Valencia. De afsluiter! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
18

Valencia

14 november 2021
Spanje Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Simone Corsi
2Celestino Vietti
3Augusto Fernandez
4Fabio Di Giannantonio
5Raul Fernandez
Volledige uitslag »

RACE

1Raul Fernandez
2Fabio Di Giannantonio
3Augusto Fernandez
4Celestino Vietti
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Scott Redding reed bij de laatste race van het 2010 seizoen zijn 50e Grand Prix. Redding (die vijfde werd) nam het record van jongste rijder met 50 Grand Prix starts over van de nieuwe MotoGP wereldkampioen, Jorge Lorenzo.
Stefano Manzi zorgde in 2020 bij de tweede Grand Prix van Valencia voor de eerste MV Agusta poleposition sinds 1976 (350cc). De laatste keer in de 250cc was nog langer geleden: 1961 met Gary Hocking in Frankrijk
Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS/Kalex) wist bij zijn afscheid in deze klasse in 2015 Poleposition, de snelste ronde en de zege te behalen. De nieuwe kampioen Johann Zarco zorgde met P7 voor een nieuw puntenrecord (352).
Met zijn 3e seizoenszege bij de laatste GP van 2022 zorgde Pedro Acosta voor een unieke gebeurtenis. Samen met A. Fernández, C. Vietti, A. Ogura en T. Arbolino waren er 5 rijders met minimaal 3 zeges in een seizoen, dit was nog nooit gebeurd.
Raúl Fernández (Ajo Kalex) behaalde als Rookie hier zijn 8e overwinning van het seizoen in 2021 en verbeterde hiermee het oude record van Marc Márquez uit 2011.
Dani Pedrosa (Honda) behaalde hier in 2017 zijn 31e en laatste MotoGP zege. Hiermee werd hij met afstand de meest succesvolle coureur zonder wereldtitel in de zwaarste klasse.
Nadat hij de vorige race op Sepang/Maleisië won, wist Maverick Viñales (Aprilia) ook de laatste 125cc race van 2011 te winnen en werd op een leeftijd van 16 jaar en 298 dagen de jongste coureur ooit met twee achtereenvolgende zeges.
Stefano Manzi van het Forward team behaalde hier in 2020 (2) de eerste poleposition voor het merk MV Agusta sinds 1976.
In 2001 werd de 125cc klasse gewonnen door Manuel Poggiali (Gilera) voor Toni Elías en Daniel Pedrosa. Het was de eerste keer in de Grand Prix geschiedenis dat het podium uitsluitend bestond uit rijders die op dat moment nog tiener waren.
Marco Melandri (MS Aprilia), die toen al zeker was van de wereldtitel, kwalificeerde zich op Pole (zijn laatste in de Grands Prix) voor zijn allerlaatste kwartliterrace in 2002. Ook de race op zondag wist hij overtuigend te winnen.
Manuel Poggiali (MS Aprilia) veroverde in 2003 met een derde plaats de wereldtitel in zijn debuutjaar. Freddie Spencer en Tetsuya Harada waren de enigen die hem hier in voorgingen.
Hector Barberá (Pepe World Aprilia) is op 8 november 2009 de laatste 250cc GP winnaar, Hiroshi Aoyama (Scot Honda) is de laatste wereldkampioen. Beide coureurs zouden MotoGP gaan rijden in 2010.
De Turkse rijder Can Öncü (Red Bull KTM) won de natte afsluitende Moto 3 race van 2018. Met een leeftijd van 15 jaar en 155 dagen oud mocht hij zich de jongste Grand Prix winnaar ooit noemen. Hij nam hiermee het 10 oude record van Scott Redding over.
Hiroshi Aoyama (Télefónica MoviStar Honda) kwam in 2004 als derde over de finish, maar kreeg na de huldiging een bittere pil te slikken toen hem werd verteld dat hij was gediskwalificeerd, omdat zijn motor een halve kilo te licht woog.
Marc Marquez moest in 2012 voor straf (vanwege een botsing in de trainingen) achteraan starten. Het deerde hem weinig want hij won de race!
Bo Bendsneyder behaalde hier in 2020 een 8e plaats bij de tweede Grand Prix van Valencia de beste prestatie ooit voor RW Racing/NTS/ een Nederlander in deze klasse tot nu toe.
Topic: Valencia. De afsluiter! (4665 keer gelezen)
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Gardner begint zijn laatste kans naar het kampioenschap goed door als snelste de vrijdag af te sluiten. Bo wederom weer een bijzonder matige (als je niet mag zeggen slechte) start met een 25e positie. Luthi doet het dan nog wel wat beter met de 18e plek.

Lowes en Roberts ook aardig de weg kwijt maar die verwacht ik wel weer verder boven in.
Of Bo dat gaat redden is dus weer gewoon afwachten.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
0,87 op P23, wel wat vooruitgang en toch ook weer sneller dan Lüthi, maar nog kwart seconde te langzaam om kans te maken voor Q2.
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Gewoon weer niet goed, bijna een sec op deze korte baan.
Even kijken of hij nog in Q2 kan geraken met een snel rondje.

Barry er weer voor, die mij echt verraste in het begin sessie.
Hij zat er steeds goed bij, en de gehele sessie boekte hij vooruitgang.
Mooie rijstijl ook, echt Moto2 stijl. Ben echt benieuwd hoe ver hij groeit volgend jaar op de Kalex, het zou mij niet verbazen als hij gaat verassen.
Midstar racing
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Wel frapant om te zien dat Luthi steeds harder rijd op afnemende grip in de kwalificatie, en Bo zijn tijden steeds inzakken.
Luthi die je dan ook echt zie vegen over de baan, en totaal anders gebruik maakt van de verminderde grip.
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Deze foto vond ik op de Twitter van Peter Bom (@PeterBom4):

dus voorafgaand aan de race zal dit gesprek vast worden getoond...
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Zo hee Simone Corsi op pole position met de MV Agusta Dat doet die oude Corsi toch knap! Vorig jaar stond MV hier ook op pole, toen met Stefano Manzi.

En dan staat Baldassarri aan de andere kant van het lijstje op P28......wat een dramatisch slecht jaar. Wordt het hele jaar al naar huis gereden door Corsi. Kan me dan ook moeilijk voorstellen dat Balda volgend jaar een zitje in de Moto2 heeft.

Toch vreemd dat de man die in 2019 nog 3x won in de eerste 4 races zo ver is afgezakt.

Goede kwalificatie ook van Vietti op P2 en Luthi op P6.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En Bo.....het zag er goed uit aan het begin van Q1, maar hij kon dat helaas niet doortrekken. Jammer. Ik had gehoopt op een mooi slotweekend, maar het is wederom moeizaam. Wel had ik het idee dat z'n pace prima was. Vanaf P22 op de grid gaat het weer een lastig verhaal worden.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 14-11-21 om 00:28:19
Zo hee Simone Corsi op pole position met de MV Agusta ...Vorig jaar stond MV hier ook op pole, toen met Stefano Manzi.
...

Ja bijzonder is dat toch. Meestal niet binnen de top 20 en 2 jaar achter elkaar op deze baan de snelsten in de kwalificatie
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ohja: Simone Corsi was gisteren 34 jaar en 203 dagen oud en daarmee de oudste coureur met Pole in de Moto 2 klasse!
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Die Bo, hij kan er ook geen pukkel van. Rijd hij nou gewoon achteraan?
Ligt puur aan hemzelf
Midstar racing
     Reageer met citaat 
midstar schreef 14-11-21 om 12:54:02
Die Bo, hij kan er ook geen pukkel van. Rijd hij nou gewoon achteraan?
Ligt puur aan hemzelf


Hoop toch dat hij ergens buiten de baan gekomen is?! 31 seconden achter de winnaar, stijf laatste
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Wat een mooie wedstrijd. Fernandez moest echt even moeite doen om op p1 te komen. En Gardner maakte het zichzelf verschrikkelijk moeilijk. Die stond volgens mij stijf van de zenuwen. Het had volgens mij niet veel gescheeld of hij was zijn kampioenschap kwijt geweest.

En wat mega zuur voor Corsi zeg. Die had bij de eerste start een hele mooie start en ging als leider weg. En dan gaat in de warmup van de tweede je motor kapot.

En Bo kwam er wederom totaal weer niet aan te pas... Blijkt ook wel dat hij het schijnbaar van het laatste deel van de wedstrijd moet hebben. Dan komt hij soms nog wel op stoom (dankzij de legere tank allicht)

een sprint race zoals dit is niet voor hem zo lijkt het.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
midstar schreef 14-11-21 om 12:54:02
Die Bo, ..Rijdt hij nou gewoon achteraan?

Paul17 schreef 14-11-21 om 17:53:54
Hoop toch dat hij ergens buiten de baan gekomen is?!..

Nee niks van dat. Een hele regelmatige race met tijden tussen 1.37,3 en 1.37,7. Maar gewoon een halve seconde langzamer dan de WU en een seconde per ronde te langzaam om vandaag punten te halen
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Wat ontieglijk zuur voor Corsi inderdaad :'( Ik denk dat hij een hele goede race had kunnen rijden, maar het mocht niet zo zijn. Maar....die pole position op Zaterdag was ook iets bijzonders en dat pakken ze hem niet meer af.

Rossi stopt, maar met Corsi en Luthi nog 2 coureurs met een lange staat van dienst. 17/18 jaar actief geweest in het GP paddock.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En Remy Gardner de 2021 Moto2 kampioen!!

Wat een dijk van een seizoen heeft hij gereden. Naar mijn idee is hij echt boven zichzelf uitgestegen dit jaar in z'n strijd met Raul Fernandez. Ik hoopte dat Gardner het zou worden, vooral omdat ik denk dat Raul nog genoeg successen zal gaan vieren in de MotoGP. Van Gardner weet ik het zo nog niet.

Maar wat een mega talent is Raul Fernandez! 8x winnen in je Rookie Moto2 seizoen is buitencategorie. Zelfs 1 overwinning meer dan Marquez in diens Rookie jaar. Zeer indrukwekkend.

Sterke race van Di Giannantonio maar over de breedte een teleurstellend jaar. Ik had er meer van verwacht. Eveneens van Bezzecchi, al doe je het met P3 in de eindstand niet slecht natuurlijk. Maar hij had geen kans tegen het KTM Ajo Duo.

En Vietti liet in de laatste paar races een knappe progressie zien

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: