Assen 2021 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Racetopic
5

Assen

25 juli 2021
Nederland TT Circuit Assen

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jonathan Rea
2Toprak Razgatlioğlu
3Scott Redding
4Michael Rinaldi
5Alex Lowes
Volledige uitslag »

RACE 1

1Jonathan Rea
2Scott Redding
3Toprak Razgatlioğlu
4Michael van der Mark
5Andrea Locatelli
Volledige uitslag »

RACE 2

1Jonathan Rea
2Scott Redding
3Andrea Locatelli
4Chaz Davies
5Álvaro Bautista
Volledige uitslag »

TRIVIA

Jonathan Rea (Kawasaki) behaalde in 2021 hier zijn 13e, 14e en 15e zege en verbeterde het record van Carl Fogarty die op Assen tot 12 kwam. Met 15 overwinningen is hij de absolute recordhouder in het aantal zeges op een bepaald circuit.
Jakub Smrž (Guandalini Ducati) haalt in zijn derde seizoen WSBK (2009) zijn eerste podium met een derde plaats in race 2 (winnaar Noriyuki Haga). Kuba was hiermee tevens de eerste Tsjechische coureur die ooit in WSBK het podium beklom.
Chris Vermeulen boekt zijn enige dubbelzege in 2005 en wint beide races op de Winston Ten Kate Honda. Jurgen vd Goorbergh weet bij een eenmalig optreden met een Rizla Suzuki uit het BSB niet te imponeren en eindigt buiten de punten.
Chris Walker boekt op 3 september 2006 met de machine van het PSG-1 team de eerste overwinning voor de Kawasaki ZX10 in de natte race 1....ditzelfde geldt trouwens ook voor Walker..
Carl Fogarty was tot 2021 de onbetwiste 'King of Assen' - van 1992 tot en met 1999 kwam hij 16x in actie, hiervan won hij er 12 in totaal. Van race 1 (1993) tot en met race 2 (1996) won hij zelfs 8x achter elkaar, waarvan 2x met Honda (1996)..
Jonathan Rea won de Superpole Race van 2022 en behaalde hiermee zijn 100e WorldSBK als Kawasaki rijder.
Met zijn zege in de natte (verkorte) race 1 van 2012 werd Sylvain Guintoli (Effenbert Ducati 1098R) de 5e Fransman die een WSB zege boekte na Roche (23), Laconi (11), Morillas & Vieira (beiden 1).
Loris Baz (Kawasaki ZX-10R) behaalde in 2014 op een leeftijd van 21 jaar, 2 maanden en 26 dagen oud hier zijn eerste Poleposition en werd daarmee na Anthony Gobert in 1994 (Phillip Island) de op een na jongste coureur die dit presteerde.
Ben Spies werd met zijn zege in de MotoGP klasse in 2011 de eerste rijder die op het Asser TT circuit zowel een race in de Superbikes (2009) als in de koningsklasse van de GP's wist te winnen.
Topic: Assen 2021 (19912 keer gelezen)
     Reageer met citaat 
To Prak









t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
     Reageer met citaat 
Optimate schreef 24-07-21 om 20:17:33
https://viewer.joomag.com/sbk-assen/0375505001625646086?short&ref=qr

Het online programmaboekje


Wat leuk.

Is dit nu de bedoeling?

Had jij wel een echt programma?
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Nee. Er hingen QR codes bij de ingang en als je die scande kwam je bij dit programma uit.

« Gewijzigd: 24-07-2021 om 21:37:14 door Optimate »

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 24-07-21 om 20:36:42
Nee. Er hingen QR codes bij de ingang en als je die schande kwam je bij dit programma uit.


Oke, dank je. Dat is mij ontgaan.

Ik print even een paar lijsten uit voor morgen.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Mooie races vandaag gezien met een paar goeie klappers. In de R3 cup ging Mora nog onderuit waarna hij werd geraakt (op z'n benen) door een andere coureur. Gezien de verzorging die nodig was ga ik er vanuit dat Mora één of beide benen gebroken heeft.

Macht van Rea was weer giga. Net op het moment dat we tegen elkaar zeiden dat Rea half gas reed trok hij in twee ronden een gat van 3 seconden.

Sport300 gewoon gaaf, niets meer aan toe te voegen. Sport600 leuk met kleine kop en verder veel veldvulling. Gele TK kleuren deden ons denken aan de goede oude tijd van Vermeulen, Muggeridge, Teuchert en Kelner...om vervolgens te concluderen dat vroeger alles beter was
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Johannes schreef 24-07-21 om 19:19:53

Heb het jaren niet meer gevolgd, dus ik denk laat ik eens een programma boekje kopen, dan kan ik me weer een beetje inlezen, maar ik kon nergens een programmaverkoper vinden.


Was van te voren al aan gegeven dat er geen fysiek programma zou zijn. Achter de hoofdtribune hing een heel grote QR code waarmee je het boekje digitaal kan krijgen. Maar dat is toch minder leuk.


Ik vond het ook een wat lauwe bedoening. missschien vanwege de wat mindere bezoekers aantallen.

Het was genant om te merken hoe enthousiast Jan de Rooy doet tegenover het publiek terwijl er vanaf de GT al amper reactie komt.

Zijn "laat u weer een daverend applaus horen voor..." en meer van dit soort superlatieven terwijl het publiek moeilijk te enthousiasmeren lijkt. Voor VDM in zijn inlap word zeker even flink geklapt maar daar houd het wel bij op.

Jan probeert op zijn eigen wijze het publiek wel mee te krijgen maar gezien hij (in mijn optiek) al lang over zijn houdbaarheids datum is krijgt hij dat niet voor elkaar.

Ik vind de beste man sowieso niet te pruimen al is het alleen al om zijn bizar slechte engelse uitspraak.

Maar dat is even geheel terzijde.

VDM zal een raar gevoel hebben over dit weekend inderdaad. Een heel net resultaat in de race maar de voorbereiding was inderdaad zeer twijfelachtig.

Sykes dus ook alweer met technische problemen..

De BMW is zeker een fiets die sterk genoeg kan zijn om mee te gaan met de top 3 dat bleek ook vandaag weer uit de rondetijden van Michael. Maar de motor is technisch duidelijk nog niet betrouwbaar.

pluspunt is wel dat de machine na de gammele voorbereiding in de race dus wel weer goed genoeg is om mee te gaan met de top.

Geeft in mijn ogen wel aan dat de BMW potienteel heeft om echt goed te zijn. Als het team en de fabriek echt zo gedreven zijn dan heb ik er wel vertrouwen in dat deze nare kinderziektes er uit gaan en dat we Michael meer voorin zullen zien.

Wat VDM tot nu toe heeft laten zien met de BMW rechtvaardigt zijn overstap in mijn ogen zeker wel. Ze zijn nog niet stabiel en er is nog zeker wat te doen maar de potentie van de machine is er zeker.


sidenote:
In het achterhoofd houdend dat corona zo zijn invloed heeft op de bezoekers aantallen mis ik sowieso het levendige en uitbundige wat er eerder wel was bij de WSBK.

De tijden dat er bakken vol met enthousiaste Engelsen op het circuit stonden lijkt al ver achter ons te liggen.

« Gewijzigd: 25-07-2021 om 00:41:23 door fuzzybear »

TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Heel bijzonder dat steeds als we in afwachting zijn van wat komen gaat, we op de big screens beelden van de geschiedenis van de TT zien. Hoe mooi zou het zijn om beelden van oude Superbike races te laten zien of over de successen van Ten Kate. Het zijn details, maar toch ...
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Johannes schreef 25-07-21 om 09:45:10
.. de geschiedenis van de TT ...
dat meen je
     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 25-07-21 om 10:13:17
(...)
dat meen je


Ja echt waar
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ahhhh zonde zonde.....Michael crasht al in de eerste ronde :'( gelukkig komt hij er goed vanaf, maar wat een gemiste kans. Nou moet hij vanmiddag vanaf een 11e startplaats beginnen. Wordt er niet makkelijker op zo. Echt jammer.

Toprak en Locatelli finishen achter Rea als 2e en 3e, maar moeten allebei een positie naar achter ivm track-limits.....Dus 4e man Rinaldi is ineens 2e.....

Kijkend naar de herhaling, wat een mierenneukerij maar ja zal wel. Regels zijn regels, maar wat Peter Bom laatst ook al zei, dit soort zaken zijn zo onbevredigend.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zware beslissing hoor, vond het ook mooie opmerking van Rinaldi die voor podium interview de complimenten uitdeelde aan de Yamaha boys en liet merken dat hij het eigenlijk ook onterechte beslissing vond
     Reageer met citaat 
Er is 100 jaar geracete zonder tracklimits.

Dan zou dat toch nu ook moeten kunnen.

De muziek langs de baan is wel goed trouwens.

Ook even complimentje.

Wel weer lange pauzes hoor.
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
     Reageer met citaat 
Is het iemand wel gelukt om bij Eurosport player commentator te krijgen.
Gisteren bij SS300 en WSBK enkel achtergrond geluiden

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Snelle navigatie: