GP of the Americas favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
15

Austin

3 oktober 2021
Verenigde Staten Circuit Of The Americas, Austin, Texas

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Jaume Masiá
2Dennis Foggia
3Jeremy Alcoba
4Izan Guevara
5Xavier Artigas
Volledige uitslag »

RACE

1Izan Guevara
2Dennis Foggia
3John McPhee
4Jaume Masiá
5Deniz Öncü
Volledige uitslag »

TRIVIA

Na Daytona (midden jaren '60), Laguna Seca en Indianapolis werd the Circuit Of The Americas in 2013 het vierde circuit in de USA waar een Grand Prix werd georganiseerd.
Met een tweede plaats in de Moto3 race in 2014 zorgde KTM rijder Romano Fenati voor het eerste podiumsucces van het SKY Racing Team VR46 van teameigenaar Valentino Rossi.
Door de zeges van Danny Kent (Moto 3) en Sam Lowes (Moto 2) in 2015 waren er voor het eerst sinds Zweden 1977 (Mick Grant: 250cc en Barry Sheene: 500cc) twee Britse overwinningen op dezelfde dag.
Jack Miller (Red Bull KTM Ajo)veroverde in 2014 Poleposition. Het was bijna 10 jaar geleden (Casey Stoner/ Assen 2004) dat een Australiër in de lichtste klasse als snelste getraind had.
Met een derde plaats in 2023 op de CFMoto van het Pruestel Team zorgde Xavier Artigas voor de eerste podiumplaats van de Chinese motorfabrikant die gebruik maakte van KTM blokken.
Na winst in de Moto 3 (2013) en Moto 2 (2016) werd Alex Rins (Suzuki) hier in 2019, door winst in de MotoGP klasse, de eerste rijder die in alle klasses op deze baan wist te winnen.
Jack Miller (Red Bull KTM Ajo) won hier, na de openingsrace in Qatar, ook de volgende race van het 2014 seizoen. Miller werd hiermee de eerste Australiër in geschiedenis van de lichtste klasse (125cc/Moto3) met twee achtereenvolgende zeges.
Danny Kent (Honda) won deze race in 2015 en werd de eerste Britse rijder die een GP op Amerikaanse bodem won sinds 1965, toen Mike Hailwood de 500cc race & Phil Read de 250cc race op Daytona wonnen.
De eerste Grand Prix (2013) op dit circuit kende 3 Spaanse winnaars: Álex Rins (Moto 3), Nicolás Terol (Moto 2) en Marc Márquez in de MotoGP. Mika Kallio was deze dag met een derde plaats in de Moto 2 de enige niet Spanjaard op het podium.
Spanje werd hier in 2013 na Groot Brittanië (Imatra/Finland 1967) het tweede land dat buiten eigen grondgebied 8 van de 9 podiumplaatsen in de belangrijkste klasses in de wacht sleepte.
Nadat de race in 2013 werd onderbroken vanwege een valpartij van Jasper Iwema, werd er een sprintrace verreden over 5 ronden. Álex Rins (Estrella Galicia 0,0 KTM) behaalde vanaf Polepostion zijn eerste Grand Prix zege.
Arón Canet met een KTM van het Sterilgarda Max Racing Team zegvierde hier in 2019, de eerste overwinning voor het team van oud coureur Max Biaggi was hiermee een feit.
Met zijn zege bij de tweede race van het seizoen in 2013 vestigde Marc Márquez niet alleen nieuwe records voor de MotoGP klasse. Márquez volgde ook landgenoot Dani Pedrosa op als jongste winnaar in de 3 belangrijkste klasses.
Topic: GP of the Americas (4660 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat een vreemde mix van emoties ook voor Guevara. Hij moest z'n frustratie/ teleurstelling even de vrije loop geven bij terugkomst pitbox, om vervolgens te horen dat hij de race gewonnen heeft!

Wel mooi voor hem hij doet het goed als Rookie met meerdere sterke optredens. Paar keer 4e geworden. En gisteren reed hij ook continu op kop. Hij heeft de overwinning ook wel afgedwongen.

Het zal ook niet makkelijk zijn voor Guevara en Artigas. Beiden laten regelmatig leuke dingen zien, maar staan compleet in de schaduw van Super Rookie Acosta, die al 5x gewonnen heeft en op kop staat in de tussenstand. Dat zal de druk alleen maar groter maken.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Ik moet de actie van Oncu nog terugkijken, had het op het moment van gebeuren niet goed gezien. En de herhalingen schijnbaar gemist maar de crash als gevolg was wel een zeer hachelijk moment!! die Acosta stuiterde er ook lelijk overheen. Gelukkig is iedereen er goed bij weg gekomen.

Maar het is hoe dan ook een duidelijk signaal van de stewards.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
De titelstrijd is trouwens nog lang niet gelopen.

Acosta heeft 30 punten voorsprong op Foggia. Er zijn nog 3 races te gaan. Als Foggia deze vorm blijft vasthouden en Acosta punten blijft verspelen is er nog niks zeker.

Indrukwekkend seizoen van Foggia. Heeft het in het begin laten liggen met teveel 0 scores, maar is sinds de Sachsenring aan een knappe run bezig. Laatste 5 races 5 podiums, waarvan 2 overwinningen en een totaal van 102 punten.

Laatste 5 races van Acosta: geen podium, totaal van 35 punten.

Garcia pakt in de laatste 5 races 38 punten.

Dus ja, nog lang niet gelopen!
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 04-10-21 om 15:19:24
Ik moet de actie van Oncu nog terugkijken



https://youtu.be/2VO_cItLFvk
t Is n kunst t aigenste pad te lopen en doch aalweg wat aans te zain.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Johannes schreef 04-10-21 om 15:57:54


Ja, duidelijk. Stomme fout van Oncu. Had heel anders kunnen aflopen. Goed dat hij geschorst wordt.
     Reageer met citaat 
We zijn weer door het oog van de naald gekropen hoor
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Optimate schreef 04-10-21 om 16:06:12
We zijn weer door het oog van de naald gekropen hoor


Dat kun je wel zeggen..
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Kenan Sofuoglu neemt het maar eens op voor Oncu op gpone.com en vindt zijn straf oneerlijk:
Citaat:
"Unfair to penalize Oncu, that's how they race in Moto3"
"I teach them not to make contact, but if you don't overtake you don't win races. Hamilton and Verstappen are aggressive too"

Kenan is zelf ook bepaald geen lieverdje
     Reageer met citaat 
"I teach them not to make contact" Dan spreekt die duidelijk Chinees.
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 12-10-21 om 20:42:40
Kenan Sofuoglu neemt het maar eens op voor Oncu op gpone.com en vindt zijn straf oneerlijk:
(...)

Kenan is zelf ook bepaald geen lieverdje


Niet heel tactisch van onze Kenan. Ik snap dat het je pupil is, maar dit was een hele duidelijke no go actie. In dit geval had hij toch beter kunnen zeggen dat het inderdaad een domme fout was en hij zijn pupil hier in gaat trainen.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
     Reageer met citaat 
Oncu had de pech dat men, in het licht van die drie jonge verongelukte coureurs, eens even goed een voorbeeld wilde stellen. Zo gaan die dingen soms. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: