Indonesië / Mandalika favoriete topics

Moderator: RG500IU

Racetopic
2

Mandalika

20 maart 2022
Indonesië Mandalika International Street Circuit, Lombok

UITSLAGEN

STARTOPSTELLING

1Carlos Tatay
2Diogo Moreira
3Mario Aji
4Xavier Artigas
5Andrea Migno
Volledige uitslag »

RACE

1Dennis Foggia
2Izan Guevara
3Carlos Tatay
4Sergio Garcia
5Deniz Öncü
Volledige uitslag »

TRIVIA

De 19 jarige Diogo Moreira (KTM) won hier in 2023 de Indonesische Grand Prix om daarmee de eerste Braziliaan te worden die een GP in de lichtste klasse wist te winnen.
Jorge Martínez, tegenwoordig teameigenaar, stond in 1997 in Indonesië (op het circuit van Sentul) voor de 19e en laatste maal in zijn carrière op Poleposition.
Carlos Tatay behaalde hier met een derde plaats in 2022 het eerste podium voor CFMoto. Op de zaterdag had hij ook al de eerste Pole voor CFMoto behaald.
De laatste Grand Prix van Indonesië werd in 1997 op het circuit van Sentul verreden; Tadayuki Okada (500cc), Max Biaggi (250cc) en Valentino Rossi (125cc) waren toen de winnaars.
Mario Aji (Honda) zorgde hier in 2022 voor historie door als eerste Indonesische coureur met een derde plek in de kwalificatie een plaats op de eerste startrij te bemachtigen. Zijn P14 in de race was ook het beste resultaat ooit voor een Indonesiër.
Met Diogo Moreira (Brazilië, winnaar) en David Alonso (Columbia, tweede) stonden er in 2023 voor het eerst twee Zuid-Amerikanen op het podium in de lichtste Grand Prix klasse.
Topic: Indonesië / Mandalika (2163 keer gelezen)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Zal de winnaar net zo beroemd worden als de vorige winnaar (zie hierboven bij de weetjes) in Indonesië?
Zondagmorgen in alle vroegte (start om 05:00 uur) weten we het...

John McPhee zal dat in elk geval niet zijn. Hij was afgelopen vrijdag de eerste van het seizoen die met zijn Supermotard ten val kwam en daarbij twee wervels brak en dus niet vd partij is. Volgens het bericht op racesport.nl zal er geen vervanger worden opgeroepen

(Foto Twitter: Sterilgarda Husqvarna Max Racing)
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Die laatste 125cc race in Indonesië heeft motogp.com nu volledig op YouTube gezet
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
FP3 kan nog wel eens tricky worden met redelijke kans op regen: Sergio Garcia, Suzuki, Artigas en bv Toba staan buiten de top 14. Binnen die top 14 paar rookies als Ogden, Ortola, Bartolini, Moreira & Bertelle
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Op tijd opgestaan voor de Moto 2 kwalificatie zag ik al een heel verassende uitslag voorbij komen met 2 verassingen op de eerste rij
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
García, Aji, Artigas & Surra gingen door vanuit Q1. Dat is dus zeker geen nadeel (net als Moto 2) geweest met deze omstandigheden. Drie van de vier dus uiteindelijk in de top 10 en de thuisrijder zelfs op rij 1
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Eerste pole voor Tatay. Verrassende eerste rij met Moreira en Aji. De Rookies doen het goed, zaten er in Qatar ook al goed bij. Behalve de Rookie waar ik het meest van verwachtte, Daniël Holgado. Die heeft het nog wat lastiger. Maar het seizoen is nog lang natuurlijk en volgens mij is hij nog niet volledig fit.
Plaggie
Het WF brekebeentje

     Reageer met citaat 
Dominante overwinning voor Foggia.

De GasGas mannen sterk bezig, maar zaten elkaar wel erg in de weg de hele tijd. Vooral García was snel. Reed telkens vrij rap het gaatje naar z’n teammaat terug. Als ze iets meer hadden samengewerkt had het wel een dubbel podium voor ze kunnen worden.

Knappe race van Tatay eerste GP podium. En dat na een longlap penalty. Erg netjes.

Sasaki veegt zichzelf en Migno er nog even af in de laatste ronde....
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ik dacht even dat Aji met zijn P14 de eerste Indonesisch coureur was met WK punten. Dat is niet zo, hij had al paar voorgangers:
Citaat:
CHN 2008 - 15º Doni Tata Pradita, 250cc
AUS 2013 - 15º Doni Tata Pradita, Moto2
FRA 2021 - 15º Andi Izdihar, Moto3
DUI 2021 - 15º Andi Izdihar, Moto3
AUT 2021 - 15º Andi Izdihar, Moto3
INS 2022 - 14º Mario Aji, Moto3

Meende altijd dat die Izdihar een Thai was...
fuzzybear
600 CC Super Single!!

     Reageer met citaat 
Aji is wel dan de hoogste gepositioneerde Indonesier.
TOET TOEEEEEEEEET!!!!! Bereboot racing team volle kracht vooruit!
RG500IU
 Moderator
2 Strokes 4 Ever!!

     Reageer met citaat 
Ja klopt, beste resultaat ooit in de GP's voor iemand uit zijn land.

Had ook niet veel gescheeld of hij was zonder punten gebleven. Hij zakte vanaf de eerste rij al snel door het veld naar achteren en reed vlak voor het einde 18e. Door crashes van oa Sasaki, Migno etc kwam hij uiteindelijk op die plek.

Door de verwachte bandenproblemen, waardoor de Moto 2 en MotoGP werden ingekort, hebben de aanwezige kijkers het langst naar de Moto 3 (22 ronden, ruim 38 minuten) kunnen kijken. De MotoGP was ruim 33 en de M2 slechts dikke 25.

Las verhalen op Social Media dat er ook toeschouwers door de slechte infrastructuur pas zo laat op het circuit waren dat ze alleen de MotoGP hebben kunnen zien

Snelle navigatie: