Brevo en Spirit zijn volgens mij 2 'nieuwe' constructeurs van een moto2 chassis, maar zoals ik al vreesde, geen Bultaco meer. Al die nieuwe constructeurs kunnen dus niet opboksen tegen de Kalexen. Zo is ook TransFiormers al enige tijd verdwenen en ook NTS is nergens meer te bespeuren....

« Gewijzigd: 07-05-2022 om 13:03:43 door Zapper »

RG500IU
 Moderator

In race 1 vd ETC op Estoril was er een P15 voor Matthew Ruisbroek.
Moto 3 een eerste Thaise zege voor Tatchakorn Buasri.

Dubbelzege voor Lucas Tulovic in de Moto 2. De 16 jarige Australiër Senna Agias werd daar 2x 2e, vd Lagemaat werd 14e in race 2.

Race 2 kende een zware crash voor Sam Wilford die 5e was in race 1. Volgens een Spaanse bron die ik volg een vd ergste die hij ooit gezien had. Hij zou, als ik het goed begreep, direct muur in zijn gegaan. De laatste berichten luiden echter dat hij bij kennis is en verwondingen aan een arm en een been hebben..
Zapper

Locatie:
Heb de crash live gezien. Ik dacht echt dat hij die crash niet zou overleven. Het was raar, maar plots ging hij dwars (90°) en reed zo tegen zeer hoge snelheid de vangrails in op het rechte stuk. .... Direct rode vlag uteraard!
RG500IU
 Moderator

Zapper schreef 08-05-22 om 17:49:14
.. dacht echt dat hij die crash niet zou overleven...

dat las ik ook uit de ooggetuigen reacties... 2 breuken in scheenbeen en 1 in zijn arm las ik net.

Moderator

Collin Veijer zat ik ineens aan te denken. Even nagezocht, 17e plaats in kwalificatie en de nodige fouten schrijft hij zelf op zijn website. In slotfase crash en een pijnlijke rechterpols en been. Is kennelijk niet meer van start gegaan in de races.
RG500IU
 Moderator

RG500IU schreef 08-05-22 om 17:44:50
..
Moto 3 een eerste Thaise zege voor Tatchakorn Buasri...

Met de kanttekening dat José Rueda als eerste over de finish kwam maar wegens deze tracklimits overschrijding
een plaats werd teruggezet!
Plaggie
Het WF brekebeentje

Profiel Privébericht
Locatie: Dedemsvaart
Lid sinds: 08-06-2004
Vanavond even ronde 2 van het CEV (of tegenwoordig de JuniorGP) bekeken. Ditmaal op het circuit van Valencia. Leuke races gezien. De moto3 en ETC leveren altijd veel spanning en actie.

David Alonso en José Rueda wonnen beiden een race in de Moto3. Rueda neemt de leiding in de tussenstand over van Buasri, die na z’n 5e plaats in race 1 er stevig afklapt in de 2e race en dus een DNF.

Collin Veijer wordt 14e in race 1 en in race 2 iets van 25e op een ronde achterstand. Geen idee waar dat aan ligt, maar hij is nog niet echt op gang gekomen dit seizoen.