3Scott Redding
4Andrea Locatelli
5Chaz Davies

TRIVIA

7 oktober 2007: Noriyuki Haga (Yamaha Italia) wint beide races maar komt 2 punten tekort om James Toseland van de titel af te houden. HANNspree Ten Kate Honda's eerste titel in het 4e jaar WSBK!
Toprak Razgatlioglu (Pucetti Kawasaki) behaalde tijdens de 800e WSB race in 2019 zijn eerste zege door merkgenoot Jonathan Rea in de laatste ronde van race 1 te verschalken.
Loris Baz stond in 2020 voor het eerst in eigen land op het podium met P2 in zowel race 1 als race 2. Voor het Ten Kate Yamaha Team waren dit (voorlopig) de laatste WSB podiumplaatsen.
Troy Corser verbeterde in 2007 (race 2) het record van het grootste aantal starts dat tot dat moment met 276 op naam van Pier-Francesco Chili stond.
De kersverse 2010 kampioen Max Biaggi (Alitalia Aprilia RSV4) sluit het seizoen in stijl af door de laatste race van het jaar te winnen. Michel Fabrizio (Xerox Ducati 1098R) bezorgt het Ducati fabrieksteam in haar afscheidsrace een derde plaats.
Jonathan Rea (Kawasaki) behaalde hier in 2017 de zege in race 1 en werd zo de eerste rijder met drie WK titels op rij in de Superbikeklasse.
Tom Sykes behaalde hier in 2014 de 45e Poleposition voor Kawasaki dat hiermee Honda als tweede achter Ducati (161) evenaarde.
De Argentijnse coureur Sebastián Porco (Aprilia) wint hier in 1996 de race en het Europees Kampioenschap 250cc. Porco zou zijn achternaam later veranderen en als Porto in de GP's bekend worden omdat Porco in andere talen 'varken(tje)' betekende..
Topic: Ronde 8: Magny Cours 2021 (6297 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

Reageer met citaat
FP1 zit erop. Rea het snelst voor VdMark, Lowes en Razgatlioglu. Lekker begin zou je zeggen, maar het was wel op een opdrogende baan. Dus niet heel representatief. Wel zat Michael er direct vanaf z'n eerste ronde bovenop en was hij telkens weer bovenin te vinden. Dan moet het met het vertrouwen/ gevoel toch wel aardig goed zitten......denk ik dan.