Portimão 2021 favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
10

Portimão

3 oktober 2021
Portugal Autódromo Internacional do Algarve, Portimão

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jules Cluzel
2Dominique Aegerter
3Niki Tuuli
4Manuel Gonzalez
5Can Öncü
Volledige uitslag »

RACE 1

1Jules Cluzel
2Manuel Gonzalez
3Dominique Aegerter
4Raffaele De Rosa
5Niki Tuuli
Volledige uitslag »

RACE 2

1Steven Odendaal
2Jules Cluzel
3Federico Caricasulo
4Manuel Gonzalez
5Dominique Aegerter
Volledige uitslag »

TRIVIA

Stefano Manzi zorgde hier in 2022 voor historie door in race 1 de eerste overwinning voor Triumph in de Supersportklasse te behalen.
Na een mislukt jaar in de Superbikes rijdt Kenan Sofuoğlu de laatste race van 2008 in de klasse waar hij vorig jaar kampioen werd. Kenan bewijst dat hij het nog steeds kan. Hij pakt Poleposition, rijdt de snelste ronde en wint de race.
Topic: Portimão 2021 (2618 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
23e carrière pole voor Cluzel (2e vh seizoen), Aegerter, Tuuli en Gonzalez die met 1.43,854 de snelste tijd had maar terug verwezen werd na P4 wegens een gele vlag in bocht 1.

Montella (die nu op de GMT94 zit waar Manzi vorige week op reed) staat 10e voor Glenn van Straalen die 11e kwalificeerde.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
2 mooie Supersport races gezien! Veel acties, spannend tot aan de finish

Cluzel won race 1. Mooie prestatie na toch weer de nodige pech en blessureleed. Z'n vorige overwinning was meer dan een jaar terug in 2019.

Odendaal won de 2e race. Aegerter werd 5e. Verschil is nu 52 punten. Nog 4 races te gaan, dus niet onmogelijk, maar gaat wel een moeilijk verhaal worden. Aegerter is dit jaar ook wel de snellere van de 2. Normaal gesproken gaat de titel naar Aegerter/ Ten Kate, als er niks geks gebeurd. En Odendaal weet ook niet elke race te overtuigen de laatste tijd. Vaker niet dan wel.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Caricasulo weer terug op het podium met P3 in de 2e race. Heeft er lang op moeten wachten, zelfs een teamswitch voor moeten maken. Ik had verwacht dat hij veel eerder op snelheid zou komen. Maar net als bij Krummenacher viel dat wel tegen.

De strijd om P3 in de stand is ook wel een leuke strijd tussen Oettl en Gonzalez. 17 punten het verschil. Ik hoop dat Gonzo hem dan pakt. Hij heeft echt een mooie stap gemaakt na z'n debuut vorig jaar die 3e plek overall gun ik hem wel. En daarnaast heb ik niet veel met Oettl
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Helaas geen succes voor Glenn. Hij kwalificieerde zich goed op een 11e plaats, maar kwam in beide races niet aan de finish door een technisch mankement en een crash.

Snelle navigatie: