statistiekje dat ik nog tegenkwam, Brandon Paasch is de 3e rijder in de geschiedenis met twee achtereenvolgende zeges op verschillende merken:

Paasch - Yamaha 2021, Triumph 2022
fuzzybear
600 CC Super Single!!

(...)

Fantastisch toch? Ik vind het geweldig! Wie verzint er nu zoiets om te gaan racen met dat soort boten. Dat is dan weer typisch Amerikaans denk ik. Je moet het niet te serieus nemen denk ik. Doen de coureurs gok ik ook niet.

In Australie racen ze toch ook met van die pick up's ? wel model van een gewone auto maar dan met zo'n laadbak er achter. Vind ik ook grappig.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator

Ondertussen gaat onze knuffelbeer Petrucci wel lekker in de USA:
Wint zijn eerste drie races, 2x op COTA bij zijn debuut in het MotoGP bijprogramma en afgelopen zaterdag op Road Atlanta.

De race van zondag viel hij uit toen er een herstart was na een crash van een andere rijder in de beginfase. Technische problemen, ik begreep iets met stroom op het circuit, zorgden ervoor dat de rijders te lang met draaiende motoren moesten blijven staan voordat ze van start konden. Petrux vertrok al met een rokende motor en verloor veel plaatsen in ronde 1 en aan het eind daarvan zette hij zijn Ducati aan de kant.

Regerend kampioen Jake Gagne won de race waarin Hector Barberá 4e werd.

Voor wie de Eurosport Player nog heeft: zoek naar Superbikes en je kan de betreffende races nog terugkijken.
RG500IU
 Moderator

De stand in de USA na de laatste ronde van afgelopen weekend op Virginia Raceway:

Er was nogal wat te doen over de 2e race van zondag waar Petrucci bij/net na de finish bij ca 280 km/u ten val kwam buiten het zicht vd camera's en marshalls?. Petrux kwam met een Twitter bericht dat hij na ca 2 min. zonder enige hulp op eigen kracht naar de paddock is gelopen. Hij zat onder de schaafwonden/ontvellingen en had de nodige kneuzingen etc. Hij beklaagde zich nogal over het gebrek aan hulp etc...
Goed Social Media gaat dan helemaal los.. en iedereen vindt er wat van..

Ondertussen is er wat nuance en is Moto America / Wayne Rainey met een verklaring gekomen.
Er wordt in elk geval onderkend dat de hulp niet snel genoeg op gang kwam en dat er een onderzoek ingesteld wordt en maatregelen zullen genomen worden waar nodig...
RG500IU
 Moderator

Twee Zuid-Afrikaanse overwinningen op Road America afgelopen weekend. Mathew Scholz versloeg zaterdag Danilo Petrucci in de laatste ronde van race 1 met 0,015 sec. verschil. Héctor Barberá behaalde met P3 zijn eerste podium vh seizoen. Jake Gagne viel in de eerste ronde na contact met Petrucci, begon als laatste maar werd toch nog 5e.

Op zondag vertrok iedereen met regenbanden op een opdrogende baan. Cameron Petersen (DNF in race 1) schudde in de laatste ronde PJ Jacobsen van zich af, Petrucci werd vlak achter hen 3e. Gagne werd op flinke afstand 4e, veteraan Larry Pegram 5e, Scholtz kwam niet verder dan P8.

Petrucci 140, Scholtz 130, Gagne 115, Petersen 103
RG500IU
 Moderator

In de Supersport klasse is het trouwens veteraan Josh Herrin die leidt met de Ducati Panigale. Wel opmerkelijk succes met winst voor de 16 jarige Tyler Scott (Suzuki) die race 1 won en de 17 jarige Australiër Luke Power (Suzuki) die 2e werd in race 2.

Op zijn website vond ik dat deze Luke toch een heel andere route (oa Asia Talent Cup) bewandelt dan bv Oli Bayliss die iets meer dan een jaar ouder dan hem is.