Valencia. De afsluiter! favoriete topics

Moderator: RG500IU

Pagina's: 1 2

Racetopic
18

Valencia

14 november 2021
Spanje Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Simone Corsi
2Celestino Vietti
3Augusto Fernandez
4Fabio Di Giannantonio
5Raul Fernandez
Volledige uitslag »

RACE

1Raul Fernandez
2Fabio Di Giannantonio
3Augusto Fernandez
4Celestino Vietti
5Arón Canet
Volledige uitslag »

TRIVIA

Scott Redding reed bij de laatste race van het 2010 seizoen zijn 50e Grand Prix. Redding (die vijfde werd) nam het record van jongste rijder met 50 Grand Prix starts over van de nieuwe MotoGP wereldkampioen, Jorge Lorenzo.
Dani Pedrosa (Honda) behaalde hier in 2017 zijn 31e en laatste MotoGP zege. Hiermee werd hij met afstand de meest succesvolle coureur zonder wereldtitel in de zwaarste klasse.
Met zijn 3e seizoenszege bij de laatste GP van 2022 zorgde Pedro Acosta voor een unieke gebeurtenis. Samen met A. Fernández, C. Vietti, A. Ogura en T. Arbolino waren er 5 rijders met minimaal 3 zeges in een seizoen, dit was nog nooit gebeurd.
Bo Bendsneyder behaalde hier in 2020 een 8e plaats bij de tweede Grand Prix van Valencia de beste prestatie ooit voor RW Racing/NTS/ een Nederlander in deze klasse tot nu toe.
Hector Barberá (Pepe World Aprilia) is op 8 november 2009 de laatste 250cc GP winnaar, Hiroshi Aoyama (Scot Honda) is de laatste wereldkampioen. Beide coureurs zouden MotoGP gaan rijden in 2010.
Hiroshi Aoyama (Télefónica MoviStar Honda) kwam in 2004 als derde over de finish, maar kreeg na de huldiging een bittere pil te slikken toen hem werd verteld dat hij was gediskwalificeerd, omdat zijn motor een halve kilo te licht woog.
Marc Marquez moest in 2012 voor straf (vanwege een botsing in de trainingen) achteraan starten. Het deerde hem weinig want hij won de race!
Nadat hij de vorige race op Sepang/Maleisië won, wist Maverick Viñales (Aprilia) ook de laatste 125cc race van 2011 te winnen en werd op een leeftijd van 16 jaar en 298 dagen de jongste coureur ooit met twee achtereenvolgende zeges.
Stefano Manzi zorgde in 2020 bij de tweede Grand Prix van Valencia voor de eerste MV Agusta poleposition sinds 1976 (350cc). De laatste keer in de 250cc was nog langer geleden: 1961 met Gary Hocking in Frankrijk
Stefano Manzi van het Forward team behaalde hier in 2020 (2) de eerste poleposition voor het merk MV Agusta sinds 1976.
Raúl Fernández (Ajo Kalex) behaalde als Rookie hier zijn 8e overwinning van het seizoen in 2021 en verbeterde hiermee het oude record van Marc Márquez uit 2011.
Marco Melandri (MS Aprilia), die toen al zeker was van de wereldtitel, kwalificeerde zich op Pole (zijn laatste in de Grands Prix) voor zijn allerlaatste kwartliterrace in 2002. Ook de race op zondag wist hij overtuigend te winnen.
De Turkse rijder Can Öncü (Red Bull KTM) won de natte afsluitende Moto 3 race van 2018. Met een leeftijd van 15 jaar en 155 dagen oud mocht hij zich de jongste Grand Prix winnaar ooit noemen. Hij nam hiermee het 10 oude record van Scott Redding over.
Manuel Poggiali (MS Aprilia) veroverde in 2003 met een derde plaats de wereldtitel in zijn debuutjaar. Freddie Spencer en Tetsuya Harada waren de enigen die hem hier in voorgingen.
Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS/Kalex) wist bij zijn afscheid in deze klasse in 2015 Poleposition, de snelste ronde en de zege te behalen. De nieuwe kampioen Johann Zarco zorgde met P7 voor een nieuw puntenrecord (352).
In 2001 werd de 125cc klasse gewonnen door Manuel Poggiali (Gilera) voor Toni Elías en Daniel Pedrosa. Het was de eerste keer in de Grand Prix geschiedenis dat het podium uitsluitend bestond uit rijders die op dat moment nog tiener waren.
Topic: Valencia. De afsluiter! (4666 keer gelezen)
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
En Bo......dit was een waardeloze race. 31 seconden achterstand op de winnaar over een race van 15 ronden is niet acceptabel en echt slecht. Dan verlies je 2 seconden per ronde. Voor huidige Moto2 begrippen een enorm verlies. Dat gaat wel iets verder dan niet helemaal het juiste gevoel/ afstelling kunnen vinden.

Jammer, want het leek weer de betere kant op te gaan. Maar we zullen zien in 2022. Ik heb er nog steeds wel vertrouwen in dat het goed komt op de Kalex.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 15-11-21 om 23:41:17
...
Rossi stopt, maar met Corsi en Luthi nog 2 coureurs met een lange staat van dienst...

Ik had nog niks gehoord /gelezen over Corsi, heeft die bekende gemaakt dat die stopt?
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 15-11-21 om 23:55:41
En Bo......dit was een waardeloze race. 31 seconden achterstand op de winnaar over een race van 15 ronden is niet acceptabel en echt slecht....

Eerste ronde reed hij volgens mij al achteraan, om vervolgens de laaste mannen los te laten. Er scheen ook een aardig gat te zijn naar de laatsten.
Sommige beweren dat hij bewust langzaam reed, en het gewoon liet gebeuren zonder zich te mengen in de strijd.
Dat verklaart wel de 2 sec verlies per ronde, anders lukt dat je echt niet, ook niet met een minder afgestelde motor.
Leek haast wel een protestactie.

« Gewijzigd: 16-11-2021 om 09:12:23 door RG500IU »

Midstar racing
     Reageer met citaat 
Plaggie schreef 15-11-21 om 23:55:41
En Bo......dit was een waardeloze race. 31 seconden achterstand op de winnaar over een race van 15 ronden is niet acceptabel en echt slecht. ......


Ik begin me wel af te vragen hoe lang en of hij nog zoveel krediet krijgt volgend jaar.
Zonder grote zak geld zal het onmogelijk worden verlenging te krijgen als hij zo door gaat als nu.
En dan de laatste wedstrijd zo ver achter je teammaat eindigen...ook niet fijn als afsluiter

« Gewijzigd: 16-11-2021 om 09:49:38 door RG500IU »

Een volk dat voor tirannen zwicht,verliest veel meer dan lijf en leden, is reddeloos,dan dooft het licht.
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
midstar schreef 16-11-21 om 06:15:05
(...)
Eerste ronde reed hij volgens mij al achteraan,..Er scheen ..

Dat hoef je niet te gissen, kun je hier opzoeken , nee dus
Vanaf ronde 3 kwam Bo echter wel als laatste door met een verschil naar voorlaatste bijna 8 sec. op de finish.

Zie ook mijn analyse op vorige pagina over zijn rondetijden: Halverwege de race waren er enkele ronden dat het verlies rond de 2 seconden was t.o.v. de leider. Er waren echter ook rondes dat het ca halve sec. was... Maar het was gewoon TE langzaam
midstar schreef 16-11-21 om 06:15:05
..Sommige beweren dat hij bewust langzaam reed, en het gewoon liet gebeuren zonder zich te mengen in de strijd...

Dat is wel een 'heul' boude uitspraak, waar baseer je dat op, wie zijn die 'sommigen'?

Maar goed samenenvattend het was te weinig dit seizoen. Zo eindigend geeft je ook geen lekker gevoel de winter door.. Als het op knokken etc aankomt, wanneer het wat tegen zit, dan geeft Bo vaak niet thuis. Of zijn omgeving (oa manager) wel de goede is? Ik betwijfel het. In zijn jonge jaren is hij naar mijn idee te vaak 'gepamperd'. Maar hij moet ook eens op zijn donder krijgen als het tegenzit, dat laatste gebeurt volgens mij niet
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
De manier waarop hij deze race gereden heeft zegt wel genoeg, wat betreft mijn boude uitspraak. Ik baseer dit op uitslag en achterstand laatste man. Ook wat betreft de rondetijden die je noemt. Hij had echt niet de mindset om er nog iets van te maken.
Ik neem aan dat met de verkorte race er ook minder benzine meegenomen werd ,en hij beter rijd naarmate de tank leger is. Dit was in dit geval dus niet
Wie sommigen zijn laat ik in het midden, die hoef ik niet te noemen.
Midstar racing
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Nog even over deze opmerkingen:
midstar schreef 16-11-21 om 06:15:05

Sommige beweren dat hij bewust langzaam reed, en het gewoon liet gebeuren zonder zich te mengen in de strijd...

je reactie om dat nader toe te lichten:
midstar schreef 16-11-21 om 10:46:49
Wie sommigen zijn laat ik in het midden, die hoef ik niet te noemen.

Ik ben in deze situaties meer de man die zegt: "Wie A zegt, moet ook B zeggen". Als je om 'politieke reden' je bron niet mag noemen, ok dat snap ik. Maar kom dan ook niet met die opmerking, hiermee creëer je alleen maar een sfeer van verwarring..
midstar
www.midstar.nl

     Reageer met citaat 
RG500IU schreef 17-11-21 om 09:56:04
Nog even over deze opmerkingen:
(...)

je reactie om dat nader toe te lichten:
(...)

Ik ben in deze situaties meer de man die zegt: "Wie A zegt, moet ook B zeggen". Als je om 'politieke reden' je bron niet mag noemen, ok dat snap ik. Maar kom dan ook niet met die opmerking, hiermee creëer je alleen maar een sfeer van verwarring..

Ben je zo snel verward, vind je aardig stabiel overkomen
Midstar racing

Pagina's: 1 2


Snelle navigatie: