy Corser verbeterde.
Tom Sykes behaalde hier in 2012 de 25e Poleposition voor Kawasaki.
Marco Melandri bezorgde in 2012 BMW hier de eerste overwinning. Teamgenoot Leon Haslam zorgde met een tweede plaats gelijk voor een 1-2 zege. Een herhaling zat in race 2 er in, beide rijders gingen in de laatste bocht echter onderuit.
Toprak Razgatlioglu (Puccetti Kawasaki) behaalde in race 2 van 2018 een tweede plaats waarmee hij de eerste Turkse coureur werd die in deze klasse een podium wist te behalen.
Tom Sykes (Kawasaki) noteerde door winst in race 1 van 2017 een nieuw record met zijn 9e achtereenvolgende zege op Donington. Het oude record stond op naam van Carl Fogarty die tot 8 zeges achterelkaar kwam op Assen.
Troy Corser heeft in 2008 een beroerd weekend als hij maar liefst zes keer, mede door de belabberde omstandigheden, crasht met zijn Santander Yamaha Italia R1. Toch valt er nog wat te lachen als hij P3 verovert in race 2.
In race 1 van 2008 eindigt wild-card rijder Tom Sykes met zijn Rizla Suzuki bij zijn debuut gelijk op een tweede plaats achter winnaar Troy Bayliss. In 2009 zou hij bij Yamaha teamgenoot worden van de wereldkampioen van dat jaar, Ben Spies.
Pierfrancesco Chili (Alstare Corona Suzuki GSX-R) was met een zege in race 2 van 2001 de laatste rijder die op een 750cc machine een World Superbike race wist te winnen.
Carl Fogarty´s carrière begint in 1992 hier pas echt. Eerste Superpole en op weg naar de zege in race 1 gaat hij onderuit. Hij vocht terug en won race 2, zijn eerste van 59 WSBK zeges!
Topic: Donington, WSBK is coming home to where it all started (5027 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Het toneel van de allereerste races in dit kampioenschap in 1988, toen met winnaars Davide Tardozzi (Bimota) en Marco Lucchinelli (Ducati).

Chas Davies kan de 6e rijder worden met 100 of meer podiums, het rijtje nu:
194 Jonathan Rea
130 Troy Corser
116 Noriyuki Haga
112 Tom Sykes
109 Carl Fogarty
99 Chaz Davies

In FP1 was Rea de snelste voor Razgatlioglu en Sykes, VDM 9e op 1,3. In FP2 Gerloff op P1 voor Rea en Toprak, VDM snelste BMW op P9 op 1 seconde.

Nozane reed vanmorgen nog wel, maar is rest weekend 'unfit' verklaard vanwege een breuk in zijn vinger opgelopen in de Navarra test.
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
FP3 was nat. de britten voelen zich overduidelijk wel thuis op een natte Engelse baan.
1) Rea
2) Lowes
3) Haslam
4) Sykes

Gerloff is de eerste niet brit op p5. Doet het overigens erg goed op en baan die hij nog niet kent.

Vdm moet nog flink aan de bak. Staat wederom weer p10 en (ook) in het nat op ruime achterstand van zijn teamgenoot Sykes.


Ik hoop dat de combi BMW en VDM toch binnenkort wat groei kunnen laten zien.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Michael 2de in de Superpole
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Net even gekeken. zo zeg wat een start van Toprak.. deed beetje aan Senna jaren geleden denken op de halfnatte baan. Rea had het moelijk in het begin en liet de Turk maar gaan om 20 punten binnen te halen.
BMW's goed, allebei degelijk in de top 5 (met beetje geluk..)
Geen Ducati baantje is al wel duidelijk.. Redding is niet degene die het Rea vuur aan de schenen gaat leggen, incidenteel succes zal er zeker zijn, Toprak is de naaste belager. Gaat nog mooi kampioenschap worden
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 03-07-21 om 19:08:45
Toprak is de naaste belager. Gaat nog mooi kampioenschap worden


Ja qua strijd om de titel allicht. ik moet zeggen dat ik afgezien van de strijd om p4 en verder de afstanden weer enorm vond onderling.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
BINGO! zijn eerste podium voor BMW is een feit! Hij lag nog een tijdje 2e maar had niet het tempo om met Sykes mee te kunnen. Had ook wel beetje geluk dat Lowes er af ging.

Maar de eerste is binnen. Dat duurde bij Yamaha meen ik wat langer?

goed om te zien dat de BMW's er onder deze omstandigheden goed bij zitten.

Rea toch weer beresterk in de sprintrace. Toprak kwam ook goed op zetten. Die is echt heel sterk op dit moment.

Ik vraag me wel af, als de race langer had geduurd VDM het had kunnen redden. Ook Haslam en Gerloff waren echt wel snel onderweg.

Maar deze pakken ze hem niet meer af.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Goed weekend tot zover voor Michael en BMW. Gisteren een knappe race van Michael, vooral in de beginfase. Laatste paar ronden kreeg hij het toch weer lastig met de banden.

Maar zojuist in de sprintrace z'n eerste podium op BMW met plaats 3! Sykes wordt zelfs 2e en daarmee ook meteen een dubbel podium. De eerste voor BMW sinds 2013.

Dit is wel even fijn en een lekkere opsteker natuurlijk, maar het gebeurde wel weer in wisselende/ lastige omstandigheden. Daarin doen de BMW's het wederom goed, net als in Aragon. Ben benieuwd hoe ze er onder droge omstandigheden voorstaan tov Misano en of ze inderdaad stappen hebben gezet tijdens de Navarra test.

Maar van mij mag het regenen de 2e race. Dan zijn de BMW's sterk. Wederom een dubbel podium. Lekkere boost voor Assen

« Gewijzigd: 04-07-2021 om 13:52:49 door Plaggie »

RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
fuzzybear schreef 04-07-21 om 13:02:23
..
Maar de eerste is binnen. Dat duurde bij Yamaha meen ik wat langer?..

Ja, maar dat kan je opzoeken
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Knap inderdaad hoe Toprak gisteren vanaf een 13e startplaats moest komen en binnen 2 ronden op kop lag om vervolgens de race overtuigend te winnen.

Ik geloof ook dat hij de grootste bedreiging gaat vormen voor Rea. Hij zit er nu elk weekend bij, pakt steeds podiums en wint races waar het kan. Hij is constant en dat ben je wel nodig tegen Rea.

Redding valt me tegen tot nu toe. Kan nog geen vuist maken. Is gewoon niet snel genoeg tot nu toe. Ik begreep z'n gok voor regenbanden wel zojuist in de sprintrace. Als je de snelheid niet hebt kun je beter een gokje wagen. In Aragon pakte dat perfect uit, nu was het de verkeerde keuze.....

Lowes doet het leuk als 2e man bij Kawa, maar hield er iemand ook serieus rekening met hem als titelkandidaat? Ik niet in elk geval. Eigenlijk al niet vanaf het moment dat hij voor Kawasaki tekende. Had nooit het idee dat hij een bedreiging zou vormen.

Tot nu toe klopt dat ook wel. Ik zie dat niet veranderen. Gewoon een goede 2e coureur naast Rea, die leuk meedoet en op z'n goede dagen de podiums pakt.

Rinaldi en Gerloff zijn snel, maar te onregelmatig.

Dus ja, Rea VS Toprak.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
En Rea laat zien dat ie ook gewoon maar een mens is...
33 races achtereenvolgend in de punten vanaf Phillip Island race 2/2020, daarvoor 48 vanaf Brno 2018, 2x een 0 in 83 races.
Kampioenschap op de kop, op naar Assen
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Een crash voor Rea en wederom een overwinning voor Razgatlioglu. Rea is ook maar een mens inderdaad, al twijfel ik daar soms wel aan Toprak maakt er maximaal gebruik van sterk weekend met 2x een overwinning! een hij neemt dus de leiding in de tussenstand over.

Knappe race ook van Gerloff, verdiend op die 2e plaats.

Sykes P3 hij is een Donington specialist, maar toch knap hoe hij onder droge omstandigheden het podium haalt op de BMW en Redding achter zich weet te houden.

Goed weekend van Mickey ook. 5-3-5 is een prima score en zn beste tot nu toe met de BMW. Vooral de sprintrace was mooi natuurlijk met zn eerste podium op de BMW en een dubbel voor het team.

Toch baal ik wel lichtelijk dat hij bijna 9 seconden moest toegeven op Sykes in race 2. Prima uitslag met een 5e plaats, maar het is zn teammaat die de show steelt. Ik wil er niet te zuur over doen, maar ik had toch gehoopt dat hij vrij snel de nummer 1 positie binnen BMW kon opeisen.

Skyes rijdt een sterk seizoen tot nu toe, simpel zat. Heeft natuurlijk ook al 2 jaar ervaring met de BMW en het team. Maar ja.....wat niet is kan nog komen. Dit was in ieder geval een goede generale voor Assen! Ben erg benieuwd wat Michael daar kan doen. Ook Sykes is altijd snel op Assen. Wordt interessant.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Mogelijk is de BMW ook een lastige fiets om het maximale uit te halen. Kijk maar naar de resultaten van Folger en Laverty Die hebben een dramatische start van het seizoen. Komen totaal niet in het spel voor. Beiden rijden wel voor een debuterend team in de WSBK. Zou kunnen dat ze daarom wat verder naar achter staan.

En Rabat.......
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
ik ben het met je eens Plaggie. Toprak is ijzersterk nu. Hoe die trouwens bij alle races van zijn plek kwam... godskolere!

En inderdaad een weinig geziene fout van Rea. Zorg voor spanning in het kampioenschap.

De BMW's hadden een prima weekend al hoop ik inderdaad ook dat VDM wat vaker voor zijn teamgenoot eindigt.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Rea staat eindelijk echt onder druk van een zeer getalenteerde rijder. Mooi om meer strijd te zien ipv altijd maar dat groene monster op 1.
Door de wisselvalligheid in de omstandigheden is het nog maar de vraag of dit resultaat de structurele verbetering zou kunnen betekenen waar BMW naar zoekt.
Sykes noemen ze King of Donington, maar MvdM was hier in te verleden toch ook al eens erg mooi op dreef en met 2 zeges goed aanwezig..jammer dat ie nu 2 x overklast werd door een ouwe sok
Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Ik vind dat Michael het goed doet tov Sykes.
Hij zit er in de races niet ver van af, en verwacht ook dat het gaande seizoen nog beter word.
Ervaring op de BMW is nog pril voor Michael, waar Sykes al meer ervaring heeft.
Als ik zie wat Laverty en Folger doen ,dan staan die er wel erg ver achter.
Weet niet hoe het met hun ondersteuning is vanuit BMW, en of ze wel hetzelfde materiaal hebben.

Snelheid is in ieder geval oke wat betreft de BMW, laatste sectie op Donnington hadden ze het wel lastig, langzamere bochten moeten echt verbeteren. Ze verloren daar 3 tienden.
Benieuw hoe het in de strubben gaat straks, opkomend veenslang is daar best belangrijk
Midstar racing

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: